16/10/23

Κυριακή ΠΑΣΟΚ γιορτή

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο μοναχό. Τι ΚΙΝΑΛ δεν ξέρω πού και τι είναι.

Το ΠΑΣΟΚ ούτε τώρα μοιράζεται τη νίκη με τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις".

Το ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν είναι τόσο ενωμένο. Πχ σε Θεσσαλονίκη, Νέα Σμύρνη και Ηλιούπολη κέρδισαν αντάρτες του.

Το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αθηναίων φέρθηκε έξυπνα. Αφού διέκριναν οι άνθρωποι την τεράστια δυσαρέσκεια που προκάλεσε εναντίον του ο Μπακογιάννης, ειδικά εξαιτίας της Πανεπιστημίου, όπου παραπονούμενοι δεν ήταν μόνο οι μαγαζάτορες, αλλά και οι πιθανοί πελάτες τους και φυσικά οι περαστικοί, δεν ξέχασαν ότι έχουν να κάνουν με μία πολύ συντηρητική περιφέρεια, έτσι δεν κατέβασαν για δήμαρχο έναν κομματικά βαμμένο, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απέφυγαν τον ανθρωποδιώκτη και νίκησαν. Νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν η εκλογή Δούκα με το πενιχρό 14,9% του πρώτου γύρου. Η βαρύτατη ήττα του Ζαχαριάδη βαραίνει επίσημα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν εμφανίστηκε μόνο στη Θεσσαλία πετυχημένη συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων. Πετυχημένη συνεργασία υπήρχε και στην περιφέρεια Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τη διέλυσε για να ξεφτιλιστεί με ένα 11% και τοποθέτησε τη ΝΔ στη θέση των νικητών, συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ακόμα δεν μάθαμε ποιανού ιδέα ήταν. Γκλάζνοστ, διαφάνεια τώρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι ομπρελάδες παραμένουν ξάπλα, όπως όταν ήταν κυβέρνηση, δηλαδή είναι ομπρελοξαπλώστρες, άρα εμφανίζεται στο κόμμα άλλο ένα κίνημα της πετσέτας. Την κομματικοί οργάνωση την πέθαναν και οι μεν και οι δεν ασχολούμαστε.

Η δεύτερη Κυριακή έδειξε πόσο λάθος ήταν η εκλογή από τον πρώτο γύρο με το μειοψηφικό 43%. Η λογική ήταν να μειωθούν -για ποιο λόγο;- οι εκλογές δευτέρου γύρου, αφού, όπως ισχυρίστηκαν οι “δημοκρατικοί” δεξιοί, το 43% γίνεται στο δεύτερο γύρο αυτομάτως πάνω από 50%, λόγω της μεγαλύτερης αποχής που παρατηρείται. Ναι; Τι λέτε για την περιφέρεια Θεσσαλίας; Για τον δήμο Ρόδου; Μήπως απλώς θέλατε να εξασφαλίσετε δικούς σας υποψήφιους, γιατί, όπως αποδείχτηκε, στο δεύτερο γύρο σημειώνονται τρελές συμπαρατάξεις. Παραλίγο να βολευτεί και ο Μπακογιάννης στην Αθήνα, όπως όλοι περίμεναν, έμεινε όμως στο 31, 35%. Αντίθετα το πενιχρό 14,19% του Δούκα ήταν που ξεπέρασε κατά πολύ το 50%. Δηλαδή θα εκλεγόταν κάποιος που δεν θα τα κατάφερνε στο δεύτερο γύρο. Δεν ξέρουμε πόσοι που εκλέχτηκαν από τον πρώτο γύρο με κάτω από 50% θα εξασφάλιζαν την πλειοψηφία στον δεύτερο. Παρ’ όλα αυτά έχουν το 60% των συμβούλων.

Στην Ηλιούπολη το 1978, ο χουντικός δήμαρχος που υποστηριζόταν από τη ΝΔ σημείωσε 49,9% κι έχασε στον δεύτερο γύρο από κομμουνιστή που άντεξε άλλες δύο θητείες με τον ίδιο αντίπαλο.

Η δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξε μια χαραγματιά στον τοίχο του Κυρ Μητσοτάκη όπου βαράει το κεφάλι του.

Ο Μητσοτάκης δεν έβαλε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω. Έβαλε τον πήχη όρθιο κι έκατσε πάνω.

Τουλάχιστον απαλλάχτηκε από τον διάδοχο που του φόρμαρε η αδελφή του. Σκέφτεται να μιμηθεί τον πατέρα του και θ’ αποσυρθεί μετά τα 80 του. Δεν κουράζεται και πολύ, θ’ αντέξει τα τριήμερα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να κάνει τα δύο μόνο πράγματα που μπορεί και θα τρώει δημόσιο χρήμα και την αξιοπρέπεια των κατοίκων αυτής της χώρας.

Μετά την επερχόμενη ήττα της ΝΔ η επόμενη κυβέρνηση δε μπορεί να είναι μονοκομματική. Ας το βάλουν κάποιοι καλά στην κεφάλα τους.
Εβραιοπαϊκή Ένωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου