21/10/20

Γαλάζια Μηλιά

Με τις προκλήσεις Ερντογάν στο Αιγαίο ο Κυριάκος έγινε Τούρκος

Κυρίες, κύριοι και υπόλοιποι διαβάζετε ένα μικρό χρονολόγιο ιδεών της καθημερινής ζωής με πληροφορίες που δεν σας χρειάζονται, άρα είναι ακίνδυνες, τουλάχιστον για σας.

Ο πρωθυπουργός μας πηγαίνει όσο περισσότερο μπορεί διακοπές με το πρωθυπουργικό μαγιό, συγνώμη, με το πρωθυπουργικό κότερο ή στρατιωτικό ελικόπτερο, δεν έχει σημασία. Εμείς χαιρόμαστε, γιατί όσο κάνει μπάνιο ο πρωθυπουργός μας δε μας ενοχλεί.

Έρχεται όμως ο Ερντογάν και παραβιάζει τα κολυμβητικά ύδατα του πρωθυπουργού μας και τον αναγκάζει να επιστρέψει στο Μαξίμου.

Όμως, ως αρμόδιος συνοριοφύλακας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κυριάκος έδωσε εντολή να φτιαχτεί φράγμα στον Έβρο για να μη φεύγουν οι πρόσφυγες προς την Τουρκία κι ενοχλούν τον Ερντογάν και μετά αυτός ενοχλεί τον Κυριάκο κι αυτός με τη σειρά του εμάς.

Είναι καλός γείτονας ο πρωθυπουργός μας, αλλά και καλός πατέρας. Φτιάχνει τον φράχτη στον Έβρο, λένε, επειδή πήγε φαντάρος στον Έβρο ο γιος του. και μετά πήγε τριήμερο για βουτιές στη Σαμοθράκη με το σορτσάκι και τη σύζυγό του για να μην καρφωθούν ότι πήγαν εκεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τα χωρικά μας ύδατα παραμένουν στα 6 μίλια για να μην παραβιάσουμε το όριο ταχύτητας. Όταν ανέβει θα αισθάνομαι περήφανος με το όριο των 12 μιλίων την ώρα. Τα χωρικά μας ύδατα θα πάνε στους στους 12 κόμβους, με προσοχή όμως, δεν πίνουμε όταν οδηγούμε, μόνο πριν, άντε και μετά.

Παιδιά, η κυβέρνησή μας σωστά είναι με το μέρος της Τουρκίας του Ερντογάν, διότι αν επιβληθούν κυρώσεις; εναντίον της θα πέσει οικονομικά Αν όμως η Τουρκία ευημερεί τότε δεν προβαίνει σε προκλήσεις εναντίον μας. Η οικογένεια Μητσοτάκη όμως έχει μετοχές, σε τουρκικές εταιρείες, ακόμα και στις γεωτρήσεις στο Αιγαίο και στην ανατολική μεσόγειο. Άρα, αν κονομήσει η οικογένεια Μητσοτάκη, θα κονομήσει όλη η Ελλάδα, θα είναι πιο δυνατή, θα πάρει πιο πολλά αμυντικά συστήματα και δεν θα τολμά η Τουρκία να προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, εδάφους, αέρος και ύδατος και Έβρου.

Ο πρωθυπουργός μας σωστά είπε ότι δεν θ' ασκίσουμε τα διεθνή μας δικαιώματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, γιατί αν τ' ασκίσουμε πώς θα εμφανιστούμε σε διεθνείς συναντήσεις με σκισμένα δικαιώματα.

Από το λιμεναρχείο Καστελόριζου, δρομολόγια. Κάθε ώρα από τις οκτώ το εΑπό το λιμεναρχείο Καστελόριζου, δρομολόγια. Κάθε ώρα από τις οκτώ το ερευνητικό Μαρμπαρός Καϊκ, το Ταμερλάν Καράβ, Σαματά βαρκούλ και Τσενγκίς Χαν Μπλουμ. Σε λίγες μέρες και η πλατφόρμα εξόρυξης Τιρμπουσόν Γκλου-Γκλου.

Αλλαγές στην πορεία του τουρκικού ερευνητικού για γεωτρήσεις πλοίου Ορούκ Ράις. Δεν θα πηγαίνει πια Καστελόριζο - Κάσσο – Άγιο Νικόλαο, αλλά Σύρο - Τήνο - Μύκονο. Για περισσότερα ρωτήστε το λιμεναρχείο Πειραιώς Μπανκ, τα λιμεναρχεία έχουν και χορηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: