20/4/21

ΕλλάςΤιχο

Χειροκροτούμε τους τουρίστες από τα μπαλκόνια μας.

Κανείς δεν ξέρει τι ισχύει και τι δεν ισχύει στην Ελλάδα. 

Κανείς δεν ξέρει αν δουλεύει ή αν τον δουλεύουν. 

Κανείς δεν ξέρει αν πληρώνεται ή πληρώνει το αφεντικό του μέσω τραπέζης και εφορίας.

Τα κορονοπάρτια τα βράδια στις πλατείες τα κάνουν οι κομμουνισταί, γι’ αυτό δεν γίνονται στο Κολωνάκι. Τα τσάι πάρτι στις πλατείες την ημέρα τα κάνουν οι συνταξιούχοι με τα εγγόνια τους, γι’ αυτό άλλωστε παραμένουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία. 

Στα λεωφορεία, τρόλεϊ τραμ, μετρό επιτρέπεται ο συνωστισμός, στις πλατείες όχι, αλλά δεν παρεμβαίνει η αστυνομία. Φυλάει μόνο την πλατεία Βαρνάβα Παγκρατίου, όταν οι άλλες μεσάνυχτα είναι φίσκα κόσμο. 

Οι εκκλησίες σε λίγο θα κάνουν επίσημα εγκαίνια σεζόν, αλλά όχι ως χώροι εστίασης κι ας παριστάνει αυτό ακριβώς η θεία κοινωνία και το αντίδωρο στο τέλος. 

Ο τουρισμός λάστιχο. Οι τουρίστες επιτρέπεται να γυρνάνε όπου θέλουν στην Ελλάδα, οι Έλληνες όχι, εκτός αν έχουν λεφτά και πάνε στο εξωτερικό για να επιστρέψουν ως τουρίστες. 

Τα σχολεία μια ανοίγουν μια κλείνουν. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις, αν θα βαθμολογηθούν οι μαθητές προφορικά. Όλα λάστιχο. 

Τα ωράρια των εργαζομένων και οι μέρες δουλειάς γίνονται λάστιχα. 

Η εφαρμογή του περιορισμού κυκλοφορίας πολιτών και ιδεών λάστιχο. 

Η λειτουργία της Βουλής λάστιχο. 

Η εξωτερική πολιτική μας λάστιχο. Ο Ερντογάν μας τη φόρεσε με το τουρκολιβυκό σύμφωνο κι εμείς δεχόμαστε να μιλήσουμε μαζί του εφ' όλης της ύλης, όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα,, κάνουμε και τον καουμπόη στον υπουργό Εξωτερικών τους. Λάστιχο.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα λάστιχο. 

Την έχουν κάνει σφεντόνα. 

Είναι κανόνι δεν ξεφουσκώνει. Η αγορά βαράει κανόνι και ξεφουσκώνει.

Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα χωρίς δίπλωμα. Δε με νοιάζει να μάθω το βαθμό καταλληλότητας του πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Αρκεί να μάθω τον βαθμό ευφυΐας. Κάθε μέρα πεθαίνει ένα χωριό από covid-19 και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης βρήκε την ώρα να υιοθετήσει σκύλο για το Μαξίμου μετά την πρόεδρο της Δημοκρατίας που υιοθέτησε γάτα. Επέλεξαν κι αυτοί να φτάνουν στο λαό σε συνθήκες μεσημεριάτικου τηλεοπτικού σόου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: