30/5/19

Δίχως μυαλό και φράγκο; Στον πάγκο

Και μόνο που σε εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα έχεις υποστεί επικοινωνιακό κόλαφο. Κατάφερες με τη σιωπηλή πολυλογία σου να πείσεις ότι εσύ φταις για μια καταστροφή του κόσμου που προκάλεσαν οι προηγούμενοί σου.

Παίρνεις κυβερνητικά μέτρα, προσοχή, δεν υπόσχεσαι, τα παίρνεις με σφραγίδα, αλλά ξεχνάς πώς οφείλεις να το μεταδώσεις στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν μπροστά στις κάμερες να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε σύσκεψη στελεχών σου και να χρησιμοποιείς την ορολογία του χώρου σου. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάς να πεις ότι μιλώντας για 13η σύνταξη αναφέρεσαι στα μικτά και όχι σε ζεστό χρήμα στην τσέπη. Έτσι δίνεις το γήπεδο στους προπαγανδιστές να λένε και να πείθουν ότι κορόιδεψες τον κόσμο. Έτσι παίρνουν χρήματα και σε βρίζουν κι από πάνω.

Δεν αρκεί να βγαίνεις κατόπιν εορτής και να εξηγείς. Εκλαμβάνεται ως απολογία. Ούτε λέει κάτι όταν ως μέγας κοινωνιολόγος πολιτικός θεωρητικός απλώς προσδίδεις στους αντιπάλους προπαγανδιστική τακτική. Μπράβο. Έσκισες βρεγμένες χαρτοπετσέτες. Συγκεκριμένα λόγια, συγκεκριμένα παραδείγματα χρειάζεσαι και όχι θεωρίες όπως, αφού αυτοί είναι προπαγανδιστές, εγώ είμαι ο καλός. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, εκτός αν είναι να δώσεις εξετάσεις στο σχολείο. Εκεί θα πάρεις μια μονάδα παραπάνω, όχι όμως στην κάλπη.

Σε βρίζουν, λένε χυδαία ψέματα για σένα και την οικογένειά σου κι εσύ τι κάνεις; Βγαίνεις και τους καταγγέλλεις ευγενέστατα στα δικά σου πενιχρά μέσα μαζικής επικοινωνίας, στους δικούς σου ανθρώπους. Ούτε μηνύσεις, ούτε αγωγές, λες και οι εισαγγελείς είναι μόνο για κινηματογραφικά σενάρια.

Πετάνε μια ξαναζεσταμένη αποτυχημένη εξυπνάδα για τον Πετσίτη κι εσύ αντί να πιάσεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και να σκυλιάσεις επ’ αφορμή αυτού, αντί να ξελαρυγγιάζεσαι με συγκεκριμένα επιχειρήματα και παραδείγματα του πώς γίνονταν αυτές οι δουλειές επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τι κάνεις; Βγαίνεις με ένα ειρωνικό χαμόγελο και λες «Καλά, καλά!...» Τι να σου πω; Μεγάλη πετυχεσά.

Δεν είναι δυνατόν στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως στους δήμους να κατεβάζεις μετριότατους υποψήφιους, σχεδόν μηδενικά άτομα επειδή είναι δικοί σου. Βγάλε δήμαρχο τον -προοδευτικό- διάολο και βγες μετά να καρπωθείς πολιτικά τη νίκη. Δεν κάνεις κακό σε κανέναν. Αν από αυτό  προτιμάς μια θέση στο περιθώριο τότε πήγαινε στο ΚΚΕ(μ-λ).

Θυμάμαι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο Κορτζίδης τότε δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έβγαινε στα κανάλια να εξηγήσει ότι δεν φταίει η δημοτική αρχή για τον θάνατο παιδιού στον χώρο του αυθαίρετου λούνα-παρκ, εφόσον η άδεια είναι μια απλή σφραγίδα υπηρεσίας του. Άφηνε τα συστημικά κανάλια ν’ αλωνίζουν και όταν θυμήθηκε να βγάλει μια ανακοίνωση ήταν πολύ αργά. Στη γειτονική Ηλιούπολη η ίδια εταιρεία είχε ίδιο λούνα-παρκ στην κεντρική πλατεία, με την ίδια άδεια, ο εκεί δήμαρχος όμως φρόντισε και το ξήλωσε το βράδυ της Κυριακής του μοιραίου συμβάντος, ούτε γάτα ούτε ζημιά κι επανεξελέγη. Επίσημα το κατήγγειλε η δική μας τοπική ιστοσελίδα, δεν πήραν είδηση όμως οι «επίσημοι», δεν το έφεραν ποτέ μέχρι σήμερα ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε σε μία προ ημερησίας διατάξεως ερώτηση. Αυτή είναι η μούγκα του κορόιδου.

Η απουσία από τα ΜΜΕ είναι αυτοκτονία. Η απουσία όχι από τα δικά σου -αν διαθέτεις τέτοια- αλλά από τα ΜΜΕ των αντιπάλων σου είναι η αυτοκτονία. Το "Εμείς είμαστε ηθικοί άνθρωποι, σεβόμαστε την δεοντολογία, γι’ αυτό κάνουμε εμπάργκο στον Σκάι", είναι προσβολή της μνήμης σου μετά την αυτοκτονία.

Δεν το κατάλαβα!... Ποιος είσαι, ρε αριστοκράτη των γραφείων σου και ποιοι ταπεινοί ασήμαντοι νομίζεις  είναι αυτοί που παρακολουθούν τον Σκάι; Μόνο κάτι τελειωμένοι δεξιοί, αμόρφωτοι, ακαλλιέργητοι και μεγάλης ηλικίας; Ρώτα την κάλπη και θα σου απαντήσει με το νι και με το σίγμα.

Ναι, ναι, με το εμπάργκο στον Σκάι τους έφερες στα τέσσερα κι εσύ καβάλα:
ΣΥΡΙΖΑ: Τι σου κάνω μάνα μου;
ΣΚΑΪ: Χάρη μου κάνεις, ρε κορόιδο.

Παλικάρια, όλη η υφήλιος συμφωνεί ότι η λύση του Μακεδονικού ήταν κάτι σωστό, αλλά μόνο ο ηλίθιος θα το έκανε αυτό προεκλογικά. Τα -για οποιονδήποτε λόγο- δυσάρεστα τα κάνεις στην αρχή της τετραετίας, ποτέ στο τέλος. Στο κάτω-κάτω κάνεις μια χάρη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, μπορούσαν να περιμένουν λίγους μήνες. Εκτός αν πίστευες ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα σου έφερνε ψήφους. Καλύτερα να μη μιλήσω.

Το μόνο που μας έμεινε είναι, «Καλή η Αριστερά, αλλά, όπως φαίνεται, δε μπορεί να κυβερνήσει, διότι απλώς δεν διαθέτει κεφάλαια κίνησης».

Αποτελεί αφέλεια να πιστεύεις -θέση χωρίς χωρίς έρευνα- ότι μπορείς να κάνεις προεκλογική εκστρατεία νίκης με όλα τα ΜΜΕ εναντίον σου.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τη γραμμή εφημερίδων, καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών και ενημερωτικών site  με παροχή διαφημίσεων; Κόψε το λαιμό σου να βρεις λεφτά και αγόρασε δικά σου. Τρόποι υπάρχουν. Εκτός αν θες να μείνεις με κομμένο λαιμό και χωρίς ΜΜΕ.

Δείγμα μικρομεγαλισμού να μην κάνεις ό,τι μπορείς για ν’ αγοράσεις ή να πάρεις άδεια για ένα έστω
τηλεοπτικό κανάλι.

Πού μπορείς να πας αν δε μπορείς ν’ αγοράσεις το ΜEGA; Ποιος νομίζεις ότι είσαι αν πιστεύεις ότι δεν το χρειάζεσαι;

Το ίδιο ισχύει και για ΤΑ ΝΕΑ και για το ΒΗΜΑ.

Είναι άνω ποταμών να μην σκιστείς να πάρεις μία τηλεοπτική άδεια.

Σκέψου λίγο, πώς μπήκαν οι φασίστες τηλεβιβλιοπώλες στο σαλόνι της νοικοκυράς; Πώς μπήκε ο Πατήρ Πλεύρης και πόσοι ακόμα; Απλώς πλήρωναν τηλεοπτικό χρόνο σ’ ένα κωλοκάναλο, κάτι βγάζαν και από διαφημίσεις, πωλούσαν πράμα και έβγαζαν και τα έξοδα και από πάνω κέρδος, πούλαγαν και προπαγάνδα και έπαψε πια να είναι ταμπού ο ρατσισμός, η δικαίωση της Χούντας, του Χίτλερ, του Μουσολίνι.... να συνεχίσω; Εσύ γιατί δεν το έκανες; Από βιβλία γεμάτα σφυροδρέπανα, εθνική αντίσταση, ανένδοτο αγώνα, δόξα τω λαώ εκατομμύρια οι τίτλοι και τ’ αδιάθετα αντίτυπα. Ντρεπόσουν να το κάνεις; Θυμίζεις αυτόν που δεν την πέφτει σε καμία γκόμενα για να μη φάει χυλόπιτα. Ντρέπεται και καταφέρνει να κονομήσει το παράσημο του μαλάκα που μένει μπακούρης χωρίς να του έχει καμία όχι.

Καλό το ηθικό πλεονέκτημα, καλέ μου άνθρωπε, αλλά με αυτό δε μπορείς ν’ αγοράσεις μετοχές της νίκης.

Καλή η ηθική νίκη, αλλά δεν βοηθάει κανέναν να επιβιώσει αυτό τον σκληρό κόσμο.

Μην πέφτεις θύμα σαν φτωχός χριστιανός που πίστευε στην προπαγάνδα του ανώτατου κλήρου, μέρος της ολιγαρχίας; «Μη σε νοιάζει, ο πλούσιος θα πάει στην κόλαση κι εσύ στον παράδεισο, πιο εύκολα περνά μια καμήλα από το κεφάλι μιας βελόνας παρά ένας πλούσιος από την πύλη του παραδείσου» . Όταν πεθάνεις δεν έχεις δυνατότητα να δεις αν σου έλεγαν αλήθεια, γιατί πολύ απλά θα είσαι νεκρός.

Το 90% των ψηφοφόρων σου είναι από το ΠΑΣΟΚ. Σου έρχονται αδιάφθορα κυβερνητικά στελέχη από εκεί κι εσύ, για να μη χάσεις κάποιους πρώην μαοϊκούς ή τροτσκιστές ή κνίτες παλαιάς κοπής,  αντί να κάνεις σημαία τους δοκιμασμένους νικητές,  τους χαμογελάς συγκαταβατικά και τους στέλνεις στη γωνία να πιουν χαμομηλάκι. Θα σε περιμένουν κι εσένα εκεί.

Μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουμε ν’ ακούσουμε πράματα και θάματα. Θα μάθουμε ότι ο Τσίπρας είναι απεσταλμένος του Αντίχρηστου και θα κατεβάσει καντήλια στις εκκλησίες και θ’ ασπρίσει τις εικόνες. Θα μάθουμε ότι ο Τσακαλώτος είναι ο Νεφελήμ με περικεφαλαία. Ακούσαμε από τον Βορίδη ότι θα καταργηθούν τα Χριστούγεννα, κάναμε την πάπια, οπότε δεν μετράει.  Ακούσαμε ότι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν τάιζαν τα παιδιά γιατί οι τροφές ήταν μολυσμένες, καθαρό ψέμα, αλλά εμείς τον ύπνο του δικαίου, αντί να τους αρχίσουμε στα γαμοσταυρίδια και να τους στείλουμε στον εισαγγελέα. Ακούσαμε από τον Γεωργιάδη, όχι τον παιδεραστή, τον άλλο, ότι όποιος κάνει το σταυρό του θα πηγαίνει φυλακή. Πάλι τους μαλάκες κάναμε και πείσαμε ότι είμαστε. Δεν μεταδίδω άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: