20/10/24

Όλοι στον Κασσελάκη. Λεφτά υπάρχουνε

Στον χώρο συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα έκοβε από υποψήφιο τον πρώην πρόεδρο εμφανίστηκαν ως οπαδοί του Κασσελάκη και αγανακτισμένοι πολίτες άτομα με τραμπούκικη, όχι τόσο αριστερή συμπεριφορά. Ξακουστό τους σύνθημα το ακροδεξιό “Κάτω η χούντα της Αριστεράς”.

Το ίδιο και σε συνελεύσεις των οργανώσεων μελών του κόμματος, όπου εμφανίζονται για πρώτη φορά από το πουθενά ως μέλη άτομα άγνωστα στους υπόλοιπους και με δήθεν ομιλίες φωνάζουν σε δεύτερο πληθυντικό και βρίζουν γηπεδικά “...εσάς, τα καθάρματα που κάνατε πραξικόπημα εναντίον του προέδρου μας….”

Στο διαδίκτυο τα τρολς ξεσαλώνουν πραγματικά απειλώντας με σεξουαλική καταπόνηση όσους δεν υποστηρίζουν τον Κασσελάκη. Μιλάμε για υποκείμενα που πολιτισμικά βρίσκονται πιο κοντά στους μπράβους που μετά το κλείσιμο των νυχτερινών καταστημάτων ασχολήθηκαν με την πολιτική. Άτομα που για την ώρα έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι αναμένουν να εισπράξουν χρήματα από αυτόν που με ύβρεις εναντίον αντιπάλων του νομίζουν πως υποστηρίζουν. Τι παραπάνω όμως γνωρίζουμε για την ύπαρξή τους; Κάτι βρήκαμε στη Βικιπαίδεια:

Η ψυχολογία του Τρολ
Έρευνα των Καναδών Erin Buckels, Paul Trapnell και Delroy Paulhus, οι οποίοι πήραν συνέντευξη από 1200 τρολ, βρήκε υψηλή συσχέτιση με τον σαδισμό, ψυχοπάθεια και μακιαβελλισμό. Ο σαδισμός σημαίνει πως αντλεί ευχαρίστηση με το να προκαλεί κακό στους άλλους, η ψυχοπάθεια είναι ψυχιατρική νόσος, αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας και ο μακιαβελισμός σημαίνει πως του αρέσει να εξαπατά και δεν έχει αισθήματα.

Ο Αμερικάνος ερευνητής Ben Radford έγραψε για το φαινόμενο των Κλόουν (παλιάτσων) στην παλιά και σύγχρονη εποχή, στο βιβλίο του Bad Clowns και βρήκε ότι οι κακοί κλόουν έχουν εξελιχθεί σε Τρολ του διαδικτύου. Δεν ντύνονται ως παραδοσιακοί κλόουν, αλλά, για την διασκέδαση τους, προκαλούν και εκμεταλλεύονται ανθρώπινες αδυναμίες με σκοπό να πούνε την "αλήθεια" και να πάρουν αντιδράσεις. Όπως το μέικ απ των κλόουν, έτσι και τα τρολ χρησιμοποιούν ανώνυμους λογαριασμούς και ψεύτικα ονόματα. Στα μάτια τους, εκτελούν ένα έργο για το ανώνυμο ακροατήριο τους από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου