22/5/21

ΥΕΝ-ΥΕS

Οι Έλληνες εφοπλιστές ζουν και δουλεύουν, ευδοκιμούν δηλαδή στο Λονδίνο, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών Κρήτης. Ένας από αυτούς, ο κρυφός χρηματοδότης Μαρέβας Μητσοτάκη και Πρώτου (Π)Θέματος, ο ευεργέτης Παγουρίνος της Κεραμιδαρέως, είπε ότι έχουν τον Έλληνα πρωθυπουργό χεσμένο και κατά λέξη μετάφραση, χέζουν πάνω του. Δεν παραξενεύτηκε κανείς. Ας μην ασχολούμαστε.



Πλακιωτάκης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που πιάστηκε αδιάβαστος αν η Εύβοια συμπεριλαμβάνεται ή όχι στην νησιωτική Ελλάδα. Τώρα δεν καταδίκασε εφοπλιστή που είπε ότι (κι αυτός) έχει χεσμένο τον πρωθυπουργό. 

Γιατί όμως έχουμε υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας; Απαντά η ταινία "Τζένη Τζένη", του 1966, σκηνοθεσία Βαγγέλη Σεϊτανίδη και Ντίνου Δημόπουλου, σενάριο Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη. Ένας εφοπλιστής βγάζει με το ζόρι τον ανιψιό του βουλευτή που προορίζεται για υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Κωνσταντάρας, Καρέζη, Παπαγιαννόπουλος, Μπάρκουλης, Ζαφειρίου κ.ά  

Αφού οι μόνοι που κυβερνούν και όλα τα κανονίζουν είναι οι άπειροι σύμβουλοι του Μητσοτάκη από το Μαξίμου, οι υπουργοί είναι μόνο για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και γενικότερα για την μιντιακή εικόνα της κυβέρνησης. Από αυτή την άποψη ο Πλακιωτάκης πρέπει να εκδιωχθεί από υπουργός, να ανασχηματιστεί, να τον φάει το μαύρο φίδι. Ισχύει και για τον Θεοχάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: