28/7/19

Μητσοτάκης μέρα 28

Ο Μητσοτάκης κυρίαρχος της χώρας από το Μαξίμου. Γιατί όχι; Κάποτε δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα πρωθυπουργό Σαμαρά και Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών και Εξωτερικών.

Κάποτε είχαμε υπουργό Εσωτερικών έναν  «Ανάργυρο» Ντινόπουλο, ο οποίος έκλεβε το ασφαλιστικό του ταμείο. Ουδέν πρόβλημα, πάλι υποψήφιος και στο Δήμο και όπου αλλού.

Φαύλος κύκλος. Ιταμή πρόκληση όταν επί Σαμαρά – Βενιζέλου τα τούρκικα γεράκια εισέβαλαν στο οικόπεδο υδρογονανθράκων Κύπρου-Ισραήλ. Ο Μπένι δεν άνοιξε το στόμα του να καταγγείλει την εισβολή, μη νευριάσει τους Τούρκους και ξεκινήσουν τις προκλήσεις.

Η ΝΔ είναι θεσμός, είναι εθισμός. Η Δεξιά πάντα διατηρεί σοβαρές ελπίδες να επιστρέψει στην εξουσία. Πιστεύει ακράδαντα ότι θα τη συγχωρήσουμε που μας άφησε χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά και σπίτι, θα τη συγχωρήσουμε που γέμισε τους δρόμους με ανθρώπους χωρίς ελπίδα, παιδιά χωρίς μέλλον, ανθρώπους που ζηλεύουν τα ράφια των σούπερ-μάρκετ, αρκεί να βρει τον τάφο του Μεγαλέξανδρου. Και για να επιστρέφει αρκεί μια κραυγή: «Μαμά, μου πήρε το φλουρί ο αριστερός, ο ξένος, ο μαύρος, ο Γύφτος, ο Πακιστανός, ο φτωχός, ο άνεργος, ο ......»

Κάποιοι αγαθοί έκαναν φίρμα μια ασήμαντη κυριούλα Δόμνα καταγγέλοντάς την στα κοινωνικά δίκτυα για μια χοντρή πολιτική κοτσάνα που πέταξε στην παρουσίαση ενός βιβλίου. Δεν κατάλαβαν ακόμη ότι εφόσον ο αντίπαλος έχει όλα τα ΜΜΕ αποκαλύπτεις δεινά στους δικούς σου και σε κανέναν άλλο.

Πάμε τα σοβαρά θέματα. Ακόμα δεν αξιοποιήθηκε ο λάτρης του Σαμαρά και των μνημονίων Πάγκαλος.

Ο Χατζηδάκης φοβάται μπ(λ)ακ άουτ στην Ολυμπιακή Αεροπορία.


Είναι κακό να κατέχεις μια κυβερνητική θέση για την οποία δεν ξέρεις την τύφλα σου. Κακό να φοβάσαι κάθε μέρα ότι ότι θα σ’ επισκεφθεί στο γραφείο σου ο Μητσοτάκης, επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει. Πολύ κακό να έχεις από κάτω σου υφυπουργό τεχνοκράτη, ρουφιάνο του Μαξίμου. Χειρότερο όλων όμως είναι να είσαι υποχρεωμένος να κυκλοφορείς και να φωτογραφίζεσαι φορώντας ρούχα της Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Σκέψη Μητσοτάκη: «Αν ρίξουμε την Ελλάδα στην Τρίτη κατηγορία χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γλυτώσουμε από τα χρέη; Ή πρέπει να την ανεβάσουμε στην Τρίτη κατηγορία;»
Πήγα σ΄ ένα ΑΤΜ της γειτονιάς…

Ένα σύντομο ο κουΐζ: Μικρέ Μητσοτάκη, όταν λες τι έκανες είσαι κυβέρνηση. Όταν λες τι θα κάνεις είσαι αντιπολίτευση. Όταν λες τι θα κάνει η αντιπολίτευση τι είσαι;

Η Κομισιόν έχει πολύ καλή γνώμη για τη ΝΔ από το 2015 όταν η Τούβλεψη πληροφόρησε όλη την Ευρώπη πως μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν τα ΑΤΜ χρήματα. Ο Γεωργιάδης -όχι ο παιδόφιλος- είπε ότι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θ’ αποσύρει τα χρήματά του από τις τράπεζες. Ο Σαμαράς αποκάλυψε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει χρήμα από τη χώρα. (Εκτός από αυτό που έβγαζε ο Χαρδούβελης του Παπαδήμου) Η Κομισιόν ευχαριστεί τη ΝΔ που προστατεύει την Ελλάδα από όλα αυτά, λες και την ενδιαφέρει.

Ο Βρούτσης εμφανίστηκε τηλεοπτικά στο καφενείο και είπε ορθά κοφτά: «Τι τη θέλεις τη δουλειά, φουκαρά μου; Εργαζόμενος ή άνεργος φτωχός θα είσαι.  Καλύτερα άνεργος για να μην κουράζεσαι». Ο Αμπελοφιλόσοφος του πρώτου τραπεζιού απάντησε άμεσα: «Δε με πειράζει τόσο που η ανεργία μου είναι  μακροχρόνια, όσο που είναι μαυροχρόνια».

Τραγούδια τώρα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων των τεσσάρων θαλασσών μας. Μετά το «Έλα-έλα-έλα / πάμε Βενεζουέλα», περνάμε στο «Αν / Αν, σου λέω, αν / γίνουμε Αζερμπαϊτζάν / θα μας μείνε ένα αν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: