19/10/24

Κασσελάκης. Λεφτά υπάρχουνε

Πώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να μην έχει χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε για να πληρώσει αίθουσα όπου είναι να διεξαχθεί το επόμενο συνέδριο; Τόσα χρόνια, από το 2,9% πάντα αίθουσα βρισκόταν.

Τα πάμπολλα μέλη των 30 think tanks του κόμματος που συγκρότησε ως πρόεδρος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν; Δεν τους καταβάλλεται ούτε αποζημίωση για τις συνεδριάσεις;

Για ποιο λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε πίσω τα χρήματα που διέθεσε για την πληρωμή υπαλλήλων των ΜΜΕ του κόμματος; Αφού δεν του είναι πολλά, είχε πει μάλιστα ότι έδωσε τόσα γιατί ο νόμος δεν επιτρέπει να δώσει περισσότερα.

Δεν είναι αμερικανιά η εκλογή προέδρου – αρχηγού κόμματος από την οποιαδήποτε άγνωστη βάση. Οι Αμερικανοί εκλέγουν ακόμα και τον πρόεδρό τους όχι απ’ ευθείας, αλλά με εκπροσώπους τους εκλέκτορες και μετά από συνέδριο. Το ίδιο και με την επιλογή προσώπου για το “χρίσμα” του προσώπου που θα διεκδικήσει την προεδρία. Στις ΗΠΑ δεν έχουμε άμεση δημοκρατία, αλλά κι εκεί λειτουργεί και πολύ αυστηρά η αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δικαιολόγησε τη μη προσφυγή στη βάση όταν αμφισβητήθηκε η θέση του λέγοντας ότι δεν θέλει να ταλαιπωρεί τα μέλη. Αυτό οδήγησε την έκπτωσή του από την Κεντρική Επιτροπή, όμως το ζήτημα είναι αλλού: αμφισβητήθηκε άλλη μια φορά λίγο μετά την εκλογή του, τότε που ετέθη θέμα Γεροβασίλη υποψήφιας, αλλά τότε δέχτηκε και απείλησε με την προσφυγή στη βάση, θεωρώντας ότι δεν την ταλαιπωρεί. Για να μην μακρηγορούμε, αν πιστεύει στην άμεση δημοκρατία να του θυμίσουν ότι οι πολίτες της Ελβετίας καλούνται να αποφασίσουν για τα πάντα τέσσερις φορές τον χρόνο. Δεν ακούσαμε για κόπωση από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Μήπως είναι παράλογο να φοβούνται κάποια μέλη τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγές στο κόμμα τους; Πώς θα δεχτούν την “ποταμιά” που πλασάρει ένα κόμμα χωρίς μέλη, αλλά με υποστηριχτές που θα επικοινωνούν διαδικτυακά; Ποιος θα δεχτεί έναν κομματικό μηχανισμό χωρίς όργανα; Πού θα βρει το “μέλος” το πολιτικό δίκιο του; (Όχι ότι το βρίσκει τώρα, αλλά τουλάχιστον έχει δικαίωμα να το διεκδικήσει)

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Στέφανος (Κασελάκης) εμφανίζεται και υπογράφει, ακόμα και εξώδικο προς το κόμμα του, ως πρόεδρός του. Γιατί να μην στήσει κάλπες μόνος του με όλους τους υποψήφιους;

Να πούμε και κάτι αντιπολιτευτικό, μην ξεχνιόμαστε:

ENA KI ENA KANOYN ΔΥΟ

ΕΜΕΙΣ: Κάθε μέρα χρωστάμε και κάτι παραπάνω. Δεν ακούμε να παίρνουμε κάτι, κύριε πρωθυπουργέ.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν ακούτε; Πάρτε το μηδέν.
ΕΜΕΙΣ: Μακάρι να πάρουμε έστω το μηδέν, γιατί μέχρι τώρα μόνο αρνητικά ποσά παίρνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου