20/10/20

Τα λεφτά σου ή την υγειά σου

Την υγειά μας να 'χετε, καλοί μας κλινικάρχες
Ζούμε πρώτες ειδήσεις υγείας, εις υγείαν μας, γεια σου, γείτσες, μέχρι να παντρευτείς θα γειάνει.


Το σύστημα υγεία μας είναι πολύ καλό, είναι άτρωτο, δεν τρώγεται με τίποτα.

Το σύστημα ασθενειών μας μόνο πάσχει δεν είναι άτρωτο, το τρώμε στη μάπα.

Τις προάλλες άκουσα: σε νοσοκομείο, υποσχέθηκαν γιατροί σε ασθενή μόνο 2 χρόνια ζωής. Ο άνθρωπος όμως έζησε 20 ολόκληρα λεπτά, βγαίνοντας από το νοσοκομείο τον πάτησε φορτηγό.

Όμως καλά τα νέα υγείας, στα χαρτιά υγείας, παραμένουμε αισιόδοξοι.

Στους 509 έφτασαν μια περασμένη μέρα οι νεκροί από Κόβιντ-19, αλλά ας δούμε την αισιόδοξη πλευρά, που κυριαρχεί στα καφενεία και στα ουρητήρια της πόλης: οι νεκροί απο Covid-19 είναι κάτω από 510.

Μειώνονται οι δαπάνες στην υγεία κατά 31 εκατομμύρια ευρώ. Θετικό γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε την υγειά μας.

Στις σχολικές αίθουσες συνωστίζονται 28 μαθητές, μαζί με τον καθηγητή όμως είναι κάτω από 30, μόλις 29.

Στην εκπαίδευση γενικά έχουμε 20 χιλιάδες εκπαιδευτικούς λιγότερους φέτος από πέρσι όταν δεν είχαμε πανδημία. Το θετικό προφανές: κανείς εκπαιδευτικός φέτος δεν περισσεύει.

Εξήντα νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, με λεφτά της Βουλής για εντατική θεραπεία, θα δοθούν σε δόσεις, άρα αποφύγαμε τα μετρητά, άσε που δεν θα προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να τις λειτουργήσει, άρα είναι αυτόματες κλιν. -καθαρές- ΜΕΘ, δεν χρειάζονται υγειονομικούς, δεν χρειάζονται καν ασθενείς. Αυτές τις  κ. ΜΕΘ τις πλασάρουν σε ΜΕΘυστανες να ρίχνουν έναν υπνάκο και να συνέρχονται. 

Δεν ξεχνάμε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ανώτερος από τον δημόσιο. Παράδειγμα πάλι οι ΜΕΘ. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία αυξάνουν τις ΜΕΘ χωρίς προσλήψεις. Θα πεις και το δημόσιο το ίδιο κάνει στο Σωτηρία, αλλά είναι δημόσιο, άρα κατώτερο από το ιδιωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: