15/10/23

(φ)Όλα γίνονται

Τον λένε κοροϊδευτικά Μπακογιάννη
Ο Δούκας με τ’ όνομα νίκησε τον “πρίγκιπα” από μαμά.

Ο μεγάλος περιΆπατος, απόπατος.

Δεν επανεξελέγη στο δήμο Αθηναίων ο γιος της Ντόρας της Ιεράς Οικογενείας, αυτός που ήθελε 4 χρόνια να στρώσει ένα πεζοδρόμιο. Και στον πρώτο γύρο είχε πάρει 41,35%. Βαριά ήττα για τον Κουτσούμπα. Απίθανο, αλλά εκλέγεται ο Δούκας με 14,19% στον πρώτο γύρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χειρότερη δυνατή επιλογή υποψηφίου κατατάσσεται στους νικητές. Πόσο απίθανα κακή ήταν η επιλογή Ζαχαριάδη; Έριξε το ποσοστό της παράταξης τόσο που βρέθηκε στην τρίτη θέση, με δεύτερο μόλις με 14.19% έναν παντελώς άγνωστο καθηγητή που εκλέχτηκε και δήμαρχος. Πρόταση και νίκη του ΠΑΣΟΚ στον δήμο όπου σημείωνε από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. Ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς ξίνιζε τις γεροντοκόρες ομπρελοκαθίστρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο δήμο Αθηναίων κατόρθωσε το ακατόρθωτο.

Δεν ξέρω αν στη Νέα Σμύρνη τους ξίνισε ο ΠΑΣΟΚ αντάρτης Κουτελάκης που είναι και πρώην δήμαρχος και νίκησε, αλλά κατέβασαν υποψήφιο που πήρε την έκτη θέση με το εξευτελιστικό 8,32%.

Πλατεία του Μαδούρου: Αν είχαμε το κλειδί της πόλης θα το κρύβαμε κάτω από το χαλάκι, αλλά δεν έχουμε χαλάκι.

Δεν ξέρω πότε, πού αλλού από τον δήμο Αθηναίων βγήκε δήμαρχος κάποιος που στον πρώτο γύρο έφερε 14.19%, κόντρα στον εν ενεργεία δήμαρχο που με μεγαλύτερη αποχή δεν κατάφερε να κάνει 50% το 41,35% που συγκέντρωσε αυτός στον πρώτο γύρο. Ελπίζω να ασχοληθούν και να βρουν οι αρμόδιοι τα αίτια. Είναι σημαντικό.

Ο Μπακογιάννης έχασε από αρνητικές ψήφους. Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια να στρώσει τρία πεζοδρόμια, ένα στην πλατεία Συντάγματος και δύο στην οδό Πανεπιστημίου. Δε νομίζω ότι ενέπνευσε ο παντελώς άγνωστος Δούκας. Τα ίδια έπαθε και ο Ομέρ Πριόνης Κακλαμάνης που έχασε από άγνωστο πάλι τότε, τον Καμίνη. Όταν εκλέγεσαι δήμαρχος πρέπει να γίνεις δήμαρχος, όχι τηλεοπτική περσόνα

Είχα γράψει ότι το δημαρχείο είναι ένα ισόγειο με ασανσέρ. Το ασανσέρ πηγαίνει και κάτω.

Ε, όχι, καλέ μου Ανδρουλάκη, η νίκη Δούκα στο δήμο Αθηναίων δεν είναι η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η νίκη του Έβερτ, που κατέκτησε τον δήμο Αθηναίων με την πρώτη φορά βοήθεια του ΚΚΕ αποχή - λευκό δεν απέφερε καμία νίκη της ΝΔ, ούτε καν προσωπική του. Ο Μπακογιάννης και ο Μητσοτάκης έχασαν όχι επειδή το ΠΑΣΟΚ ενέπνευσε, αλλά με αρνητική ψήφο, επειδή πολλοί και πολλές σιχάθηκαν το σόι τους. Μάρτυς μου ο λαός. Αυτό αξίζει να λέτε και όχι να θαυμάζετε τον καθρέφτη σας. Νικήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι προοδευτικές δυνάμεις νίκησαν τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Χάνος Πλεύρης: “Η Χαμάς γκρέμισε τον Μπακογιάννη. Οι Σιωνιστές χαίρονται. Ετοιμάζουμε αντίποινα”.

Όλοι στην Πανεπιστημίου απόψε. 15η Οκτωβρίου ιστορική ημέρα απελευθέρωσης της βομβαρδισμένης περιοχής.

Ο μικρός Μπακογιάννης παίρνει τη σκυτάλη από τον Νικήτα Κακλαμάνη. Δεν κατάφερε να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία. Δεν τον βλέπω για πρωθυπουργό. Ας πάει για ευρωβουλευτής και καλά του ήτανε μέχρι εδώ. Μέχρι τις ευρωεκλογές άνεργος. Αλήθεια, τι δουλειά έκανε ο Ντορογιός πριν εκλεγεί δήμαρχος Καρπενησίου;

ΕΚΤΑΚΤΟ / Ο γιος της Ντόρας εξεδιώχθη από τον δήμο Αθηναίων και ανησυχεί σοβαρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενόψει ευρωεκλογών.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ / Σύμφωνοι, η Κοσιώνη καλό θα ήταν να μην παρουσιάζει εκλογικά αποτελέσματα, αφού ο σύζυγός της ήταν δήμαρχος και υποψήφιος. Δεν έχει όμως βαθμό πρώτης συγγένειας, αλλά συγγένεια πρώτου βαθμού. Και όταν τέτοιο κάνει η αρχισυντάκτρια, που μέσα στα καθήκοντά της είναι να τα διορθώνει, μας βοηθάει να καταλάβουμε πολλά για όσα ξεστομίζει καθημερινά ο σταθμός

Στη Θεσσαλία, μετά τους εκβιασμούς, ο Αγοραστός παίρνει στο δεύτερο γύρο μικρότερο ποσοστό απ’ όσο στον πρώτο. Σπάνιο επίτευγμα. Οι εκβιασμοί εποχής 1950-1960 ψηφοφόρων ποιανού φωστήρα πρόταση ήταν; Έδωσε κίνητρο να σηκωθούν και να αλωνίσουν τις κοινωνίες τους οι υποστηρικτές παρατάξεων που δεν υποστηρίζονταν από τη ΝΔ, ακόμα και στο Χαλάνδρι με το 60% του Σίμου Ρούσσου. Ακόμα και νεοδημοκράτες σιχάθηκαν τον πολιτικό ξεπεσμό, του “Δεν θα πάρετε κονδύλια αν δεν εκλέξετε δικό μας”.

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ / Δεκατρείς γαλάζιες περιφέρειες απαίτησε για τη ΝΔ ο Κυρ Μητσοτάκης και πήρε τις οκτώ. Έχασε και τους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Δεν τολμά να πανηγυρίσει ότι κέρδισε τον δήμο Πατρέων υποστηρίζοντας τον υποψήφιο του ΚΚΕ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια νικητής δεν βγήκε το ποδόσφαιρο, όπως στο Βόλο και τον Πειραιά. Ο τέως εκλεκτός του Μελισσανίδη δήμαρχος Βούρος έχασε. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα πήραν Τομπούλογλου για δήμαρχο.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ / Κυριακή 15/10 μετά τις εννέα το βράδυ δεν πρόσεξαν ότι αυτός που βγήκε δήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα λέγεται Ιωάννης Τομπούλογλου και όχι Χάρης και τον στόλισαν από μικροφώνου ότι είναι αυτός που καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και τριών μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 40.300 ευρώ, για δωροδοκία όταν ως πρόεδρος του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω να παραλαμβάνει φάκελο με 25.000 ευρώ προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία. Φόρτωσαν στο λαό του δήμου αυτού ξεφτίλα. Τους διόρθωσε ακροατής ή ακροάτρια, αλλά πάλι συνέχισαν λέγοντας ότι ο Χάρης είναι δραστήριος εκεί. Επίπεδο ενημέρωσης “πάλι ντόρτια ήφερα”.

Μετά τη διόρθωση ακούσαμε από τον έγκυρο σταθμό ότι ο Ιωάννης είναι εξάδελφος του Χάρη Τομπούλογλου. Όλα πρόχειρα. Πόσο δύσκολη είναι μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο; Ξέρουν ότι η προετοιμασία αυτών που θα πεις είναι διαρκής διεργασία;

Οι δημοτικές εκλογές απέφεραν παράπλευρες απώλειες για την κοινωνία. Επιστρέφει στο θέατρο ο Χάρης Ρώμας, ίσως και ο Γιάννης Βούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου