17/10/07

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Κυρίες και κύριοι, ξεκινάει το μεγάλο ντέρμπι των κατά λάθος αντιπάλων, βρέχει μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο και σέντρα.
Κατεβαίνει ο Στυλιανίδης με το βιβλίο ιστορίας στα πόδια, φοβάται ότι η θέση του δεξιού μπακ που κατέχει στην ενδεκάδα θα κάνει ζημιά στην καριέρα του και, ναι, δεν προσέχει και πέφτει στο λάκκο της Γιαννάκου που εκείνος τον είχε σκάψει τόσο ευρύχωρο που χωράει και τον ίδιο και τον εξαφανίζει τελείως.
Δεν υπάρχει προπονητής για αλλαγή και η μπάλα σκάει στα πόδια του Καρατζαφέρη που πασάρει δεξιά στον Καραμανλή, ο οποίος πονηρά αφήνει τη μπάλα στο Θόδωρο, ο οποίος αποδοκιμάζει τον κόσμο, φωνάζοντας απειλητικά «Μα-ξί-μου-Μα-ξί-μου», ο κόσμος απαντά «Μα-ξί-σου-Μα-ξί-σου». Χαλάει η ατμόσφαιρα του αγώνα, κυρίες και κύριοι, ακούγονται αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των ομάδων το παιχνίδι σταματά και οι παίκτες τσακώνονται μεταξύ τους, αλλά προσεκτικά μη δεχτούν κάρτα: συμπαίκτες τσακώνονται με συμπαίκτες.

Μες στην αναμπουμπούλα, ο Αλογοσκούφης παίρνει τη μπούλα, συγνώμη τη μπάλα και τη
χώνει στις τσέπες του. Τον ψάχνει ο διαιτητής, αλλά η μπάλα δεν βρίσκεται και δε μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι, γιατί αν δε βρεθεί η μπάλα δε μπορεί να μπει δεύτερη στο αγωνιστικό χώρο. Κομφούζιο όπως καταλαβαίνετε επικρατεί στο γήπεδο, οι θεατές στις εξέδρες παλεύουν απεγνωσμένα να κάνουν ζάπινγκ και ν’ αλλάξουν κανάλι, αλλά δυστυχώς βλέπουν τον αγώνα ζωντανά και κάτι τέτοιο είναι, όπως καταλαβαίνετε, λίγο δύσκολο. Ο Ευρωπαίος διαιτητής σηκώνει και δείχνει κάρτα του Αλογοσκούφη, ο οποίος δε δείχνει να πτοείται, βλέποντας μάλιστα την κάρτα σηκωμένη ρίχνει ύπουλα ένα φόρο υπέρβασης ορίου στο διαιτητή, που τον τρώει στο καλάμι και πέφτει κάτω σέκος.

Ο Αλογοσκούφης που αποβάλλεται θα λείψει για τρεις αγωνιστικές και ποιος ξέρει τι έχει να κάνει μέχρι τότε. Ο κόσμος όμως κάτι ξέρει και τραγουδά «Σήκωσέ το, το Φι-πι-ά σου να χαϊδέ-να χαϊδεύεις τα βυζιά σου». Οι πιο θερμόαιμοι από την εξέδρα του καναπέ τους πετούν συνθήματα στον αέρα και στη σέντρα του γηπέδου ζητώντας τα λεφτά τους πίσω ξανά εκλογές μπας και δούνε κάνα γκολ, για να μη βαριούνται και να μην τους βαράνε.

Όμως τη μπάλα την παίρνει ο Βενιζέλος και κατεβαίνει ασταμάτητος, ναι, κανείς δεν τον
μαρκάρει, γιατί πηγαίνει προς την περιοχή της ομάδας του, όπου τερματοφύλακας είναι ο Γιωργάκης, κανείς δε σκέφτεται να τον κόψει ούτε φυσικά αντίπαλος, αλλά ούτε και συμπαίκτης του και τώρα τετ-α-τετ με τον Γιωργάκη τερματοφύλακα της ομάδας του ετοιμάζεται ο Βενιζέλος να σκοράρει, αλλά, ναι, αλλά, τι έγινε; Πέφτει κάτω, γιατί πάτησε κατά λάθος τον αμυντικό συμπαίκτη του Ανδρουλάκη και, αν είναι, δυνατόν, ο διαιτητής με την πατερίτσα σφυρίζει πέναλτι.


Ο Γιωργάκης μάλλον δεν κατάλαβε και ξεκινά κούρσα από τέρμα του στο κέντρο μία προς τα αριστερά, δύο προς τα δεξιά, αλλά η μπάλα πού είναι; Δεν είναι στα πόδια του, δεν τον μαρκάρει κανείς γιατί ο Γιωργάκης κάνει απλώς τζόκινγκ.Ο Αλαβάνος δέχεται από το πουθενά σέντρα από αριστερά, αλλά η μπάλα περνάει σίρριζα από δίπλα του και ναι, τι γίνεται εδώ; Η ακραία αριστερή οπισθοφύλαξ Αλέκα μαρκάρει τον συμπαίκτη της Αλαβάνο με βέργα των καουμπόηδων με την οποία μαρκάρουνε γελάδια.Τώρα η Μουλά Αλέκα δέχεται πάσα από τον Καραμανλή Πασά, κατεβαίνει ρηχά δεξιά, ενώ κροτίδες από τις κάμερες και τα κανάλια σκάνε στον αγωνιστικό χώρο και τα μυαλά στο τζαμί.

Τσαμπατζήδες κοτσαμπάσηδες παρακολουθούν τον αγώνα από τα παράθυρα, τα τηλεοπτικά, καπνογόνα και πυρκαγιά στο γκαζόν διακόπτει εκ νέου την εξέλιξη του αγώνα, κανείς δε βλέπει προς τα πού κλωτσάει, γι’ αυτό κλωτσάει και κλαδεύει ο ένας τον άλλο, ενώ φωτιά στην κυριολεξία πήραν οι κερκίδες, ο Γιακουμάτος Αγάς λέει ότι τη φωτιά την έβαλε ο Γιωργάκης Μπέης, συμφωνεί η Αλέκα Χότζα, αλλά είναι αντίπαλη, όμως ναι, παίρνει την πάσα από τη γραμμή της Ρηγίλλης και σουτάρει και ο Τσομπάν Σουφλιάς για σιγουριά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ακούμε για αυτογκόλ. Αλλά σε ποιο τέρμα μπήκε η μπάλα να δούμε και θα καταλάβουμε…

-Απολύεσαιαιαιαιαιαιαιαια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: