24/1/22

Ετσιθελικό κράτος

 
Είστε σίγουρα κυβέρνηση; 
Όλα κλειστά αύριο. Τηλέφωνο θα με πάρει μόνο κάνα μαλακιστό από εισπρακτική εταιρεία. Κάτι είναι κι αυτό. Υπάρχω. 
Εννιά ώρες αποκλεισμένος τραγουδά: “Σ' Οδό είμαι Αττική / λευκό νταμάρι / που ξεσκιούνται να μας βρουν αθώοι φαντάροι”. 

Ρε μαλάκα, μου έστειλες μήνυμα να παραμείνω σπίτι μου, ενώ είμαι εννιά ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό(ς). Δεν το εκλαμβάνω ως χιούμορ. 

Πώς γίνεται Δευτέρα να είναι όλα πλην των σχολείων ανοιχτά και να μας λέει με μήνυμα η κυβέρνηση να μη βγούμε απ' το σπίτι μας όταν ήδη ήμαστε έξω; Ο άλλος ήταν κατηγορούμενος σε δικαστήριο τι να έκανε; Να έλεγε στον πρόεδρο ότι την κοπανάει με το νόμο; 

Βάλε, μωρή αγάπη μου, κι άλλο πιπέρι στις φακές, μπας και ζεσταθούμε λίγο. 

Την ώρα που οι εργαζόμενοι επέστρεφαν σπίτια τους, όταν κάποιοι άφηναν τ' αυτοκίνητά τους, άλλοι χρησιμοποιούσαν μετρό, ποιος έξυπνος άριστος είχε την ιδέα να κλείσει στ' αμαξοστάσια τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ; Καλύτερα μη μάθω όνομα. 

Κινδυνεύουν άνθρωποι να διανυκτερεύσουν στ' αυτοκίνητά τους στην ιδιωτική Αττική Οδό και πλήρωσαν για να μπουν σ' αυτή την παγωμένη κόλαση. 

Μα, για τον εγκλωβισμό του αυτοί φταίνε. Αν έμεναν στα σπίτια τους δεν θα τρέχαμε τώρα να τους βγάλουμε από το λευκό βούρκο. Εντάξει, θα έχαναν ένα μεροκάματο, ίσως και να τους απόλυαν, αλλά το σωστό ήταν να μείνουν σπίτια τους. Εντάξει; Μη νευριάσω. 

Η άψογη κυβέρνησή μας είχε 5-7 μέρες να προετοιμάσει τη χώρα για την κακοκαιρία που μας ειδοποίησε για την ξαφνική της μυστική έφοδο κι επέλαση. Τι έκανε η κυβέρνηση; Το καλύτερο. Δεν πήρε μέτρα να χαλάσει λεφτά, που μπορεί αύριο να δώσει σε χορηγούς της, απλώς παράλλαξε σουξέ του Σταμάτη Κόκοτα και μας το έστειλε (χ)εσεμές: “Το θέμα είναι να μη βγω / το θέμα είναι να μη βγω / το θέμα είναι να μη βγω / και μείνω πά / και μείνω πάλι παγωτό”.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί..
Πρόκειται για μέλη του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και του Ρουβίκωνα που μπαίνουν επίτηδες στα αυτοκίνητα και κάνουν βόλτες για να πλήξουν την κυβέρνηση..!!!!