24/1/22

Ησυχία τάξις κι αδράνεια

Σε πλήρη ατιμότητα 
Κράτος έχουμε, αλλά το ξέρει αυτό η κυβέρνηση; 

Αυτή ήταν η άσπρη μέρα που ευχόμασταν να έρθει; Κι αυτό δεν είναι τίποτα. Έρχεται και λευκή νύχτα. Για τα πρωινά παγάκια καλύτερα μη μιλήσουμε. 

Αποκλεισμένα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από τη ΓΑΔΑ και τροχονόμος ουδείς. Λογικό, αφού και για την Αστυνομία ισχύει η τηλεργασία. 

Εννιά ώρες αποκλεισμένος στην Αττική Οδό στις 17:30. Τώρα που το διαβάζετε δεν ξέρουμε.

Εκχιονιστικά, αλατιέρες, αποκλεισμός βαρέων οχημάτων από την Αττική Οδό, ούτε με κιάλια δεν είδαμε. Vlia Bazou: Ευτυχώς που ΕΜΥ και meteo είχαν προειδοποιήσει εδώ και 5 μέρες για να πάρει τα μέτρα του το επιτελικό μπάχαλο. Μωυσή... είχαμε. Σύνοψη: Το ήξεραν εδώ και 5 μέρες, έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων και ΤΕΛΙΚΑ. έκλεισε η εθνική οδός μέσα σε μισή ώρα, έκλεισε η Κατεχάκη, παρελυσε η Αττική οδός και η Μεσογείων, αποσύρθηκαν τα ΜΜΜ. Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί. 

Ευτυχώς η κακοκαιρία δεν τους βρήκε απροετοίμαστους, αλλά τους βρήκε ανέμελους. 

Ο Σέρλοκ Χολμς ερευνά: τι ακριβώς προετοίμαζαν πέντε ολόκληρες μέρες; Τη μπζυχολογία τους; 

Ευτυχώς, να λες, που περιμέναμε την κακοκαιρία. Φαντάσου να μην την περιμέναμε. Εντάξει, αλλά αν η κυβέρνηση τα είχε προετοιμάσει όλα, τότε εμείς θα παθαίναμε ζημιά, γιατί δεν είχαμε τεταμένη προσοχή να προστατευθούμε. 

Ώρες-ώρες η κυβερνητική ακινησία κάνει καλό, γιατί έτσι δοκιμάζουμε την πίστη μας στους εαυτούς μας. 

Κυβερνητικός απρόσωπος: “Για τα δυσάρεστα φαινόμενα φταίει, εκτός από όλους εσάς, η ίδια η κακοκαιρία. Μας προετοίμασε εδώ και πέντε, πολλές μέρες ότι θα έρθει, έτσι εμείς την πατήσαμε από τον εφησυχασμό μας”. 

“Αποκλεισμένες, αποκλεισμένοι στ' αυτοκίνητά σας οκτάωρα και βάλε, μην γκρινιάζετε ότι είστε χωρίς νερό. Μέσα στα χιόνια είστε, νερό σας έλειψε;” 

Ρε φίλε, με διώξαν από τη δουλειά μου στις 12 το μεσημέρι, η ώρα πάει οκτώ κι ακόμα δε γύρισα σπίτι μου. Κι αν αύριο δεν πέφτει χιόνι από πού θα ξαναπάω στη δουλειά μου; '

Ώρα 17:22 έκλεισε και η Χαριλάου Τρικούπη. Η Ζαλόγγου ελεύθερη από το χορό της. Κλειστή κι η Φιλολάου-λάου.

-Τρεις ώρες εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο κι έμεινα άφωνος. 
-Εγώ έμεινα τέσσερις ώρες στη Σόλωνος. 

Συγνώμη, η κακοκαιρία διέλυσε τα πάντα. Πού είναι η Δούρου; Ε;

   

Μην παρασύρεστε από τους λαϊκιστές. Εμείς τα καταφέραμε με το κρύο με τον πιο απλό τρόπο: Δαγκώσαμε το καυλί μας. Πού να πάει το μυαλό τους!.. Μόνο κριτική ξέρουν να κάνουν. 

Αν είχαμε λεφτά  θα παίρναμε πετρέλαιο για θέρμανση. Αλλά δεν έχουμε καλοριφέρ.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ / Η Δικαιοσύνη μίλησε για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο και Νοβάρτις: “Στ' αρχεία μας κι εμάς Κωστής Παλαμάς”. Αφού η φαρμακοβιομηχανία πλήρωσε γερά λεφτά στις ΗΠΑ για παράνομη δουλειά που έκανε στην Ελλάδα, αν η Ελλάδα αθωώσει τη Νοβάρτις, τότε οι ΗΠΑ οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα στη Νοβάρτις. 

Εισαγγελέας κάλεσε σαν κατηγορούμενο δημοσιογράφο επειδή πήρε συνέντευξη από δύο μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής σε μια συμβολική κατάληψη του κτηρίου. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάντλητη. 

Ελπίζουμε η τηλεόραση να συνεχίσει να πετάει σκουπίδια στον αέρα, αλλιώς κινδυνεύει να γίνει σκουπιδότοπος. 


 Βροχηδόν ο Φουρθιώτης, χιονιδόν η Ελπίδα. Ο Γεραπετρίτης αμφιταλαντεύεται ανάμεσά τους. 

Στα σοβαρά τώρα. Υποψιάζομαι βάσιμα ότι ο Φουρθιώτης είμαι ομοφυλόφιλος. Και ξέρετε γιατί πήγε εκεί το μυαλό μου; Επειδή όλη η Ελλάδα έμαθε ότι παίρνει επιδότηση 70.000 το μήνα λόγω COVID-19 για μαϊμού εταιρείες του, τον είδε να έχει 14 αστυνομικούς φρουρά, να μπαίνει σε υπουργείο να βρίζει και να ξηλώνει υπουργό, τον Βρούτση, να είναι στη φυλακή μονίμως στο γραφείο της διευθύντριας και να τρώει μετά από παραγγελία. Τα βλέπει αυτά ο ελληνικός λαός και όλοι λένε για το Μαξίμου: ”Ο. το μπούστη! Μαγιά του. Από πού τους κρατάει;” (Θα σου 'λεγα τώρα) Ρε παιδιά,, τόσοι και τόσοι σοβαροί γλείφτες δημοσιογράφοι ήταν στα πόδια σας. Τον Φουρθιώτη βρήκατε να σας εξυμνεί; Εντάξει, εγώ δεν σας ψήφισα, δεν κινδυνεύει η φήμη μου, αλλά χάνω κάθε ιδέα για σας. 

Και μη μας φάει μόνη της η κακοκαιρία. 111 νεκρούς από την πανδημία είχαμε σήμερα Δευτέρα. Καλή βδομάδα, απ' όλες τις απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: