13/5/19

Κούλης, προπέτης αυτοκτονίας

Δεν κάνει το παιδί. Βγαίνει και τα λέει
Κούλη, πρέπει να 'σαι πολύ λέρα για να υπόσχεσαι γαλέρα. Ή πολύ βούρλο. Η ΝΔ βουρλοπαντιέρα.

Το μείζον επικοινωνιακό πρόβλημα της ΝΔ. Ο Κούλης δεν καταλαβαίνει ότι άλλο είναι να μιλάς σε στελέχη και φανατικούς οπαδούς σου και άλλο σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΙΡΟΣ / Όλα δείχνουν ότι δεν είναι καλή στιγμή για να έχουμε κυβέρνηση ΝΔ.

Ο κόσμος αλλάζει. Κάθε φορά που μιλάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά δεν απολογείται η κυβέρνηση, αλλά το ίδιο το κόμμα αυτουνού. Πάντως στη συνέντευξη αυτή δεν χρειάζονταν δημοσιογράφοι.

Ο Τσίπρας αλλάζει την πρότασή του και ζητά να βγει ο Κούλης μόνος του σε ντιμπέιτ, προϋπόθεση απαράβατη, με τους δεξιούς μόνο δημοσιογράφους.


Ο Κούλης είναι ο πολυτιμότερος αντίπαλος. Δεν χρειάζεται να τρέχεις για να τον αντιμετωπίσεις. Καταφέρνει να χάσει μόνος του.

@konstevel / Στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ υπήρξε και κάποιος, πριν δύο μήνες, που τους είπε ότι καλό θα ήταν ο Κούλης να...μην πολυεμφανίζεται μέχρι τις Ευρωεκλογές. Δεν τον άκουσαν...

@LukePalucky / Θα ναι κι ο μοναδικός που είναι ΝΔ εκεί μέσα γιατί όλοι οι άλλοι μάλλον είναι ΣΥΡΙΖΑ...

Αν οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα θα έχουμε προσλήψεις και άλλων, είπε ο Κούλης Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Πρέζα είναι; Ποτό, που όσο πιο πολύ πίνεις τόσο πιο πολύ θέλεις;

Ο κόσμος αλλάζει είπε ο Κούλης ακολουθώντας τη στρατηγική σκέψη του δασκαλάκου πρώην γραμματέα της ΚΝΕ, Θεοδωρικάκου, τον οποίο, εκτός απροόπτου, έχει ακόμα σύμβουλο. Η αλλαγή του κόσμου για τον Κούλη έρχεται με την επταήμερη λειτουργία εργοστασίων, κάτι που ισχύει και στην Ελλάδα εδώ κι αιώνες. Ο Κούλης όμως νόμιζε ότι επταήμερη λειτουργία σημαίνει κι επταήμερη απασχόληση εργαζομένων. Δηλαδή νομίζει ότι επειδή έχουμε επτά ημέρες λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό ή περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ ανοιχτά επτά μέρες, οι άνθρωποι εκεί δουλεύουν επταήμερο, κατά το «αστυνομικός μπουζούκι» του παλαιού μαθήματος λυκείου «Λογική» .

Για να πείσει έφερε για παράδειγμα τον Παπαστράτο, η εταιρεία όμως απάντησε και πήγαν να τα μπαλώσουν με ανακοίνωση που τα κάνει χειρότερα.


Ακόμα χειρότερα τα κάνει ο Παπαχλιμίτζος.

Ο τύπος ήταν εκεί, αλλά πες το ξέχασε. Εμείς που ακούγαμε και βλέπαμε τη συνέντευξη ακούμε άλλες φωνές;

Κάποιος να πει στ’ αφεντικά του Παπαχλιμίτζου(ρα) και των υπολοίπων της ιδίας συνομοταξίας ότι άλλο το «δημοσιογραφώ» και άλλο το «δημοσιογράφω». Δεν δημοσιογραφείς όταν βγαίνεις δημοσία και πετάς ό,τι κατεβαίνει στο φτωχό το μυαλουδάκι σου χωρίς συγκριτική σκέψη εξαιτίας έλλειψης γνωστικού υπόβαθρου.

Το 8ωρο ξεπερασμένο; Κούλη, ποιος ξεπέρασε το οκτάωρο; Εσύ πάντως όχι. Δεν το έφτασες καν ποτέ στη ζωή σου.

Θέμα έκθεσης ιδεών εποχής Κούλη: «Ένα παιδί από την Εκάλη που θέλει να γίνει ψυκτικός...»



Ποιος συμβούλευσε τον Κούλη να «υπόσχεται» ότι θα κόψει την 13η σύνταξη; Και σε ποιον το υπόσχεται;

Δηλαδή, Κούλη μας, μ' εσένα πρωθυπουργό επτά ημέρες την εβδομάδα θα δουλεύουν (ξανά) και οι τραγουδιστές και οι μουσικοί και τα γκαρσόνια και οι λουλουδούδες και οι πελάτες; Πώς γίνεται αυτό;

Ούτε τον βλάκα δεν ξέρει να κάνει. Ισχυρίζεται ότι ξεπερασμένο οκτάωρο είναι να δουλεύουν μητέρες και άλλοι από το σπίτι τους. Δηλαδή πάμε για πρωτοποριακό φασόν που υπήρχε από τη δεκαετία του ᾿60.

Μήπως ο Κούλης θέλει να πει ότι το 8ωρο πρέπει να καταργηθεί και να πάμε στο επτάωρο ή στο τετράωρο που ήδη εφαρμόζεται; Κάτι δεν έχει μάθει και μας μπερδεύει.

Όπως στην Γ’ Λυκείου που η πενθήμερη εκδρομή γίνεται επταήμερη. Άλλη προσέγγιση δεν έχω.



Το λοιπό επικοινωνιακό επιτελείο του Κούλη αισιοδοξεί: εντάξει, η διακαναλική συνέντευξη δεν πήγε καλά, προκάλεσε εξευτελιστικά σχόλια, αλλά ο πρόεδρος τα καταφέρνει πολύ καλά, αρκεί να μην έχει αντιπάλους στην αντιπαράθεση ή να έχει.

Οι Νότιοι το έλεγαν καθαρά και είχαν δίκιο: Αν καταργηθεί η δουλειά οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ποτέ υπερδύναμη και μάλιστα μοναδική στον πλανήτη.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο σχεδόν όλοι διαφωνούν με τον Κούλη. Πράματι, όλα θα γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Και όποιος διαφωνεί με το αφεντικό απολύεται.

Απαιτώ επταήμερη εργασία το μήνα

@mikrosfokion / Άκου 7 μέρες την εβδομάδα εργασία... Τι βλακείες είναι αυτές. Να καθιερώσουμε τις 8 μέρες την εβδομάδα εργασία.

@pamblo / Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, μόλις βγεί ο Κούλης θα επιστρέψουν στον τόπο τους για να δουλέψουν 12ωρο-7ήμερο και να προκόψουν!

@christosroukos / Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δουλέψει 7 μέρες. Συνολικά...

@katsandres / ο Κούλης είναι εμ-βληματικός ηγέτης

Αισθάνομαι προδότης. Καταστρέφω το μέλλον της πατρίς. Δουλεύω μόνο πέντε μέρες τη βδομάδα, μόνο οκτώ ώρες τη μέρα και πηγαίνω και για κατούρημα εν ώρα υπηρεσίας. Σόρι, Κούλη.

Ο Κούλης τρώει το ψωμί μας. Κρυφή ατζέντα κόμματος που θέλει να κυβερνήσει με κόψιμο 13ης σύνταξης, κατάργηση 8ωρου, 7ήμερη εργασία, ιδιωτική ασφάλιση & ποιος ξέρει τι άλλο, τα βρίσκουν με βάσανο και τ' αποκαλύπτουν ερευνητές δημοσιογράφοι. Τώρα και προεκλογικά τα λέει μόνος του

Όμως το αίσχος που χαλάει την οικονομία της χώρας μας ξαναχτυπά. Το αφεντικό μου μού έδωσε μπόνους € 500 με ξεδιάντροπο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: