25/11/22

Black The Motion

Τι σο 'φταιξε, μαρή!...
Μαύρη είν΄ η Φράιντεϊ στα βουνά των χρεών.

Σαρανταπέντε Πάτσηδες κι εξήντα κλειδαράδες / σπίτια φτωχών μυρίζονταν και στο σφυρί τα βγάζαν. / Ολημερίς τα βούταγαν το βράδυ μέναν ρέστοι. / Φοβάσαι την ανάπτυξη που κάνει βζιιιν, ρε χέστη.

Παραμυθατζήδες, όπως ο τηλεβιβλιοπώλης υπουργός, απευθύνονται σε ανθρώπους που ό,τι και να τους πει το πιστεύουν, γιατί δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.

Μάθαμε το εύκολο, ότι το Δημόσιο είναι άχρηστο και οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες. Είμαστε υπέρ του ιδιωτικού τομέα, είμαστε άρχοντες και θέλουμε να τα ξαναπληρώνουμε όλα από την τσέπη μας, ενώ τα έχουμε ήδη πληρώσει με φόρους. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αριστούργημα, ακούμε και φανταζόμαστε ότι κυκλοφορούμε όλοι και όλες με ακριβά ρούχα και μας φιλούν το χέρι.

Στην τηλεφωνία και το διαδίκτυο πληρώνουμε αρχοντικά ακριβότερα από όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά έχουμε τη χειρότερη εξυπηρέτηση - ταχύτητα, τη χειρότερη δικτύωση και άμα προσφύγουμε στην εξυπηρέτηση πελατών όχι μόνο δε θα βρούμε άκρη, αλλά θα πληρώσουμε κι από πάνω χρυσή τη συνδιάλεξη που μας εκνεύρισε τόσο, αλλά δεν έχουμε λεφτά για χάπια. Αλλά είμαστε άρχοντες.

Μέχρι τώρα είχαμε τα Μουντιάλ στην δημόσια τηλεόραση και μιλάγαμε μόνο για τις ομάδες, τους παίκτες, το παίξιμό τους και τη διαιτησία. Τώρα πήρε τη μετάδοση ένα ιδιωτικό κανάλι, μας έβαλε να πληρώσουμε για να δούμε και τα καλά ματς, η συνδρομητική πλατφόρμα του άριστου ιδιωτικού τομέα έπεσε, δείχνουν όλα τα παιχνίδια από το ελεύθερο κανάλι, αλλά δε μας δίνουν τα λεφτά μας πίσω, απλώς μας προσφέρουν μια παράταση στη σύνδεσή μας με την πλατφόρμα που δε βλέπουμε.

Αυτός που πληρώνει τσάμπα δεν είναι άρχοντας, κορόιδο είναι.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ / Θέλουμε ιδιωτική υγεία, ώστε για μια εγχείρηση να πουλάμε το σπίτι μας και να μη μας το παίρνει κοψοχρονιά η τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: