19/4/21

Ούτε Πάσχα στην πόλη

Περσινή περιφορά Επιταφίου στην Πτολεμαΐδα
Οδεύουμε προς την Κυριακή των Βα-Ιών. Απαγορεύονται οι πορείες της Μεγάλης Παρασκευής. Πάμε για Υποτάφιο.

Γεια σας, σήμερα ξεκινώ από το τέλος. Κάποτε, κουτσά-στραβά, θα τιθασεύσουμε αυτόν τον κορονοϊό και θα περιμένουμε τον επόμενο από Αμαζόνιο, Αφρική, Ινδονησία, από όπου εισβάλλει ο αχόρταγος; άνθρωπος.

Ένα χωριό τη μέρα χάνουμε από νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού και τα συστημικά ΜΜΕ, σα να μη συμβαίνει τίποτα, μιλάνε για το Πάσχα στο χωριό, ενώ το πρόβλημα είναι ότι δε θα μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα ούτε στην Αθήνα. 

Για να μην έχουμε συνωστισμό και υπερμετάδοση του κορονοϊού, Πάσχα θα μπορούν να κάνουν έξω από το σπίτι τους μόνο οι εμβολιασμένοι υποχρεωτικά με το σήμα της ΝΔ στο μανίκι τους. 

Προσέχοντας τις ειδήσεις πίσω από τις λέξεις και τους τόνους τους μαθαίνεις ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νόμο σε νόμο. Η ΧούΝΔα ζει, αυτή μας οΝΔηγεί. Από το 8ωρο στο 10ωρο τη βδομάδα.

Η Πελώνη σήμερα είναι πρώην Κνίτισσα. Εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου με στρατιωτικό τζάκετ και γένια τριών ημερών.

Η αρχαιολόγος υπουργός τσιμενδώνει και την ποίηση: «Στ’ αρχαία μας κι εμάς Κωστής Παλαμάς». Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας, τα δυο βουνά μαλώνουν.

Ελλάς, μια χώρα της υπερσαχάριας  Ευρώπης. Μια χώρα που την έφτιαξαν άποικοι. Μια χώρα όπου οι ιθαγενείς δεν ξέρουν τις τους γίνεται. Απόδειξη: 

Αν ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν ήξερε ότι η διώρυγα της Κορίνθου είναι κλειστή -για τα πλοία- από τον Ιανουάριο, τι ακριβώς πήγε εκεί να κάνει; Ρώτησε και τους μηχανικούς που δουλεύουν για την αποκατάσταση από τις κατολισθήσεις αν γίνεται εκεί το άλμα εις βάθος, αυτό που λέμε μπάντζι τζάμπινγκ. Τον ενημερώνουμε εμείς ότι ναι, γίνεται με 80 € ο πήδος. 

Οφείλουμε όμως ν' αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάς πάει μπροστά. Όπως Αμερική, ο ιθαγενής πρωθυπουργός πήρε και σκύλο στον Λευκό Οίκο Μαξίμου. Δεν ασχολούμαστε με τον κορονοϊό, γιατί θα τον αντιμετωπίσει το φετινό καλοκαίρι με τη ζέστη του, όπως έκανε και το περσινό.

  • Είπα να ξεκινήσω από το τέλος, γιατί και η κυβέρνηση ξεκίνησε την αντιμετώπιση της πανδημίας σα να βρισκόταν η κατάσταση στο τέλος.
  • Δεν έκανε από την πρώτη στιγμή μαζικά στοχευμένα τεστ στους "ύποπτους" που μετακινούνται πολύ, οι οποίοι έτσι, χωρίς να το ξέρουν διέδωσαν τον ιό. Από εκείνη τη στιγμή όλα ήταν αργά.
  • Δεν έφτιαξε νέες κλίνες σε νοσοκομεία κι έλεγε στα κρούσματα να κάθονται σπίτια τους.
  • Δεν πύκνωσε τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, δεν αραίωσε τα τμήματα τάξεων στα σχολεία, δεν έκανε μαζικά τεστ σε μεγάλους χώρους εργασίας, σε σούπερ-μάρκετ, άφησε πέρσι ελεύθερους τους τουρίστες να μπαίνουν με τον κορονοϊό στις βαλίτσες.
  • Έχουμε μια κυβέρνηση που ξεκίνησε τα υγειονομικά μέτρα σαν να είχε τελειώσει η πανδημία και κατάφερε να τελειώσει τους μαγαζάτορες, τους προμηθευτές και τους πελάτες τους. 
  • Έχουμε κυβέρνηση που λειτούργησε υπέρ της πανδημίας. Κάποιος πρέπει να της το αναγνωρίσει αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: