25/1/22

Πού είναι ο ιδιώτης;

Δεν ριξαμε αλάτι για να μην ανέβει η πίεση
Γενική αργία στην Αττική επειδή χιόνισε. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν έβρεξε. Γιατί γελάτε, κύριοι;

Η αργία άργησε μια μέρα. Αν ερχόταν χθες, μαζί με την Ελπίδα κακοκαιρία, τότε ο έντονο φαινόμενο θα ήταν ένα τηλεοπτικό προϊόν, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ.

Πολλές χιλιάδες κάτοικοι της έρμης αυτής περιοχής δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Τι να κάνουν; Να στείλουν τους αρμόδιους στη Φλώρινα να δουν πώς τα καταφέρνει εκεί η ΔΕΗ;

Άνθρωποι διανυκτέρευσαν στην Αττική Οδό. Από δω και μπρος με το που μπαίνεις στην Αττική Οδό, από το εκδοτήριο εκτός από εισιτήριο μπορείς να κλείνεις και κρεβάτι. Εγώ καλού-κακού έχω πάντα στο αυτοκίνητο φορητή τηλεόραση, ουισκάκι, ξηρούς καρποί, κεφτεδάκια, αβγά βραστά, πέδιλα σκι σόμπα υγραερίου και προφυλακτικά.
Αλήθεια, το μπάχαλο οφείλεται σε κάτι που έγινε χθες ή σε πολλά που δεν έγιναν πριν;

Πάντως, για να μην είμαστε άδικοι, συμφωνούμε με την κυβέρνηση. Όλα θα αποκατασταθούν μόλις λιώσει το χιόνι, όπως το καλοκαίρι οι πυρκαγιές σταμάτησαν μόλις έσβησαν οι φωτιές, επειδή τέλειωνε το δάσος.

Εντάξει, έχουμε πολιτική προστασία, αλλά τι να κάνει κι αυτή όταν δεν λειτουργεί η ατομική ευθύνη για την ατομική σου προστασία;

Είχαμε επιτελικό μπάχαλο με το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας θριάμβευσε. Η Αττική Οδός, μας ενημέρωσε ο διαχειριστής της, έκλεισε επειδή κάποια αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Τι λες, ρε δικέ μου; Πώς δεν το σκέφτηκα; Ευτυχώς που το βρήκες. Και γιατί ακινητοποιήθηκαν; Αφού ένα-ένα τα ελέγχεις για να μπουν στο δρόμο μας που πήρες εσύ και κονομάς.

Οι 400 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο που τέλειωσαν τη βάρδια τους δε μπορούν να γυρίσουν σπίτια τους, ούτε να κοιμηθούν κάπου εκεί, ούτε να φάνε κάτι. Για χίλιους επιβάτες που περιμένουν πτήση καλύτερα μη μιλάμε.
Αμαξοστοιχία για Θεσσαλονίκη σκάλωσε αποκλεισμένη στον κλειστό σταθμό της Οινόης μ' άλλες δύο, χωρίς τρόφιμα κι επικοινωνία. Μόνο η Ελπίδα τους συντροφεύει απ' τα παράθυρα. 300 στη μία, 200 στην άλλη.,, καλά πάμε, μαζεύουμεμ κόσμο.

Η χώρα λειτουργεί θαυμάσια. Μόνο στις φωτιές δεν τα καταφέρνουμε, στα χιόνια, στα πολλά μποφόρ, στο πολύ κρύο, στις επενδύσεις, στην ακρίβεια, στην παροχή ρεύματοε και νερού, γενικά όταν όλα είναι εντάξει και φυσιολογικά η Ελλάδα πάει βζιιιν.

Όλοι περιμένουμε το διάγγελμα για να φτιάξουν τα πράγματα, να φορτωθούμε τις ευθύνες μας και να ηρεμήσουμε.

ΔΕ ΛΕΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ / Εξοχότατος ή Εξοχικότατος;

ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΩΝ / “Αν δεν χιόνιζε δε θα είχαμε επιπτώσεις από τη χιονόπτωση” (Ν. Ανδρουλάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: