17/10/23

Νικητής μόνο εγώ και όλοι οι άλλοι

Ναι, κύριε Ανδρουλάτση, το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα νίκησε μόνο του με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και τη βοήθεια του ιδίου του -μέχρι 31η Δεκεμβρίου- δημάρχου. Ονόματα δε λέμε.

Αλήθεια ποιος αετός, ποιο σαΐνι (γεράκι) συμβούλεψε ή δεν απαγόρευσε στον γιο της Ντόρας να κάνει debate με τον Δούκα, που έτσι έγινε γνωστός και συμπαθής στους δυσαρεστημένους με τον Γκούφι και τον Πόλντο Ζαχαριάδη; Ποιος ξένος (κωλο)δάκτυλος έπεισε το φυσέκι που χρειάζεται τέσσερα χρόνια να στρώσει λόγω εκλογών κακήν κακώς ένα πεζοδρόμιο, ποιος τον έπεισε ότι το debate θα μεγάλωνε τη διαφορά του από τον Δούκα; Γιατί δεν του εξήγησε προς τα πού θ’ αυξανόταν η διαφορά; Πόσο δύσκολο ήταν να τον πείσει ότι θα ήταν υπέρ του; Αμίλητα ερωτήματα.

Γιατί οι μεγαλοσχήμονες αναλυτές δεν ασχολούνται με την αποχή; Αυτή την ...τεραστιώδικη αποχή από τις εκλογές ποιος τη χρεώνεται; (Όχι αποχή ΣΤΙΣ εκλογές, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια)

“Η ευθύνη φέρει εμένα”. Κορώνα στο κεφάλι της; Τι τον φέρει; Δημοσία. Πόσο δύσκολο είναι να μάθει ο Γκούφι των Αθηνών ότι φέρει την ευθύνη;

Τρίτη 17η Οκτωβρίου και ακόμα δεν μάθαμε τίνος ιδέα ήταν η θλιβερή υποψηφιότητα Ζαχαριάδη στο δήμο Αθηναίων. Να τον μάθουμε τον άνθρωπο να του στείλουμε λουλούδια, γιατί με άλλον υποψήφιο θα είχαμε ξανά τον Γκούφι δήμαρχο. Θα βαρυνόταν με την ευθύνη που ο Μπακογιάννης θα έφερε εμάς. Ακόμα δεν μάθαμε ποιος κίνησε το κόψιμο του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά. Η ευθύνη αυτουνού θα φέρει εμάς στο σβέρκο του. Ποιος φωτεινός εγκέφαλος αποφάσισε να αποχωρήσει από την προοδευτική συνεργασία και να κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑς μόνος του στην περιφέρεια Κρήτης και να πείσει ότι έπεσε κι άλλο μετά τις γενικές εκλογές; Αρκετά όμως με τα αλλότρια, τα αλοτρία μας, πάμε στα δικά μας:

Αναγνωρίζεις ότι μεγαλύτερη πληγή σου είναι η επικοινωνία και δεν διορθώνεις τίποτα στον ραδιοφωνικό σου σταθμό, τον μόνο εν Ελλάδι αντιπολιτευόμενο; Τότε να κοιτάξεις τι σημαίνει επικοινωνία.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ / Κι άλλο εύκολο λάθος στη βραδινή ενημερωτική εκπομπή της Κυριακής για την μετάδοση αποτελεσμάτων, όπου σημείωσαν την ήττα του δημάρχου Νέας φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, και τον χαρακτήρισαν ως εκλεκτό του αθλητικού παράγοντα, πετρελαιά, ΟΠΑΠατζή Μελισανίδη. Μπορούσαν να μάθουν ή ν’ ακούσουν, αφού βοούσε η αθλητική Ελλάδα ότι ο Βούρος δεν ήταν πια εκλεκτός του Μελισσανίδη, αλλά ο Γεωργαμλής. Ναι, ο Λύσσανδρος, ο παλιός σπουδαίος ποδοσφαιριστής, νυν προπονητής, που συγκέντρωσε το ευπρεπέστατο 15.04%. Δεν γίνεται όλα αυτά να πέρασαν απαρατήρητα από τα ρουθούνια των λαγωνικών του σταθμού. Δεν μιλάμε για άγνωστους πρωταγωνιστές ούτε για άγνωστο δήμο.

Τους ξέφυγε και δεν είπαν ότι στη Ρόδο ηττήθηκε ο εκλεκτός της ΝΔ αν και για μια χούφτα ψήφους δεν βγήκε από τον πρώτο γύρο 42,74%, 0,06% από το 43%. ήταν ο τύπος που όλοι έβριζαν στην κόλαση της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το νησί κι αυτός δικαιολογούσε και το κράτος και τον εαυτό του που δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ο κυρ Μητσοτάκης του έδωσε αβάντα με λεφτά δικά μας που θα δίνονταν για να συνεχίσουν τις διακοπές τους στο καμένο νησί οι τουρίστες που έφυγαν κακήν κακώς, οι περισσότεροι με τα πόδια και τις βαλίτσες στα χέρια. Ήταν ο απίθανος που έδωσε τις δημόσιες ακτές στη μαφία που έστησε ομπρελοξαπλώστρες κι έδιωχνε όσους πήγαιναν με δικής τους ομπρέλα – ξαπλώστρα. Ήταν η κύρια αιτία για το κίνημα της πετσέτας. Τον νίκησε ένας υποψήφιος που υποστηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς ξέφυγε αυτό από τα λαγωνικά του κόμματος; Αν βαριούνται να παρακολουθούν και να θυμούνται την πρόσφατη επικαιρότητα ας το κάνουν όπως το ραδιόφωνο του Άλφα που γίνεται talk radio. Προκαταβολικά σίγουρη αποτυχία κι αυτή, η συνομιλία όμως με ακροατές και ακροάτριες θα προσφέρει πλούσια ενημέρωση στους δημοσιογράφους του σταθμού που κατέχει επάξια την τελευταία θέση ανάμεσα στους ενημερωτικούς. Μας ενημερώνουν για όσα έμαθαν αυτοί, γεγονότα που είναι λιγότερα όσων ξέρουμε ήδη εμείς.

Πώς γίνεται σ’ έναν ενημερωτικό σταθμό, όταν λείπει ένας δημοσιογράφος που κάνει εκπομπή, ειδικά στο πρωινό πρόγραμμα, το δυνατό αυτών των σταθμών, να μην τον αντικαθιστά άλλος και να βάζουν τραγούδια; Περαστικά στον Γιάννη Στρατάκη. Τουλάχιστον αυτά που “παίζει το play list δεν είναι τα περισσότερα του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Αλήθεια, τώρα ο Σκάης θα κριτικάρει τη διοίκηση του δήμου Αθηναίων; Μακάρι. Έτσι θα μάθουμε απ’ την ανάποδη κι άλλα για τον καναπέ και πολιτεία του ανιψιού του Μητσοτάκη, συζύγου της Κοσιώνη.

Η αλαζονεία οδήγησε το κανάλι στη φαεινή ιδέα να είναι αυτή η τηλεπαρουσιάστρια που θα μεταδίδει τα εκλογικά αποτελέσματα. Όλοι στο Νέο Φάληρο σίγουροι ότι το παιδί της οικογενείας θα έκανε περίπατο στη δεύτερη Κυριακή, αλλά μεγάλο περίπατο έκανε το 14,19%. Ξεφτιλίστηκε η γυναίκα που δε μπορούσε να κρύψει το ανθρώπινο θλιμμένο ύφος της βλέποντας την κολώνα του σπιτιού να καταποντίζεται και από μέλλων πρωθυπουργός κι έγινε βούκινο. Κακώς βέβαια, αλλά έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου