17/10/20

Πίτσος - Τσιτσούν

Ανησυχώ πολύ. Δεν έχω πυρετό, δε νοιώθω εξάντληση, δε βήχω, δεν φταρνίζομαι, έχω όλα τα ασυμπτώματα του κορονοϊού, φοβάμαι είμαι ασυμπτωματικός.

Παιδιά, η κυβέρνησή μας σωστά είναι με το μέρος της Τουρκίας του Ερντογάν, διότι αν επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της θα πέσει οικονομικά. Όταν όμως η Τουρκία ευημερεί τότε δεν προβαίνει σε προκλήσεις εναντίον μας.

Άσε το άλλο. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές, σε τουρκικές εταιρείες, ακόμα και στις γεωτρήσεις στο Αιγαίο και στην ανατολική μεσόγειο. Άρα, αν κονομήσει η οικογένεια Μητσοτάκη, θα κονομήσει όλη η Ελλάδα, θα είναι πιο δυνατή, θα πάρει πιο πολλά αμυντικά συστήματα και δεν θα τολμά η Τουρκία να προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, εδάφους, αέρος και ύδατος και Έβρου.

Τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να επιβληθούν κυρώσεις όχι στην Τουρκία, αλλά στην Ελλάδα υπέρ της Τουρκίας. Η Γερμανική Bosch μεταφέρει το εργοστάσιο "Πίτσος" στην Τουρκία, όπου θα παράγει τα ψυγεία, κουζίνες, φούρνους και πλυντήρια "Τσιτσούν".

Στην αρχή του 2015 το εργοστάσιο το λειτούργησε η Bosch μαζί με τη Siemens, για να καταφέρει να πάρει η δεύτερη δημόσιες δουλειές, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την κυβέρνηση Σαμαρά για τα δισεκατομμύρια με τα οποία ζημίωσε το ελληνικό κράτος. Μετά την κοπάνησε, έγινε Λούης Χριστοφοράκος. Καλά να πάθουμε.

Όσο οι γερμανικές επιχειρήσεις επενδύουν στην Τουρκία τόσο η Γερμανία θα φοβάται κυρώσεις κατά της γείτονος χώρας που διοικεί ο Ερντογάν. Άρα σωστά ο Μητσοτακούλης μας δεν θέλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας γιατί οι κυρώσεις κόβουν τα ήπατα της Γερμανίας, παθαίνει δηλαδή (α)κύρωση του ήπατος.

Για την πλημμύρα είπαν να πάρω το λιμεναρχείο. Πήρα και άκουσα: "Ώρα 8 πμ Ορούς Ρείς Καρδίτσα, λίμνη Πλαστήρα, λίμνη Παπάγου. Κάθε ώρα Μπαϊράκ Βαρκούλ, Καπανδρίτι - Χαλκίδα. Ταμερλάν Καΐκ Τρίπολη - Μεγαλούπολη." 

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, διακόπτουμε, γιατί ζούμε σε στιγμές αλλαγών του κόσμου μας, που βλέπουμε και στην Ελλάδα. Η δημόσια υγεία είναι πια εμπόρευμα, εμπόρευμα και η δημόσια παιδεία, ο τουρισμός είναι είδος πολυτελείας, η νυχτερινή διασκέδαση δεν είναι τίποτα, δεν υπάρχει, η εργασία δεν είναι πια αγαθό, ούτε φυσικά συνταγματικό δικαίωμα, η εργασία είναι υποχρέωση του εργαζόμενου απέναντι στον εργοδότη και η πληρωμή της είναι ευεργεσία. Όποτε θέλει την κάνει, όποτε θέλει φεσώνει τους πάντες. Α ναι, η επανάσταση αλλαγών δεν έχει τέλος, η φορολόγηση, για παράδειγμα, είναι υποχρέωση των φτωχών να πληρώνουν και όσα δεν πληρώνουν οι πλούσιοι. 

Και μετά τη νεοφιλελεύθερη επανάσταση, δεν είμαστε πια πολίτες, αλλά πελάτες. Πελάτες και πελάτισσες. Δεν απολαμβάνουμε υγεία, ψωνίζουμε υγεία, ψωνίζουμε υγεία, ψωνίζουμε τρέλα που μας πουλάνε.

Και τώρα, παιδιά, κάτι που μπορεί να αισθανόμαστε όλοι και όλες και όλα. Φέτος απέφυγα να πάω διακοπές, διότι, υπήρχε ο κίνδυνος Κόβιντ 19, γνωριμίες δεν θα έκανα, τα πανηγύρια απαγορεύτηκαν, οπότε τι διασκέδαση μπορούσα να απολαύσω, είχαμε και τις προκλήσεις του Ερντογάν στο Αιγαίο και δεν ήθελα ξαφνικά να βρεθώ σε πόλεμο με ναυμαχίες, να πιαστώ αιχμάλωτος, να βρεθώ φυλακισμένος σε νησί που κατέλαβε η Τουρκία ή να με πάνε εξόριστο στην Ανατολία ή να με στείλουν όπως το ’22 πρόσφυγα στον Πειραιά ή τη Θεσσαλονίκη σε πλοίο φίσκα με 200% πληρότητα, πολλοί λόγοι που δεν πήγα διακοπές, άσε που δεν είχα φράγκο.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου, που πήγαινε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την προτείνει για ΓΓ του διεθνούς Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης του Ο.Ο.Σ.Α. μην είναι παραπονεμένη.

Βέβαια μόνο υποψήφια προβλέπεται να είναι, γιατί αν υπήρχαν πιθανότητες να επιλεγεί Έλληνας για ΓΓ του ΟΟΣΑ, ο Κυριακούλης μας θα πρότεινε στέλεχος του δικού του κόμματος.

Μην είμαστε άδικοι όμως, η Άννα Διαμαντοπούλου διετέλεσε θαυμαστή υπουργός Παιδείας. Εκτός του ότι εκείνη πρώτη έμπασε ιδιώτες στα δημόσια πανεπιστήμια, ξεκίνησε και μια σχολική χρονιά χωρίς βιβλία, αλλά με φωτοτυπίες. Οπότε η νυν υπουργός Παραπαιδείας, Νίκη Κεραμιδαρέως έχει μέλλον ως υποψήφια. Καριέρα είναι κι αυτή.

Σε καραντίνα, λόγω κορονοϊού, έθεσε εαυτόν του ο υπουργός Προστασίας της Αστυνομίας κύριος ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοϊδης. Όχι ότι μέχρι σήμερα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, ειδικά σε χώρους όπου συχνάζουν νέοι και δαρμένοι

Το κατεστημένο των ΜΜΕ πάει τώρα να μπλέξει τους χιτλερικούς της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την περίπτωση αποτελούν το ένα πολιτικό άκρο. Δεξιό ή αριστερό; Και το άλλο άκρο, σύμφωνα με τη θεωρία Σαμαρά, ποιο είναι;

Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ναι μεν με καταστρέφει εργασιακά και οικονομικά, δίνει το σπίτι μου στην τράπεζα, αλλά καταστρέφει και τον γείτονά μου που μας πουλάει μούρη με το αυτοκίνητό του και την κατσίκα του τη γυναίκα του..

 25 τεράστια τασάκια στην Αθήνα. Όσο περπατάμε θα κάνουμε γόπινγκ, θα μαζεύουμε γόπες από το δρόμο είτε όταν θα καπνίζουμε στο δρόμο να φροντίζουμε πριν τελειώσει το τσιγάρο να περνάμε από ένα εκ των 25 τασακίων. Μπορεί να κερδίζουμε και κάτι αν κουβαλάμε πολλές γόπες στα 25 τεράστια τασάκια, αρκεί να μπορούμε ν' αποδείξουμε ότι τις μαζέψαμε από το δρόμο κι όχι από κανένα καφενείο. Οι γόπες από φούντα δε μετράνε τόσο. Πόσο θα στοιχίσει το κάθε τεράστιο τασάκι δεν ξέρουμε, ούτε τι θα γίνονται σε περίπτωση βροχής. Υπάρχει η σκέψη να τα ζεσταίνουμε με φωτιά από κάτω, να λιώνει η πίσσα που έχει καθεμία από τις χιλιάδες γόπες και να στρώνουμε δρόμους ή έστω να βουλώνουμε λακκούβες. 

Ας ακούσουμε από Αδ-Όνειδος ποιοι επενδυτές ήρθαν στην Ελλάδα. Ποιοι φεύγουν το βλέπουμε κάθε μέρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ / Κρυφός σύμβουλος Εργασίας και Οικονομικών του Πρωθυπουργού ποιος; Αυτός. Ο Κορονοϊός.

Στη γκατακλείδα μας τώρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι μεγάλος απατεώνας. Ούτε μικροαπατεώνας. Είναι ιστορικός παραχαράκτης με την καλή έννοια. Προσπαθεί να παραχαράξει μια κάλπικη λίρα και να την κάνει γνήσια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: