26/12/07

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Εφήμερες γκομενίτσες εμφανίζονται σε παράθυρα δελτίων ειδήσεων. Αυτές δεν είναι τίποτα. Με την παρέλευση ολίγων ημερών της δημοσιοποίησης ονομάτων και φατσών τους κανείς δεν τις θυμάται και δεν ασχολείται μαζί τους. Δεν αξίζουν λοιπόν να ασχολούμαστε μαζί τους.

Εμείς μπλεκόμαστε μόνο με «αγαπητικιές» από τις οποίες δεν μπορούν ν’ απαλλαγούν ποτέ τα πολιτικά μας πρόσωπα και πράγματα. Αυτές που μονίμως εγκατεστημένες στα γραφεία περιμένουν τ’ αφεντικά τους να τα φάνε λάχανο.

Προσοχή, δεν πρόκειται για ιδιαίτερες γραμματείς κι ας μοιάζουν με αυτές. Κι ας ξενοπηδιούνται (ή ξενοπηδάνε) και άλλους πέρα από τ’ αφεντικά τους κι ας τις πληρώνουν στο τέλος πολύ ακριβά όλοι οι εμπλεκόμενοι μ’ αυτές.

Η ιστορία της χώρας μας δείχνει πως είναι σχεδόν αδύνατον ν’ απαλλαγεί η δημόσια ζωή μας απ’ αυτές. Μια ιδιαιτέρα που καταγγέλλει σκάνδαλα μπορούμε να την κλείσουμε φυλακή και καθαρίσαμε. Με αυτές που παραθέτουμε παρακάτω όμως θα καταλάβετε ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα. Η κατάσταση είναι στα χέρια του Θεού.

Ακρίβεια: Παλιά αγαπημένη γκόμενα του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου. (πρώην πρέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών)

Χωματερή - Πολεοδομία: Ύπουλες γκόμενες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά (ιδιοκτήτη αυθαιρέτου)

Ατολμία: Αφοπλιστική γκόμενα του πρωθυπουργού.

Ακτοπλοΐα: Απαιτητική γκόμενα του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας

Επιδότηση: Αχόρταγη γκόμενα των εκάστοτε υπουργών Πολιτισμού και Γεωργικής Ανάπτυξης - Τροφίμων.

Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: Επικίνδυνη παρατημένη γκόμενα των υπουργών Παιδείας

Εισφοροδιαφυγή: Γκόμενα-αρπακτικό των υπουργών Απασχόλησης.

Έμμεση Φορολόγηση: Καταστροφική κλεφτογκόμενα και του Αλογοσκούφη.

Ιστορία: Τεκνατζού γκόμενα των αριστερών κομμάτων.

Ξενοφοβία: Παρθένα ψευτοθεούσα γκόμενα του Καρατζαφέρη.

Αστυνομία: Μοιραία χαζογκόμενα των τέως υπουργών Δημόσιας Τάξης

Εκτός ΑΕΠ Πρόσληψη: Αιώνια γκόμενα του υπουργού Εσωτερικών.

Διπλωματία: Ακατανόητη γκόμενα των υπουργών Εξωτερικών.

Στρατιωτική Δαπάνη: Τσάμπα γκόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Παράσταση Νίκης: Ανίκητη γκόμενα του Γιώργου Παπανδρέου.

Καλοκαιρινή Αρπαχτή: Ξενόγλωσση γκόμενα του υπουργού Τουρισμού.

Κάμερα: Πρόσφατο πιπίνι του υπουργού Δικαιοσύνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ιδιότυπη μορφή Δημοκρατίας Νεοελλήνων: ο λαός επιλέγει ένα σώμα αντιπροσώπων του, τη Βουλή, η οποία δίνει εντολή σε μια Κυβέρνηση να τρώγονται χρήματα από παντού. Απο εκεί και από πουθενά αλλού περιμένει ο φτωχός να γυρίσει ο τροχός και να φάει κι αυτός.

Όποιος πάει να βάλει εμπόδια σ' αυτή την απλή οδό τιμωρείται. Αν πρόκειται για γυναίκα, η κοινωνία αμέσως για ξεκίνημα την φορτώνει με το γνωστό κουσούρι: "πουτάνα".

Μην παριστάνουμε τους πολιτικά ηθικούς. Και ο Διάολος να μας βολέψει θα πάμε σε θέση του Δημοσίου και θα κάνουμε μόκο. Ακόμα και με 600 Ευρώ το μήνα.

Η κοινωνική συνενοχή μας καλύπτει όλους. Καταγγέλλουμε αλλά αφού έτσι κάνουν όλοι, έτσι κάνουμε κι εμείς ελαφρά τη καρδία.

Αν δεν τα κονομήσω εγώ θα τα κονομήσει άλλος. Αν δε γίνω πούστης εγώ θα γίνει κάνας άλλος.

Αυτή είναι η Ελλάδα και δεν πρόκειται ν' αλλάξει σύντομα. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλισμός, δημοσιογραφία και πολλά άλλα που σοφά σήμερα μπλέκονται κι αυτά στη μάσα.

Ο Καραμανλής διαβάζοντας σωστά για την ώρα τον Σωκράτη εκπληρώνει τις αληθινές υποσχέσεις του για το μέλλον: "Ένα κάνω, δεν κάνω τίποτα".

Αν ο γιος μου μπαίνοντας στα 18 με αρχίσει στο βρισίδι για όλα τα παραπάνω, δεν θ' απαντήσω. Απλώς θα του αποκαλύψω ότι από καιρό ψάχνω κάνα γνωστό για να τον βολέψω σε θέση και βλέπουμε. Και δυστυχώς θα συμφωνήσει.