9/10/23

Μπέως εδώ

Τελικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές νικητής βγήκε το ποδόσφαιρο. Ειδικά στον δήμιο Βόλου.

Λειτούργησε το μπούλινγκ του Μπέου; όχι μόνο αυτό. Βράβευσαν τον Μπέο γιατί έδειξε πιο δικός τους. Στα καφενεία και στα σπίτια τους τέτοιοι δήμαρχοι είναι και οι ίδιοι. Καλύτερα τον Μπέο παρά τον Συριζαίο. Αυτό λέει ο δεξιός, αυτό λέει ο παπανδρεϊκός, αυτό λέει ο γεννημένος κομμουνιστής. Ο Μπέος του Βόλου δεν είναι μόνος. Όχι άλλοι Μπέοιδες.

Από πού κι ως πού να έχεις καλύτερους Έλληνες; Πόσοι αντιστάθηκαν στη δικτατορία 1967-1974; Όσοι αντιστάθηκαν πέρσι όταν τους είπαν ότι θα παίρνουν σύνταξη στα 78. Το 1946 το κόμμα φρόντισε με την αποχή του να βγάλουν οι Έλληνες στην κυβέρνηση τους συνεργάτες των κατακτητών. Είναι επαναστάχτες.

Όπου στο δεύτερο γύρο είναι δεξιός θα βγει, όχι επειδή έτσι θέλει ο λαός, αλλά επειδή έτσι θέλει ο Κουτσούμπας που δηλώνει “Παρών” με άκυρο λευκό. Κανένας από κει μέσα δεν αναρωτήθηκε, γιατί, ρε σύντροφοι, μια ζωή (από Έβερτ 1986) να βγάζουμε δεξιούς δημάρχους; (Τώρα και περιφερειάρχες) Για το καλό της επΑνάστασης; Πράγματι, στο δεύτερο γύρο το ΚΚΕ είναι προβλέψιμος σύμμαχος της Δεξιάς.

Ο Μπακογιάννης και η οικογένεια Μητσοτάκη δεν φοβούνται τον δεύτερο γύρο στην Αθήνα. Έναν μεγάλο περίπατο θα κάνουν και θα ξαναβγούν. Εδώ τα φιλαράκια βοηθάνε. Το ΚΚΕ θα πει αποχή ή λευκό, οπότε βάζουμε ξανά μπρος τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου.

Όσο το ΚΚΕ κατεβαίνει μόνο του χαρίζει στη ΝΔ και τους δήμους και τις περιφέρειες και την κυβέρνηση. Μακάρι να υπήρχε ένα τέτοιο δεξιό κόμμα διασπαστής.
Στην Ελλάδα είσαι και ότι δεν ψηφίσεις
Και νικητής το ιστορικό ρεκόρ: 70% αποχή στο δήμο Αθηναίων. Ως γνωστόν το συντριπτικό ποσοστό της αποχής ανήκει στην μη ΚΚΕ Αριστερά. Κατεβάζεις υποψήφιο που όχι μόνο δεν πείθει να τον ψηφίσουν, αλλά τους απελπίζει τόσο που δεν κατεβαίνουν καν στην κάλπη.

ΠΑΡΤ’ ΤΟ ’ΝΑ ΧΤΥΠΑ Τ’ ΑΛΛΟ / Από τον ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν οι απλοί, αθώοι υποστηρικτές προς το παλαιό ΚΚΕ και το αναπαλαιωμένο ΠΑΣΟΚ. Μένει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ξύπνιους, τους γνώστες των πάντων. Ποιο το χειρότερο δεν έχει καμία σημαία.

Ο ΜΠΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ / Αλλαγές στη Δικαιοσύνη με βάση τη σοκ και Μπέος βιοπολιτεία. Προσωπικές διαφορές, κτηματικές και λοιπές τέτοιες δεν θα οδηγούνται να στα δικαστήρια να τα επιβαρύνουν, ποινικά ή διοικητικά. Με κάλυψη της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας θα προτείνεται συμβιβασμός. Να πάνε οι αντίδικοι να πλακωθούν στο ξύλο. Ακόμα και σε τροχαία δεν θα μπλέκεται η Τροχαία ούτε οι ασφαλιστικές εταιρείες/. Καλύτερος ο παλιός ελληνικός τρόπος. Βρισιές και μπουνίδι. Λιγότερος κράτος και λιγότερη Δικαιοσύνη παντού.

Είναι ψυχικά βαρύ να λέμε κατηγορούμενο κάποιον που τελικά προσάγεται σε δίκη. Θα τον λέμε ένοχο. Ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να τον χαστουκίζει και μετά ν’ απαιτεί από τον κερατά και δαρμένο να του ζητήσει συγνώμη.

ΟΠΑ / Πλάκα-πλάκα το ΠΑΣΟΚ πήρε τύποις τον Πειραιά και πάει να πάρει και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σχεδόν 20 χρόνια ήτανε εκεί πάτος στις γενικές εκλογές. Πώς τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ κι έχασε κι εκεί θα το πει ο μουγγός. Πάντως το ΠΑΣΟΚ έχει και την περιφέρεια Κρήτης. Βλέπω να επιστρέφει ο Βενιζέλος.

ΒΟΥΡ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣά / Από τώρα ξεκινούν οι ηρωικές μάχες σε ποιες τσέπες θα πάνε τα δισεκατομμύρια από τα κονδύλια που διαχειρίζονται με απ’ ευθείας ανάθεση οι περιφέρειες. Μην ελπίζεις, τα λεφτά πάνε στα λεφτά.

R-ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Για να ξεγελάσει την Κοκκινοσκουφίτσα ο Λύκος ντύθηκε σύνταξη της γιαγιάς της. Ψάχνε τι λάθη έκανες, αλλά βρες και τι σωστά έκανε ο αντίπαλός σου. Ψάχνε τι λάθη έκανες, αλλά βρες και τι σωστά έκανε ο αντίπαλός σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου