7/6/23

Απλή φορολογική

Οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής φορολογικής, δηλαδή ψηφίζω Μητσοτάκη που δεν θα φορολογήσει τους πλούσιους.

ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ / Αν φορολογήσουν τους πλούσιους θα φύγω από τη χώρα.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ / Αν ανεβάσουν τη φορολόγηση των εταιρικών μερισμάτων από το 5% θα πάω σ' άλλη χώρα, όπου φορολογούνται μέχρι και 51%.

Ναι; Δεν φορολογείς σοβαρά τους πλούσιους για να μη φύγουν από τη χώρα; Και σε πια χώρα έχει χαμηλότερη φορολόγηση των πλουσίων; Πες μου να ξέρω. Πιστεύω κι εγώ ότι με 500 € που παίρνω ανήκω στη μεσαία τάξη και μια μέρα θα τα κονομήσω.



Ο ελληνικός λαός έδωσε με το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ξεκάθαρο λεβέντικο μήνυμα: “Μια ζωή μαλάκας είμαι, τι περίμενες;”

Ο Μητσοτάκης απειλεί, δεν εξήγησε ποιους, ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία την 25η Ιουνίου θα πάει σ' εκλογές τον Αύγουστο. Κι αν δεν έχει ούτε τότε; Θα πάμε σ' εκλογές τον Οκτώβριο; Να πούμε από τώρα καλά Χριστούγεννα μην το ξεχάσουμε;

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ / Τι ξαναψηφίσαμε, ρε μαλάκες; Μητσοτάκη για όσους την πρώτη φορά δεν κατάλαβαν τι είμαστε.

Μια γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στην Κω, γιατί το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο του νησιού κουβαλούσε άλλον. Στο πάρκινγκ δύο καινούργια ασθενοφόρα της μονάδας ΕΚΑΒ (προσφορά του ΔΟΜ και της Fraport) αλλά ο Πλεύρης δεν προσλαμβάνει προσωπικό να τα κινήσει. Πού είναι επιτέλους το ιδιωτικό Κράτος; Στην Ελλάδα δεν έχουμε μη κράτος.

Ιατρικός τουρισμός σημαίνει απόλαυση θέας νεκρών σε καρότσες αγροτικών.

Δεν είπε ακόμα ο Γεραπετρίτης, ότι αν είχε περισσότερα ασθενοφόρα θα είχαμε και μποτιλιάρισμα, θα έκαναν πολύ περισσότερη ώρα να φτάσουν στα νοσοκομεία, άρα θα είχαμε περισσότερους νεκρούς.

Πάντως έχουμε 40 εκτός λειτουργίας ασθενοφόρα. Πάρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ στο 166 και ζήτα ασθενοφόρο. Θ' ακούσεις έκπληκτος, μεταξύ των τυπικών, να καλέσεις ιδιωτικό ασθενοφόρο. Αν δεν στο πουν να με χέσεις. Αν θες να κάνεις πλάκα στην κακή σου μοίρα, πες τους ότι δεν έχεις τηλέφωνο ιδιωτικών ασθενοφόρων και ρώτα τους αν ξέρουν αυτοί. Θα σου δώσουν αμέσως έναν αριθμό σα να τον έχουν μπροστά τους. Τότε τράβα στον καθρέφτη σου και φτύσε τον πατόκορφα.

ΝΕΟ ΣΟΥΞΕ / Νά 'ρθει εν ασθενοφόρω / έρωτά θανατηφόρο / μέσα στη γκαρδιά μου έχω / και δε ναντέχω.

ΠΗΧΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ / Η υπηρεσιακή κυβέρνηση φταίει για το χάος που παρέλαβε από τον Μητσοτάκη.

ΔΕ ΜΠΑΕΙ ΑΛΛΟ / Να παραιτηθεί τώρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση απαιτεί ο Μητσοτάκης.

Περικοπές δαπανών διατάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέρμα οι λίστες Πέτσα. Περνάμε στα λαχεία συντακτών. Ατενίζουμε με αισιοδοξία το παρελθόν.

Είδηση για κάποιους δήθεν (;) αφελείς ότι ο Ερντογάν έβαλε υπουργό Εξωτερικών αυτόν που είχε στη μυστική υπηρεσία. Τι λε, ρε παιδί μου! Κανείς δεν ήξερε ότι οι πρεσβείες κάθε χώρας είναι γεμάτες μυστικούς πράκτορες. Άσε που κανείς; δεν ήξερε ότι οι Αμερικάνοι έβγαλαν κάποτε πρόεδρο τον πρώην διοικητή της CIA, τον πατέρα Μπους.

Η Μιράντα Ξαφά ισχυρίστηκε ότι οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Κάνει λάθος αν λάβουμε υπόψιν μας πόσα εκατομμύρια χάρισαν από δάνεια εφοπλιστών.

Ο κυνηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, αντί για τας Σέρρας κατεβαίνει υποψήφιος στο νομό Ρεθύμνης. Σκέφτηκε σωστά, ότι όπως βοήθησε την επανεκλογή του Κ. Αχ. Καραμανλή θα βοηθήσει και τον Ξανθό που δεν τα κατάφερε στις προηγούμενες κι' έφερε στην περιφέρειά του τον ΣΥΡΙΖΑ από πρώτο τρίτο.

ΚΑΤΑΧΛΙΔΑ / Ναι, ρε, αυριανός πρωθυπουργός ο γιος της Ντόρας, γιατί κάθε γενιά έχει τον Μητσοτάκη που της αξίζει.

Πέθανε ο Φλωρινιώτης. Αληθινή τραγουδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: