21/4/19

Όσο πατάει η μπότα

Σαν και πέρσι τέτοια μέρα
Πολλά ίχνη αφήνει η Χούντα, απ' όπου κι αν προέρχεται.

Σήμερα κάποιοι προχωρούν σε καταλήψεις γραφείων κυβερνητικού κόμματος, χωρίς ν' αναρωτιούνται γιατί γίνεται αυτό. Για να μη λειτουργεί το κόμμα; Μα αν η λειτουργία των κομμάτων είναι κάτι κακό για τη χώρα υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Π.χ. δικτατορία.

Η Χούντα μάς χάρισε πολλούς αντιστασιακούς που ζητούσαν Δημοκρατία. Τώρα κονομήσαμε  αντιστασιακούς που ζητάνε μεταρρυθμίσεις, κακή μετάφραση της λιτότητας, της πείνας και της ανέχειας.

Κάποιοι κατηγορούν όσους εξαργυρώνουν την αντιστασιακή τους δράση, αλλά δεν τους πείραξε ποτέ να κυβερνούν συνεργάτες της Χούντας.

Νέα ΔημΑκρατία
Οι αντιστασιακοί κάποτε αυτοεξορίζονταν κυρίως στο Παρίσι. Οι σημερινοί δεν τολμούν ν' αυτοεξοριστούν στο Βερολίνο.

Έχουμε και τη Χούντα των αντισυνταγματικών. Το Συμβούλιο Επικαρπίας δεν έβγαλε κανένα μνημονιακό μέτρο αντισυνταγματικό, ούτε τις πρόωρες εκλογές χωρίς ουσιαστικά εθνικό θέμα, άρα βγαίνει αντισυνταγματικό το ίδιο το ΣτΕ, που βγάζει αντισυνταγματικό και το Σύνταγμα. Μήπως είναι αντισυνταγματική και η πλατεία του;

Καλέ Χούντα; Καλέ να τα
Φασι(ον)στόπ. Τις δημοκρατικές αρχές δικαιούνται να τις απολαμβάνουν αυτοί που τις τηρούν, όπως οι χρυσαβγάδες, χουντικοί, βασιλόφρονες, Μεταξικοί, Χιτλερικοί, Μουσολινικοί που ξεσκάτωσαν, συγνώμη, ξεσπάθωσαν και διαμαρτύρονται για αντιδημοκρατική συμπεριφορά άλλων. Η ΕΡΤ αποφάσισε απλώς να μεταδίδει αποσπάσματα διαταγμάτων τους, χωρίς τα ρατσιστικού-φασιστικού περιεχομένου εδάφια.

 Το "Ε, ρε, χούντα που σου χρειάζεται" το λέμε μόνο στους χουντικούς . Σε κανέναν άλλο δεν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: