19/4/21

Του test inn

Έργο του  Πίτερ Μπρέγκελ αναπαριστά τον «Θρίαμβο του θανάτου»
Κάθε μέρα αφανίζεται από τον κορονοϊό ένα χωριό. Ελπίζω μέχρι το Πάσχα να έχουν μείνει κάποια να πάμε.

Αν η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να κάνει καλά τη δουλειά της και της φταίει η αντιπολίτευση, τότε ή η αντιπολίτευση κυβερνά ή η κυβέρνηση ασκεί αντιπολίτευση. Τότε η κυβέρνηση έπρεπε να διδάσκεται από τα λάθη της αντιπολίτευσης. Κάθε κυβέρνηση έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να ασκεί αντιπολίτευση στην προηγούμενη, γιατί τίποτα άλλο δε μπορεί ν’ ασκήσει. Καλά κι αυτά.

Δεν φταίνε οι διαδηλώσεις για τη διασπορά του ιού, αλλά το ξύλο που ρίχνει η Αστυνομία. Και στην Ερμού κάθε μέρα έχουμε χιλιάδες ανθρώπους αλλά κανείς εμπειρογνώμων δεν ακούσαμε να λέει ότι στην Ερμού έχουμε υπερμετάδοση του ιού. Μπορεί να το είπαν, βέβαια, αλλά για να το επιβεβαιώσουμε πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα πρακτικά της επιτροπής τους. Για την ώρα, με εξαίρεση την πλατεία Βαρνάβα, που φυλάσσεται τη νύχτα, όλες οι άλλες πλατείες της Αθήνας είναι γεμάτες τα βράδια. Άρα υπερμετάδοση του ιού δεν έχουμε όταν απουσιάζει η Αστυνομία. 

Πόσο καιρό έχουμε ν’ ακούσουμε κάτι θετικό στο αστυνομικό ρεπορτάζ; Τόσο καιρό δεν έπιασαν καμία συμμορία;

Αλήθεια, αν αυτή η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κάθε φορά συνεδρίαζε μετά και όχι πριν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, ποια θα ήταν η διαφορά;

20η Απριλίου, παραμονή «εθνικής» γιορτής κάποιων, βγάζουν σημαίες στο μπαλκόνι επειδή ανοίγει ο τουρισμός και μάλιστα χωρίς καραντίνα των εισερχομένων τουριστών. Η σημαία απαραίτητη, για να ξέρουμε ποια σπίτια είναι ασφαλή.

Συγνώμη, είμαι Παναθηναϊκός, ανήκω στις ευάλωτες ομάδες, μπορώ να κάνω εμβόλιο εκτός σειράς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: