6/6/23

Νόμος είναι το δίκιο που πουλάει

ΑΠάΝΤΑ, ΛΕΝΙΝ. Η κάλπη είναι μισοάδεια ή μισογεμάτη;

Στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως πήραν είδηση ότι το σλόγκαν δεν επιλέγεται για το νόημά του και μάλιστα το βαθύτερο, αλλά για την πρώτη εντύπωση.

Αν πούλαγε το νόημα του συνθήματος θα ήταν ρατσιστική κραυγή “Η Ελλάδα στους Έλληνες” που πλάσαρε ο Ανδρέας Παπανδρέου, κλεμμένο από το ΕΑΜ της εθνικής αντίστασης στους κατακτητές. Πράγματι, αυτό το σύνθημα που έπαιξε το ρόλο του κατά των Γερμανών-Ιταλών-Βούλγαρων-Βρετανών κατακτητών το '40, δούλεψε κατά των Αμερικανών και πολυεθνικών το '80, δουλεύει σήμερα κατά των προσφύγων.

Το “Δικαιοσύνη παντού” έδινε την εντύπωση ότι με την επιστροφή του Τσίπρα θα έχουμε εισαγγελείς παντού και θα γεμίσουμε κατηγορούμενους. Όταν η Δικαιοσύνη έχει πείσει ότι είναι όργανο της ΝΔ και των αφεντικών δεν πλασάρεις ότι αυτό τον παραμηχανισμό θα τον χώσεις παντού στην κοινωνία. Κρύος ιδρώτας μας πιάνει και μόνο που το σκεφτόμαστε. Κάποιοι θυμούνται την ιστορία όταν το '60 η Δικαιοσύνη ήταν κλώνος του παρακράτους, κάτι που χάλασε ο Σαρτζετάκης μετά τη δολοφονία Λαμπράκη.

Το στρώσανε το σύνθημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ. “Δίκαιη Κοινωνία, ευημερία για όλους”. Προφανώς, το αποτέλεσμα πρέπει να πλασάρεις, όχι τη διαδικασία.

Θα μάθουμε ποτέ ποιο ήταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε την προεκλογική καμπάνια; 

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη; Νόμος είναι πιπέρι και αλάτι. Νόμος είναι το αλατοπίπερο της αδικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: