21/4/19

21η Καφριλίου

Σαν και πέρσι τέτοια μέρα
Το “Όλοι ίδιοι είναι” δεν αποτελεί αξίωμα, ούτε υπαξίωμα, αλλά αστέρι στον ώμο παραγεμισμένων με κρέας χιτλερικών στολών.

Ό,τι κακό βλέπουν να γίνεται στη διακυβέρνηση της Ελλάδας οι φασίστες πετάγονται “Να τα χάλια της μεταπολίτευσης”. Δεν κατάλαβα. Επειδή γίνεται κάτι στραβό έπρεπε να έχουμε Χούντα; Και αν δούμε τα στραβά της απελευθέρωσης τι θα λέμε; Ότι έπρεπε να μη φύγουν οι ναζιστές Γερμανοί; Μήπως δεν έπρεπε να φύγουν και οι Οθωμανοί;

Όταν έχεις μια κυβέρνηση φυλακισμένη στο καθεστώς δεν περιμένεις να απειλεί τον Ιμπεριαλισμό. Τι κάνεις; Ζητάς να έρθει στη θέση της αυτοπροσώπως το καθεστώς; Δηλαδή είμαι φανατικός δημοκράτης, αλλά δεν θεωρώ καλή τη δημοκρατία που έχουμε, άρα αντί να την ενισχύσω προτιμώ τη χούντα.

Πόσο μαλάκας είναι κάποιος που απορεί τι ήταν τελικά η Χούντα;

Η επταετία των Συνταγματαρχών κράτησε έξι χρόνια και δυόμιση μήνες και για κάποιους δεξιούς ήταν μια μη εκλογική Δημοκρατία, αποτέλεσμα της δράσης της Αριστεράς.

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούιντα. Σήμερα κάποιοι υψώνουν σημαία και λένε «Χρόνια Πολλά» με πολιτικές προεκτάσεις.

Στις Χούντες έχουμε Δημοκρατία, απλώς αποφασίζει άλλος για το λαό. Στο “δημοψήφισμα”, μην πούμε δημοψέκασμα, της Χούντας ο λαός έμαθε ότι η κάλπη έκανε πλάκα και το ΟΧΙ που δεχόταν το έκανε ΝΑΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: