10/6/23

Η αντιπολίτευση ασθενεί βαρέως

Τα παλικάρια της φακής μας βρήκαν από το πουθενά πρόχειρο τον Πνευματικό και τον κοπανάνε τώρα εύκολα. Θυμήθηκαν ότι έλεγε τέτοια και παλιότερα, αλλά τόσο καιρό μάς το κρατούσαν μυστικό.

Μας διέθεσαν ν' ακούσουμε κι εμείς ηχογραφημένα αποσπάσματα που τα είχαν στην τσέπη τους και ακούσαμε κι εμείς τον Πνευματικό να λέει τον περασμένο Απρίλιο, βουλευτής ήταν, τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με διοικητές – μάνατζερ για να παίρνουν λεφτά από τους “πελάτες”. Οι πόροι όχι από το κράτος, η υγεία, είπε, είναι πανάκριβη και πρέπει να βγάζουν τα λεφτά τους μόνα τους τα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμα, παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ΝΔ στην πανδημία δεν είχε αρκετές ΜΕΘ, αλλά “...τι να τις κάναμε μετά;” Μίλησε από τότε και για λουκέτα σε πολλά νοσοκομεία.

Και πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν τα μάθαμε αυτά. Τα μάθαμε μετά την πολιτική αυτοκτονία του, ότι πρέπει ν' αφήνουμε τους ανίατους να πεθαίνουν για να μη χαλάμε λεφτά για φάρμακα. Αν δεν έκανε αυτή την πολιτική ηλιθιότητα ο Πνευματικός δεν θα συζητούσε κανείς γι' αυτά. Τόση η δημόσια κατακραυγή, ακόμα και από ανώτατα στελέχη της ΝΔ, που ξύπνησε και η λεβέντικη αντιπολίτευση.

Τόσο κακή αντιπολίτευση είχαμε; Ναι. Και τόσο κακή αντιπολιτευόμενη δημοσιογραφία. Το θέμα δεν είναι ότι δεν τον είχαν πάρει είδηση τον Πνευματικό, που κάρφωνε το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά που, όπως αποδεικνύεται σήμερα, τα ήξεραν όλα, αλλά δεν πήγε το μυαλό τους να το πετάξουν προεκλογικά, έστω, στον κόσμο να ξέρει. Η άχρηστη αντιπολίτευση δεν εγγυάται χρηστή διακυβέρνηση.

Και όλα τα παραπάνω, με απίθανες θεωρίες και μελέτες του κώλου, γίνονται, με λίγα λόγια, για να μη φορολογηθούν οι πλούσιοι. Για κανέναν άλλο λόγο. Κάθε χρόνο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και πληρώνουν λιγότερους φόρους. Ούτε αυτό το ακούμε σήμερα από την αντιπολίτευση ειδικά την αξιωματική.

Με τέτοια πλοήγηση πώς θα καταλάβουν κάποιοι γιατί ο Μητσοτάκης δεν είχε κυβερνητικό κόστος και σημείωσε και άνοδο για τη δεύτερη τετραετία του; Αν δεν βρεις την αιτία δεν θα το αλλάξεις.

Πώς διαλέγεις το επιτελείο σου; Κριτήριο το ποιος είναι πιο παλιός χαρτογιακάς στα γραφεία; Ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο αριστερός; Μήπως επιλέγεις τον πιο “δικό μας”, τον πιο ηλίθιο, μη μας φέρνει αντιρρήσεις και μας χαλάει τη φραπεδιά; Και έτσι να είναι ας διάλεγες για κάθε θέση τον λιγότερο ηλίθιο.

Ξέρω έχεις το ηθικό πλεονέκτημα, δεν πέφτεις στο επίπεδο του αντιπάλου σου, δεν τον πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα, μα για να κερδίσεις τον πόλεμο πρέπει στη μάχη να γίνεις χειρότερος από αυτόν. Να τον πληρώσεις με πιο βαρύ νόμισμα. Να ένα παράδειγμα:

Ο Πνευματικός απεκάλυψε τη μυστική ατζέντα της ΝΔ: να περάσει (και) η Δημόσια Υγεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Τους άρρωστους που δεν έχουν λεφτά πρέπει να τους σκοτώνουμε για να μην υποφέρουν. Μην τους αφήνουμε να πεθαίνουν μόνοι τους βασανιστικά. Οφείλουμε να τους βοηθάμε. Να δείξουμε την επιτέλους ανθρωπιά μας. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνει οικονομικά η πλέμπα την κοινωνία.

Και τους συνταξιούχους που περνάνε τα 90 πρέπει να τους σκοτώνουμε. Όχι μόνο για να κοπεί η επιζήμια πια σύνταξη που τους δίνουμε, αλλά και για να μην υποφέρουν. Μη σου πω ότι η πρόβλεψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία: αν πάρει κάποιος σύνταξη και είναι υγιέστατος θα ζήσει πολλά χρόνια, θα επιβαρύνει το σύνολο πάρα πολύ, καλό είναι ν΄' απαλλαγούμε από αυτόν όσο γίνεται νωρίτερα.

Νίκη Λυμπεράκη: (Mega) Κυβερνάτε 4 χρόνια και σε 48 ώρες πέθαναν τρεις άνθρωποι περιμένοντας ασθενοφόρο.
Γιώργος Κουμουτσάκος: (ΝΔ) Υπάρχει όμως μια κατατεθειμένη λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40% πριν 10 μέρες. Αυτά έχουν κριθεί.

Πράγματι,το παιδί έχει 40 πυρετό; Σκασίλα μου, γιατί εγώ έχω 40%. Πήγε η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς Κελσίου και πεθαίνεις από τη ζέστη; Στα τέτοια μου, εγώ έχω 40%. 40 είναι οι ώρες σου; Να κι εγώ! Έχω 40%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν επιτέλους γιατί νίκησαν. Επειδή, είπαν, πολύς κόσμος αποφάσισε λίγο πριν την κάλπη να ψηφίσει Μητσοτάκη. Άρα οι εκλογές της 25η; Ιουνίου να γίνουν μισή ώρα πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: