28/2/21

Από ελευθέρωση

Προφητι(κα)κό

Όλα τ' αλλάζει ο Μητσοτάκης, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Χάσαμε ακόμα και τα μπλόκα αγροτών που κόβουν την Ελλάδα στη μέση. Το κλείσιμο εθνικών οδών κρατικοποιήθηκε και γίνεται πια από τον υπουργό της Αστυνομίας. Δεν ασχολούμαστε: 


Αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι έρχεται μια ζωή η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Πού στο διάολο ήταν κρατούμενες αυτές οι απολύσεις; Μήπως ήταν κατεχόμενες χώρες; Σύμφωνα με τους νεοφιλελέδες η απόλυση απελευθερώνει. Δεν απελευθερώνεται αυτή λοιπόν. Ομαδικές απελευθερώσεις εργαζομένων πρέπει να λένε, αν θέλουν να πάνε κόντρα στο ναζιστικό σύνθημα υποδοχής στο Νταχάου: “Η εργασία απελευθερώνει”. Χαλόου. Νταχάου ντου γιου ντου;

@theFAQgr / Ο Χατζηδάκης το "τερμάτισε": Η απελευθέρωση των απολύσεων είναι υπέρ των εργαζομένων. Θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά... 

Δηλαδή, κατά τον Χατζηδάκη, για να βρεις δουλειά πρέπει να τη χάσει κάποιος άλλος και να του την πάρεις. Αυτό γίνεται με το ζόρι, αφού μόνο οι φαντάροι θέλουν ν’ απολυθούν. Προσοχή, οι νέες θέσεις εργασίας και με καλές αποδοχές δεν έρχονται μετά τις εκλογές, αλλά πριν κιε κεί μένουν.

Κάποιοι παρεξήγησαν το «¨Ουδέν κακόν αμιγές καλού» και πιστεύουν πως ότι και να πάθουμε «Σε καλό θα μας βγει». Ας μας εξηγήσουν σε τι καλό μας βγήκε η κρίση, τι καλό έκαναν τα μνημόνια σ’ εμάς, τους εισοδηματικά κανονικούς, όχι στους πλούσιους.

Αν οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα θα έχουμε προσλήψεις και άλλων, είπε ο Κούλης Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Πρέζα είναι; Ποτό που όσο πιο πολύ πίνεις τόσο πιο πολύ θέλεις; Ο Μητσοτάκης απελευθέρωσε την ΕΡΤ από την αντιπαραγωγική εγκυρότητα. Όχι πως έγινε κερδοφόρα, έγινε όμως ελεύθερη και ωραία γκομενίτσα.

ΛΑΪΦ ΣΤΑΪΛ
Μια εισπρακτική με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι για ν’ απελευθερώσει την τιμή και την υπόληψή μου στην αγορά θέλει 200 ευρά σε μικρά κέρματα, να τα παραδώσω προσωπικά σε συγκεκριμένο ΑΤΜ, για το οποίο θα με ειδοποιήσουν τηλεφωνικά σε γωνιακό περίπτερο της κεντρικής λεωφόρου και, κυρίως, να μην ειδοποιήσω την αστυνομία.

Ελεύθεροι οι αστυνομικοί δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου. Κι αυτό δεν είναι τίποτα. Ο δολοφόνος του Τεμπονέρα διορίστηκε διευθυντής σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας του Βόλου. Ούτε αυτό είναι τίποτα: 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης απελευθέρωσε τα ανθρώπινα δικαιώματα από την τήρησή τους.

Ο Παττακός βγήκε από τις φυλακές το 1990 λόγω ανήκεστης βλάβης της υγείας του. Τόσο μεγάλη βλάβη που δεν κατάφερε να ζήσει ούτε 27 χρόνια από κει και μετά. Ζηλεύει κι ο Κ. Μητσοτάκης που τον απελευθέρωσε. Για να πεθάνει στα 104. 

-Δηλαδή τυχερός ο Παττακός.
-Σαββατοπεθαμένος. 

Από το καρναβάλι της Χούντας. Θυμίζουμε, για τον ύμνο της 21ης Απριλίου έγραψαν, μουσική ο πανταχού παρών καθεστωτικός Γιώργος Κατσαρός και στίχους ο Γιώργος Οικονομίδης. (Πρώην μέλος του ΚΚΕ) 

Μετά τα εγκαίνια μιας μεγάλης έκθεσης αυτοκινήτων, ο αντιπρόσωπος - επιχειρηματίας απευθύνεται στο Παττακό (Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χούντας), που έκανε ως συνήθως τα σχετικά εγκαίνια:
- Κύριε Πρόεδρε, ήταν μεγάλη τιμή για μας που εγκαινιάσατε την έκθεσή μας, σας ευχαριστώ, αυτό το αυτοκίνητο, τελευταίο μοντέλο της φίρμας που αντιπροσωπεύουμε, είναι ένα δώρο για σας.
- Αποκλείεται, απαντά ο Παττακός, δεν το δέχομαι σαν δώρο, πρέπει να πληρώσω.
- Εντάξει Κύριε Πρόεδρε, δώστε μας 500 δραχμές.

Και ο Παττακός βγάζοντας από το πορτοφόλι του 1 χιλιάρικο (δραχμές) απαντά:
- Ευχαριστώ πολύ, θα πάρω ... δύο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: