8/8/19

Ιδιώτις Παιδεία

Ο Μητσοτάκης το παραδέχεται. Στον ακαδημαϊκό χώρο ισχύει άσυλο έναντι της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα δεξιών Λοβέρδου, το ακαδημαϊκό άσυλο εμποδίζει μόνο την Αστυνομία να μπαίνει στα πανεπιστήμια. Ισχύει δηλαδή για να γλυτώνει η ανώτατη εκπαίδευση από τους αστυνομικούς. Αυτό οδήγησε στην κατάργηση του ασύλου ώστε να μπει Αστυνομία και κανείς άλλος στο Πανεπιστήμιο.

Τι θα λέμε ότι κάνουν οι αστυνομικοί στο Πανεπιστήμιο; «Φοιτούν και δέρνουν». Κάτι είναι κι αυτό μπροστά στο «Φυτά και δέρνουν».

ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: Οι μπάτσοι πουλάνε την ασυλίνη.

Πέμπτη 8 Αυγούστου μεσημέρι ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε από το βήμα της Βουλής ότι το μόνο που κατάφερε ήταν να μπει με Πανελλήνιες στο Πολιτικό της Νομικής. Ακόμα και σήμερα οι φοιτητές του Πολιτικού είχαν πρώτη επιλογή το Νομικό τμήμα της σχολής.

Παραδέχτηκε όμως και κάτι ακόμα ο Μητσοτάκης, για να μην τον πούμε αποτυχημένο. Είπε ότι οι σπουδές του στο εξωτερικό είχαν ήδη δρομολογηθεί, έτσι στο Πολιτικό της Νομικής δεν έκανε ούτε καν εγγραφή. Δηλαδή συνειδητά κατέλαβε μια θέση, άφησε κάποιον έξω, γνωρίζοντας ότι δεν θα σπουδάσει εκεί. Μπράβο. Ας το ψάξει αυτός που έμεινε έξω ως «επιλαχών» με τη μπουκάλα στο χέρι.

Να μου το θυμηθείτε. Στην ιδιώτιδα παιδεία τις βάσεις εισαγωγής θα τις βγάζει η Εφορία. Τα παιδιά θα μπαίνουν σε κάθε τμήμα ανώτατης σχολής με βάση τα εκκαθαριστικά των γονέων τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια: