10/6/23

Η Φύρερ απαιτεί να βγει βουλευτής ο γκόμενός της στη θέση γυναίκας

Εκλογές και καπάκι εκλογές, εντάξει, με λίστα, χωρίς σταυροδοσία, γιατί τότε κάποιοι δεν θα μπορούν να διαθέσουν άλλο χρήμα για να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους, θα βγαίνουν όσοι έχουν πολλά λεφτά. Από πού κι ως πού όμως, να μπορεί ο αρχηγός ενός κόμματος να αλλάζει τη σειρά; Γιατί να γράφεται στ' αρχίδια κάποιων η λαϊκή βουλή, βούληση, η μοναδική πηγή εξουσίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα; Ας δούμε το θέμα με μια ιστορία δακρύων:

Σπύρο Μπιμπίλα, δε ντρέπεσαι; Δέχτηκες να σε βάλει η Φύρερ σε εκλόγιμη θέση, πρώτο στη λίστα, εκεί που κατάφερε να φτάσει μια - γυναίκα μάλιστα - συνυποψήφιά σου με το σπαθί της; Εσύ απέτυχες στις εκλογές και τρουπώνεις απ' το παράθυρο; Τιμάς ιδιαιτέρως έτσι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που σε ανέδειξε πρόεδρό του με ψήφους. Δικαιώνεις τους ομοφοβικούς που λένε “Ο πούστης θα στην κάνει την πουστιά” κι ας μην εννοούν κατ' ανάγκη τους ομοφυλόφιλους, αλλά τις “κουφάλες”. Τουλάχιστον βγες σήμερα αντρίκεια και παραιτήσου πριν τις εκλογές από πρόεδρος του ΣΕΗ. Πες, ότι επιλέγεις την κεντρική πολιτική σκηνή. Αποφάσισε. Μην πατάς σε δύο βάρκες. Είναι σα να λες ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει ο Πλευσίγελως στη Βουλή, οπότε μη χάσουμε και τη συνδικαλιστική θεσούλα μας. Μαγκιά! Σου εμπιστεύθηκαν συνάδελφοί σου να βγάλεις το ΣΕΗ από τη χειμερία νάρκη του ΠΑΜΕ ΚΚΕ και ξεφτιλίζεις τα πάντα. Κανέναν πρόεδρο του ΣΕΗ δεν θα εμπιστεύεται κανείς ν' ακούσει, αφού θα έχει τη ρετσινιά ότι πάει για βουλευτής, ειδικά μάλιστα πούστικα κλέβοντας θέση άλλου και μάλιστα γυναίκας.

Αυτή η ΓΓ ισότητας που με δημόσιο χρήμα μας πλασάρει να βγαίνουν στη Βουλή περισσότερες γυναίκες και μάλιστα το κάνει τώρα καταχρηστικά, όταν η εκλογική αναμέτρηση γίνεται με λίστα, τοι μπορεί να σκεφτεί αυτός που το δέχεται στη μούρη; Να ψηφίσει γυναίκες, δηλαδή τη Ζωή, τη μόνη διαθέσιμη. Γενική Γραμματεία υπουργείου δεκανίκι της κόρης του Κωνσταντόπουλου, αυτής που διεκδίκησε μάλιστα θέση στο ντιμπέιτ κι ας μην μπήκε στη Βουλή, επειδή είναι, είπε, η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος. Ναι. Το τιμά αυτό. Σε άλλη περιφέρεια αντικαθιστά πάλι γυναίκα που κατάφερε να βγει πρώτη σε σταυρούς με άντρα και μάλιστα τον γκόμενό της που δεν ήταν καν υποψήφιος και δεν ξέρουμε αν πήρε ακόμη διαζύγιο από τη γυναίκα που είχε πριν γνωρίσει την πρόεδρο της Βουλής. (Συνολικά η φύρερ αντικαθιστά τέσσερις γυναίκες πρώτες σε σταυρούς με επικεφαλής στη λίστα άντρες που φάγανε φούμο, ένας μάλιστα -είπαμε- δεν ήταν καν υποψήφιος) Δείγμα οικογενειοκρατίας; Μα τι λέτε τώρα; Απ' το ξεκίνημα της κόρης πρώην αρχηγού κόμματος (ΣΥΝ) που μόλις έμαθε ότι τον παράτησε η γυναίκα του -μετέπειτα υποψήφια της ΝΔ - πήγε και την πλάκωσε στο ξύλο. 

 Η κόρη του; Μιλάμε για πολιτικό άτομο που δεν έψαξε ποτέ για δουλειά. Τελείωσε τη Νομική και χώθηκε αφέντρα στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της, με τον οποίο μάλιστα σημείωσαν πρόσφατα τη μεγαλύτερη νομική ξεφτίλα. Παρίσταντο ως πολιτική αγωγή, στην έφεση των δολοφόνων του Γρηγορόπουλου και κατάφεραν ν' αναγνωριστεί ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου στον δολοφόνο Κορκονέα που έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας έγινε τέτοια χάρη σε αστυνομικό κατηγορούμενο που, σημειώνουμε, χάνει αυτό το ελαφρυντικό αυτομάτως με την απαγγελία κατηγορίας, πόσο μάλλον μετά από την καταδίκη του. Ισχύει και για δικηγόρους και για δικαστικούς και για στρατιωτικούς. Πρωτόδικα η οικογένεια Γρηγορόπουλου τα κατάφερε, είχε τον λεβέντη Μήτσο Τσοβόλα, που δυστυχώς βιάστηκε να πεθάνει και άφησε ένα νέο βρωμόσογο να καρφωθεί στην πλάτη μας, γιατί λίγα είχαμε.

Και θα γίνει κι αυτό. Εδώ δε ντράπηκαν να βγάλουν τον Μητσοτάκη και με υψηλότερο ποσό, στο Κωνσταντοπουλέικο θα τους πιάσει η ηθική αναστολή;

Ελπίζω το Κωνσταντοπουλέικο να μου κάνει αγωγή, για να καταλάβουν κι άλλοι τι εννοώ και τι στο διάολο γίνεται. Καλού-κακού, παιδιά, διαδώστε το μην τυχόν και δεν το πάρουν είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: