20/4/19

Αστυνομία και μοναδική

Από 26/4/2007
Έξι σημεία και τέρατα της προστασίας των πολιτών παλαιάς εποχής.

1) Τι; Πώς; Να συλλάβουμε τους αντιεξουσιαστάς που πηγαίνουν και κάνουν λαμπόγυαλο τα αστυνομικά τμήματα; Πλάκα κάνετε; Εμείς, κύριοι, παρακαλούμε το Θεό να μη μας «επισκέπτονται» συχνά αυτοί οι ταραξίες, θα τους κουβαλήσουμε κι όλας στο σβέρκο μας; Πριτς!

2) Λέμε να μην πιάνουμε ούτε τους κλέφτες, γιατί μας ρημάξανε.
Τις προάλλες, από το αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, το «ΒΓ» (Βοήθεια Γειτόνοι) δύο συλληφθέντες μπουκαδόροι κλέψανε το αιρκοντίσιον.

3) Από τότε που μπήκαν γυναίκες στο σώμα, αποφεύγουμε να συλλαμβάνουμε τους βιαστάς.

4) Εδώ και μία βδομάδα ίσως προσέξατε ότι δεν προβαίνουμε σε συλλήψεις ατόμων συγκεκριμένης τάξεως. Εκδώσαμε και ειδική εγκύκλιο που απαγορεύει ρητά τη σύλληψη ταραξιών γηπέδων. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτό το μέτρο, διότι προ δύο Κυριακών στο αστυνομικό τμήμα Καλλιπόλεως προσήχθησαν πέντε χούλιγκανς και το κάνανε καλοκαιρινό με βαρελότα και καπνογόνα. Σπάσανε και τα τζάμια, βγάλανε και τα κάγκελα από τα κρατητήρια και τα πήγανε στο γήπεδο.

5) Προχθές δυο ανόητοι της Αμέσου Δράσεως συνέλαβαν δύο-τρεις νέους χωρίς να υποψιαστούν ότι επρόκειτο περί χουλιγκάνων. Τους έβαλαν στο περιπολικό και ακόμα δεν ξέρουν πού να τους βγάλουν. Δεν τους δέχεται κανένα τμήμα. Περιεφέροντο από τμήμα σε τμήμα, όργωσαν τας Αθήνας και αποτέλεσμα μηδέν. Μόλις προ ολίγου ειδοποιήθησαν από εμέ προσωπικά να κατευθυνθούν προς Βορράν, προς Αλβανίαν, μπας και τους δεχτεί το τμήμα του Τεπελενίου ή εκείνο της Κορυτσάς.

6) Δεν θα διανυκτερεύουν στα τμήματα τα αστυνομικά όργανα. Ήδη ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με γνωστή ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ώστε στο κουβούκλιο φύλαξης να φυλά σκοπιά σεκιουριτάς.

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Τα αιτήματα των συνδικαλιστών της αστυνομίας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, δεν απευθύνονται πλέον στον αρμόδιο υπουργό, αλλά στους κατά καιρούς αντιεξουσιαστές που κάνουν τη ζωή των οργάνων της τάξεως μαύρη σαν τα ρούχα τους. «Όποτε θέλετε να έρχεστε στα αστυνομικά τμήματα», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, «Να παίζετε τάβλι, να πίνετε, ό,τι θέλετε, να παίρνετε και λίγη φούντα, αλλά όχι άλλες ζημιές! Μην καίτε τα αστυνομικά τμήματα. Είναι σα να καίτε τα σπίτια σας.»

Δημοσιεύτηκε νέο γραπτό εξετάσεων εισαγωγής σε σχολή της Ελληνικής Αστυνομίας: «Η περιοχή Πολύγωνο στ’ αγγλικά λέγεται Πόλυγκαν. Αν δοθούν χ πλευρές, τότε λέγεται Χούλιγκαν.»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / Βρήκα τι πίνει και δε μας δίνει ο ονομαστός πρώην υπουργός δημόσιας ησυχίας, τάξης, ασφαλείας και αγρονόμων, Πολύδωρας: Την κλασική γιαπωνέζικη μπίρα-Σαμουράι: "BIRONI Υαta Baza”

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πρόεδρε, ίσως με την επιστολή που απέστειλα χθες στο Μαξίμου αδίκησα την αστυνομίαν. Ένεκα τούτου παραθέτω με τούτο το σημείωμα και τα θετικά του σώματος, τα οποία οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν να επαναλαμβάνουν κάθε τόσο, διότι πληρώνονται για να τα δημοσιοποιήσουν άπαξ και ουχί δίπαξ ή τρίπαξ.


1) Με τα διαβατήρια; Τα ανέλαβε η αστυνομία και; Από τη μια μέρα που χρειάζονταν οι νομαρχίες για να το εκδώσουν, φτάσαμε αισίως να απαιτείται υπομονή απ’ τους πολίτας ακόμα κι έξι μηνών. Και μαζεύεται πάλι κόσμος στα τμήματα, ουρές μέχρι τα πεζοδρόμια. Αυτό είναι καλό, διότι συνακολούθως μειώνει το ρυθμό ελληνικών ταξιδίων στο εξωτερικό, την εξαγωγή συναλλάγματος δηλαδή εις χώρας ξένας κι εχθρικάς.

2) Τα πιστόλια πολλών οργάνων μας σε ανύποπτες στιγμές εκπυρσοκροτούν, αλλά πετυχαίνουν, μετανάστας κυρίως, στο δόξα πατρί. Αυτό σημαίνει ευστοχία, που λέει κι ο λαός μας, «Άμα το μάθεις τ’ άλογο το δρόμο σου να παίρνει, θα φτάσει κάπου μόνο του, δε θα σε περιμένει.»

3) Τέρμα οι συλλήψεις γιατί όποιον και να πιάσουμε βρίσκουμε το μπελά μας. Θα πεις, τι να κάνουμε τα κρατητήρια. Σκεφτόμουν να έβαζα σάκους μποξ εκεί για να δέρνουν και να ξεσπούν κάπου τα όργανα. Ας το ετόλμουν τούτο και άλλαι υπηρεσίαι!

4) Οι αστυνομικοί είναι ανώτεροι. Δεν απαιτούν με το παραμικρό αύξηση στον πενιχρό μισθό τους. Για να ξεπεράσουν την ανέχεια απλώς συνδυάζουν σεξ και ταξίδια. Εξού και το «ΕΛΑΣ – ΡΩΣΙΑ – ΣΥΝΟΥΣΙΑ». Η ΕΛ.ΑΣ. υπηρετεί το λαό πάντα με το αζημίωτο

ΕΠΩΔΟΣ: «Και την ΕΛ.ΑΣ. όσοι φθονούν και είναι βαρεμένοι στα όργανά μου μια χαρά είναι καταγραμμένοι»


Φιλικά

ΒύρΠολ



Υ.Γ.

Πρόεδρε, με τιμά δεόντως η πρότασή σου, δεν τη διάβασα όμως, γιατί θυμήθηκα έχω αναμμένο μάτι στην κουζίνα, ανοιχτό το θερμοσίφωνο και το αυτοκίνητο στο συνεργείο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
Σεβαστέ και αγαπητέ μου πρόεδρε,

Τι να κάνω με τα όργανά μου; Μου τα ’χουνε πρησμένα. Στέλνω διμοιρίες επί διμοιριών ΜΑΤ στα γήπεδα και τι καταφέρνουν; Να γίνονται συνέχεια επεισόδια για ψύλλου πήδημα.

Δυστυχώς, πρόεδρε, τα όργανά μας φρουρούν και τις τράπεζες. Έτσι, γίνονται κάθε μέρα ληστείες με τη μεγαλύτερη ευκολία.

Συχνάζουν σε πορείες-διαδηλώσεις και τα κάνουνε όλα μπάχαλο.

Τους βάζω να φυλάνε τα υπουργεία και το αποτέλεσμα; Δε μπορεί να ησυχάσει κανείς υπουργός. Μαζεύουν χιλιάδες διαδηλωτές κάθε τόσο.

Από τότε που τους έχω και κάνουν οδικές περιπολίες, πριν βγει ο απλός πολίτης απ’ το σπίτι του, κρύβει τα λεφτά και τα χαρτιά του μέσα στα παπούτσια για να μην του τα ξανακλέψουν οι πορτοφολάδες.

Και τι έγινε που τελευταία τους έκλεισα μέσα στα αστυνομικά τμήματα μπας και ησυχάσει η κοινωνία; Πάλι τα καταφέρνουν και μαζεύουν ταραξίες, σαν τις μύγες στα σκατά. Όποιος γουστάρει πηγαίνει σ’ ένα αστυνομικό τμήμα, κλέβει ένα όπλο, βάζει φωτιά σ’ ένα περιπολικό, πετάει και μια μολότοφ στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και φεύγει. Τι να κάνω, πρόεδρε;

Αν το καλοκαίρι τους στείλω, όπως σκέφτομαι, στα νησιά και τις παραλίες, πολύ φοβούμαι ότι θα καταρρεύσει παντελώς ο τουρισμός μας.

Άσε που σε περίπτωση καταργήσεως του ακαδημαϊκού ασύλου οσάκις βολτάρουν τα όργανά μου μέσα στα πανεπιστήμια, θα τα κάνουν όλα μπουρλότο και μόνο από το εξωτερικό θα παίρνουν πια πτυχίο ανώτατης σχολής τα παιδιά μας.

Ποια η λύση; Να σου παραθέσω τις πιο κακές:

1) Ακούγεται από φιλελευθέρους να ιδιωτικοποιηθεί η αστυνομία. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα, αφού και σήμερα το σώμα είναι γεμάτο «ιδιώτες».

2) Πρότεινε ο Γιακουμάτος να μην είναι οπλισμένα τα όργανα. Χαρακτηριστικά το άκουσα να λέει, «Έτσι οι αστυνομικοί θα είναι στο απυροβόλητο και δε θα μπόρούν να τους τα κλέβουν.» Μα, αν αρχίσουν να τους κλέβουν τις στολές, πρόεδρε, τι θα κάνουμε τότε; Θα τους κυκλοφορούμε με τα σώβρακα;

3) Μην ξεχνάμε και την παράξενη πρόταση του Γεωργίου Παπανδρέου: «Ο αστυνομικός πρέπει να εργάζεται μόνο στον ελεύθερο χρόνο του.» Δε μπορώ να τη σχολιάσω, γιατί δεν την κατάλαβα ακόμα.

Επίτρεψέ μου, πρόεδρε να παραθέσω τις δικές μου προτάσεις:

1) Μήπως να φέρναμε αστυνομικούς από το εξωτερικό; Ιδέα ενδιαφέρουσα, λόγω της ιστορίας μας. Δεν ήταν τυχαίο που οι Αρχαίοι Αθηναίοι είχαν αστυνομικούς και δεσμοφύλακες ξένους: Σκύθες ή Θράκες.

2) Αν τους στέλναμε για σπουδές στο εξωτερικό; Καθόλου κακή ιδέα. Ακόμα και η μεγάλη των μπάτσων σχολή βγάζει καλούς αστυνομικούς.

Πρόεδρε, ίσως καλύτερη λύση είναι, όχι ακριβώς η παραίτησή μου, αλλά η συνέχειά της. Σου την υποβάλλω και προτείνω να διορίσεις υπουργό δημοσίας τάξεως κάποιον από το ΠΑΣΟΚ. Η μόνη μας ελπίς, όχι να σώσουμε την αστυνομία, αλλά το τομάρι μας στις εκλογές.

Μετά τιμής,

Βύρων Πολύδωρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: