18/9/18

(Για) Ποιον δουλεύει η ΝΔ;

Από δω θα ξαναβγάλουμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Δεν θα τον λυπηθούμε.
Πόσο έξυπνη στρατηγική εφαρμόζει η ηγεσία της ΝΔ; Τι σύνδρομο την διακατέχει και κάνει ό,τι μπορεί για να την αντιπαθήσουν οι πιθανοί ψηφοφόροι της;

Έβαλε γραμμή να γεμίσει τα ψηφοδέλτιά της με φασίστες, ναζιστές, ρατσιστές, τηλεπαρουσιαστές, τραγουδιστές, τηλεδημοσιογράφους, τηλεπωλητές, ποδοσφαιριστές και ποιος ξέρει τι άλλο τηλεοπτικό προϊόν, πιθανώς παίκτες ριάλιτι, στη θέση καραμανλικών ιστορικών στελεχών. Τι ακριβώς θα είναι η επόμενη κοινοβουλευτική της ομάδα; Και αν κερδίσουν στις επόμενες εκλογές τι θα παρουσιάσει ο Κούλης; Ένα απίθανο κυβερνητικό χύμα; Οι παραπάνω με τρανταχτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, “θύματα” εξεταστικών επιτροπών της Βουλής;

Διαμαρτύρεται η ΝΔ που δεν μειώνονται οι συντάξεις, αντί να χαίρεται που δεν πηγαίνουμε σε συμφωνία για προσωρινή αναστολή, αλλά για κατάργηση του μέτρου, έτσι δεν θα το βρει μπροστά της αν, όπως νομίζει, θα γίνει αύριο κυβέρνηση.

Αντί να ζητήσει συγνώμη για τα επισφαλή δάνεια που έπαιρνε και χρωστάει πάνω από 200 εκατομμύρια σε τράπεζες, αντί να ζητήσει συγνώμη για την προσπάθειά του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά ν' απαλλάξει προκαταβολικά από ποινικές ευθύνες τους τραπεζικούς που έδωσαν τα δάνεια με εγγύηση αέρα κοπανιστό. Αντί να κάνει αυτό που θα εκτιμηθεί, στο κάτω-κάτω έγινε με την προηγούμενη ηγεσία, ζητά και τα ρέστα και διαμαρτύρεται που δεν της χαρίζουν τα χρέη και το Κυρανάκι της πετάει στον αέρα ότι θα τα εξοφλήσουν ως κυβέρνηση με κρατικό χρήμα.

Δεν ξεχνάμε τη φρίκη από τον Χατζηδάκη που ωμά είπε ότι μόλις βγουν κυβέρνηση θα διώξουν όλους τους συμβασιούχους από το δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζονται στους 80 χιλιάδες. Δηλαδή διώχνει 80 χιλιάδες οικογένειες από την κάλπη της.

Δεν ξεχνάμε που ο Κούλης ζήτησε να προσλαμβάνεται ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε πέντε που απομακρύνονται, -σχεδόν πάντα με συνταξιοδότηση- ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται το ένα προς ένα.   

Ο Καραγκούνης επαίνεσε το μισοϊδιωτικό συνταξιοδοτικό σύστημα του στυγνού δολοφόνου δικτάτορα Πινοσέτ που χρεοκόπησε τα ταμεία της Χιλής, καταργήθηκε και ούτε να το θυμούνται θέλουν. Ο Κούλης μόλις είχε προτείνει ακριβώς το ίδιο, οι επικουρικές συντάξεις να δίνονται από ασφαλιστικές εταιρείες μόνο σε όσους είχαν τη δυνατότητα να κάνουν συμβόλαια μαζί τους, δηλαδή καταργεί τις επικουρικές από όσους τις χρειάζονται. Τρέλα. 

Ο Βορίδης ζήτησε μετεμφυλιακά αντικομμουνιστικά μέτρα για να μην ξαναβγούν στην κυβέρνηση οι αριστεροί. Επιχείρημά του το ρατσιστικό στυλ Νταχάου επιχείρημα ότι η Αριστερά έχει ελαττωματικές ιδέες, όπως ελαττωματικοί είναι οι ανάπηροι, οι Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι και όλοι οι άλλοι τρόφιμοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης των ναζί.

Ο Κούλης στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ παραδέχτηκε ότι αν περάσει τώρα η συμφωνία δεν θα την ακυρώσει ως κυβέρνηση αν και μπορεί και ότι το όνομα θα έχει ξεχαστεί την επόμενη μέρα, όχι σε δέκα χρόνια. Πλάκα κάνει, αλλά σε ποιον;

Δεν υπάρχουν σχόλια: