Nέα εσοδεία καραμπινάτων τιβί-λαθών. Ακούγοντάς τα συνέχεια ο θεατής αρχίζει να μην προσέχει τόσο το νόημα των λόγων και το μυαλό του κολλάει στα λάθη. Υποτίθεται ότι σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια κάποιος επιμελείται τα ΟΝ και κάποιες φορές συμβουλεύει τους "μαθητές" του.
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙΡΟΥ: (Από αντίστοιχο δελτίο) Η θερμοκρασία θα φτάσει τους εικοσιτρία ...... βαθμούς. Ίσως ο μετεωρολόγος ήθελε να δώσει έμφαση στο ότι η θερμοκρασία δεν είναι τόσο χαμηλή, «Μόνο είκοσι τρία βαθμουλάκια είναι, ρε παιδιά».
ΛΑΘΟΣ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΟ: «Τόσο τα εκατό». Ή «Τόσο τοις εκατό» ή «Τόσο στα εκατό», αλλιώς ρίχτε λίγο την τιμή, μην το πληρώνετε ακριβά.
ΛΑΘΟΣ ΜΑ ΣΤΑΛΙΑ: «…οι σταγόνες που ξεχείλισε το ποτήρι». Οι σταγόνες ξεχειλίζουν το ποτήρι, η μία σταγόνα το ξεχειλίζει. Χώρια που είναι πολύ κλισέ αδέλφια, βρείτε και κάτι άλλο!
ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: Δεν αλλάζουν γνώμη. Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για πολλούς έμεινε για «τρεισήμισι» χρόνια.
-Βγάλε το μισό, πόσα χρόνια έμειναν; Τρεις;
-Τρία, όχι τρεις.
-Βάλε πάλι στα τρία το μισό, παλικάρι μου, μη λες ότι σε κλέβουμε, τι έχουμε;
-Τριάμισι χρόνια, κύριε καθηγητά.
-Μπράβο παιδί μου, τα ξαναλέμε σύντομα, στην επόμενη ελληνικούρα σου.
ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ: Γιατί λένε όλοι οι τηλεπαρουσιαστές, «…ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα»; Υπάρχει κανονική διάρκεια διαφημιστικού πακέτου ως μέτρο σύγκρισης; Κι αφού όλα τα διαφημιστικά πακέτα, για τα οποία μας ζητούν συγνώμη, είναι σύντομα, με ποια τα συγκρίνουν, συμπεραίνουν και μας εξομολογούνται ευθαρσώς ότι είναι σύντομα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου