13/5/19

Εργατική Πρωτομαγιά στις 12/7

Μπράβο, Κούλη. Αφού Σάββατο και Κυριακή θα γίνουν εργάσιμες ημέρες, τα νυχτερινά κέντρα δεν θα δουλεύουν πια κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αλλά μόνο παραμονές επίσημων αργιών και θα είναι ασφυκτικά γεμάτα. Έτσι το κέφι και το γλέντι θα φτάνουν στο αποκορύφωμα. Όχι πια άδεια καθίσματα.

Όπως φαίνεται από τις κυβερνητικές θέσεις της ΝΔ το 2021 θα ξημερώσει ο 18ος αιώνας, ώστε να ζήσουμε κι εμείς ηρωικές στιγμές που χάσαμε επειδή γεννηθήκαμε αργά. Ευχαριστούμε πολύ, Κούλη.

Πάντως έχω μια απορία. Ρε Κούλη, επειδή ο Τσίπρας κατά τη γνώμη σου λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα πρέπει κι εμείς να δουλεύουμε επτά μέρες; Αν αποδειχθεί ότι ο Τσίπρας ψεύδεται μόνο τέσσερις μέρες την εβδομάδα θα αλλάξει η θέση της ΝΔ. Από πενθήμερα θα πάμε σε τετραήμερα;

Χαίρομαι, Κούλη που ενόψει ευρωεκλογών υποσχέθηκες στους αστυνομικούς νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα στη θέση των ληγμένων που λες ότι φοράνε τώρα. Ευτυχώς, γιατί οι περισσότεροι είχανε για προστασία σε όλα τα τσεπάκια τους άγιες γραφές και παρατηρήθηκε έλλειψη στους πάγκους των μικροπωλητών.

Η επίσημη Πρωτομαγιά, η μέρα της εργασίας, της εργατιάς και των εργατοπατέρων μετατίθεται κατακαλόκαιρο στις 12/7, συμβολικά, μετά τις τελευταίες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, το 12ωρο και το 7ήμερο.

Μεγάλη ουρά για το ποιος θα υποστεί κριτική από τον Πολάκη ώστε να εξασφαλίσει καλή θέση προτίμησης στο ψηφοδέλτιό του, όπως Κυμπουρόπουλος. Στην αρχή ξεκίνησαν κάποιοι υποψήφιοι της ΝΔ να τον προκαλούν, αλλά ο Σφακιανός -τέως δήμαρχος- είδαν δεν τσιμπάει. Μετά άρχισαν τα παρακάλια και τώρα πονηρά του υπόσχονται αμνηστία, μπας και τον νευριάσουν. Επικαλούνται το δίκαιο και καταγγέλλουν τον Κυμπουρόπουλο, ότι δηθεν ο τσακωμός του με τον Πολάκη ήταν προσχεδιασμένος και καλά πληρωμένος. Γνωστοί ποιηταί ημερολογίου της ΝΔ άρχισαν να φτιάχνουν μαντινάδες σε βάρος του, αλλά αυτός τις διαβάζει και βάζει τα γέλια.

Τι ποσοστό και τι είδους αναπηρία φέρει ο Φωτήλας υποπτευόμαστε.

Όχι ο ίδιος, η βιογράφος του το διατύπωσε, αλλά το σπίτι-σπίτι
Κοτζάμ ΝΔ μάζεψε με το ζόρι 64 υπογραφές επιστημόνων και κάποιων καλλιτεχνών που τίθενται κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ ωραία, αλλά το Μ-Λ ΚΚΕ ήδη έχει μαζέψει 164. Ο δασκαλάκος ΚΝίτης βάζει τους δεξιούς να κάνουν πρά(γ)ματα που δεν γνωρίζουν, που δεν είναι της κουλτούρας τους.

Μπράβο Κουτσούμπα μας που το ξεκαθάρισες: «Εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας, μες κανένα κόμμα, ούτε με το κοινοβουλευτικό ΚΚΕ».

Σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, Kούλη, να ζητήσεις εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα ή όπου αλλού.

Δε λέει να τελειώσει η ιστορία με την επταήμερη εργασία που ο Κούλης θέλει να την μπερδεύει με την επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων.

Η κουτοπονηριά «άμα συμφωνούν εργοδοσία και εργαζόμενοι» έχει κοντά ποδάρια. Το σωστό είναι αν συμφωνούν οι εργαζόμενοι με την εργοδοσία και για την ακρίβεια, αν δέχονται, αν υποκύπτουν οι εργαζόμενοι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Καθόλου απίθανο να εμφανιστεί επιχειρηματική σύμβαση με ωράριο από καμία μέχρι δώδεκα ώρες τη μέρα, από μηδέν μέχρι επτά μέρες την εβδομάδα, όποτε και όσο θέλει ο εργοδότης και μισθό όσο και αν θέλει ο εργοδότης να δώσει. Οι εργαζόμενοι θα ζουν με την ελπίδα ότι κάποτε θα κάνουν ένα μεροκάματο και ίσως κάποτε το πληρωθούν. Λίγοι άνεργοι ή επικείμενοι άνεργοι δεν θα υπογράψουν.

Σύμφωνα με τη Γιούροστατ έτσι κι αλλιώς οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες τη βδομάδα από όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Άρα αν δουλέψουμε ακόμα περισσότερες ώρες τι θα κερδίσει η χώρα που δεν το κέρδισε ακόμα, αφού προηγείται; Μήπως ο Κούλης σκέφτηκε, «Ναι, δουλεύουν οι Έλληνες περισσότερες ώρες, αλλά όχι περισσότερες μέρες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: