7/7/18

Fakeyou

Οι ψεύτικες ειδήσεις μεταδίδονται πιο γρήγορα από τις γνήσιες, είναι μόνο τίτλοι και διαψεύδονται αθόρυβα. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις ομιλίες και τις δηλώσεις του τσάμπα Χάρβαρντ Κούλη.


Θα έχουμε δωδεκάωρη συνάντηση Κούλη-Κουρτς, όχι επειδή και οι δύο είναι υπέρ του 12ωρου στην απασχόληση, αλλά επειδή ο ένας ήδη το νομοθέτησε. Αν θα το εφαρμόσει θ' απαντήσει η ΓΣΕΕ.


12ωρη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζήτησε ο Κούλης. Το θέμα δεν του το ζήτησε κανείς, ούτε κανείς έδειξε να ενδιαφέρεται, πολύ περισσότερο ο ίδιος.


Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Κούλης ζητά κάθε τόσο αναμέτρηση στη Βουλή με τον Τσίπρα, αφού πάντα χάνει. Φίλοι του το εξηγούν σαν εκείνον που έβλεπε συνέχεια την ταινία “Τιτανικός”, λέγοντας, “Δε μπορεί, αυτή τη φορά θα το δουν το παγόβουνο”. Οι εχθροί του θεωρούν ότι ο Κούλης κάνει ό,τι μπορεί για ν' αποφύγει να γίνει πρωθυπουργός αυτή την εποχή, σίγουροι ότι δεν θα τα καταφέρει. 

Ο Κούλης παραχωρεί εύκολες συνεντεύξεις τύπου, προσεγμένες με τον κανόνα του ό,τι κάτσει. Κανείς από τους δημοσιογράφους που έχουν επιλέξει οι άριστοί του δεν του απευθύνει δύσκολες ή αδιάκριτες ερωτήσεις. Εκείνος όμως καταφέρνει να δίνει δύσκολες, δυσνόητες απαντήσεις και άκρως αδιάκριτες, τις δίνει αδιακρίτως, χωρίς κριτήριο σοβαρότητας και πειστήριο αθωότητας.

Τι σχέση με την ιστορία έχουν οι θέσεις της ΝΔ για διάφορα, κυρίως εθνικά, θέματα; Διδακτική σχέση. Η Ιστορία πρέπει να τις μελετά, να διδάσκεται και να μαθαίνει.

Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜακεδονίας ο Κούλης ζητά δημοψήφισμα με μικτό εκλογικό σύστημα. Στις εκλογικές περιφέρειες όπου επικρατεί το ΟΧΙ θα παίρνει όλες τις θέσεις εκλεκτόρων. Εκεί που επικρατεί το ΝΑΙ οι εκλέκτορες θα κατανέμονται αναλογικά. Τη δευτέρα του Δημοψηφίσματος θα συγκληθεί το “εθνικό συνέδριο εκλεκτόρων” που θα επικυρώσει πανηγυρικά το ΟΧΙ.

Κανείς δεν ζητά πια από τον Κούλη ν' απαντήσει τελικά αν ζήτησε από τους Γερμανούς να μην παρθούν πίσω οι μειώσεις συντάξεων Ελλήνων. Όλοι ξέρουν τι θέλει.

Στα σοβαρά ισχυρίζεται ο Κουτσούμπας ότι αν δεν περάσει η Συμφωνία με την ΠΓΔΜακεδονίας από την ελληνική Βουλή η χώρα δε θα μπει στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή οι Αμερικάνοι είναι τόσο αδύναμοι που διαψεύδουν το ίδιο το ΚΚΕ που πιστεύει ότι άμα θέλουν αυτοί να βάλουν μια χώρα στο ΝΑΤΟ θα το καταφέρουν.

Συμφωνώ, Κούλη να δώσουμε την ευκαιρία να ψηφίσει ένα ελληνόπουλο που εργάζεται στη Γερμανία και δε μπορεί να πληρώσει εισιτήριο να έρθει στην Ελλάδα τη μέρα των εκλογών. Τι θα γίνει όμως με αυτόν που δουλεύει στην Αθήνα και δε μπορεί να πάει στην Αλεξανδρούπολη να ψηφίσει γιατί του έρχεται φτηνότερο το αεροπορικό εισιτήριο για Βερολίνο; Κι αφού τόσες δεκαετίες δεν λύσατε εσείς το πρόβλημα με την ψήφο των ομογενών γιατί ζητάτε μέσα σε λίγους μήνες να το λύσει τώρα ο Σκουρλέτης; Μήπως θεωρείς άχρηστους τους δικούς σου;

ΜΠΗΧΤΗ
Σήμερα γιορτάζουν οι Κυριακές και οι μισοί Κυριάκοι. Οι υπόλοιποι περιμένουν μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου, Κυριάκου του αναχωρητού.

Άλλοι "βλέπουν" εξωγήινους
βΡΕΖΙΛΙΑ
Ενόσω χάνει η Βραζιλία ο Νεϊμάρ πέφτει μόνο εντός της αντιπάλου περιοχής. Πάλι δε χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια γι να το κάνει.

Παγκόσμια κύπελλο είναι 8 ομάδες που παίζουν δύο-δύο και στο τέλος κάθε αγώνα κερδίζει η Πρέμιερ Λιγκ. Στη φάση των οκτώ όποια ομάδα και να κερδίσει πανηγυρίζουν παίκτες από αυτό, το Αγγλικό, πρωτάθλημα. Διακρίθηκε και η εθνική Αγγλίας, τι να πούμε; Τα λεφτά πάνε στα λεφτά.

Ο Γεωργιάδης με τη Γερμανία,  ο Κούλης με τη Βραζιλία.  Ελπίζω μην υποστηρίξει κανείς τους το Βέλγιο.

Δεν είμαι με τις Βρυξέλλες, είμαι με την εθνική Βελγίου, όπου παίζουν Βαλλόνοι, Φλαμανδοί και Κονγκολέζοι. Στις Βρυξέλλες παίζει κάθε καρυδιάς ΑΕ καρύδι ΕΠΕ.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ
-Fakeyou.
-Πάρ' τη και κοιμήσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: