6/7/18

Από τον τσάμπα μάγκα στον τσάμπα Χάρβαρντ

Κούλη, μάθε κάτι παραπάνω από τα αγγλικά του καμακιού. ethnicity (ethnic group) έθνος εθνότητα nationality (belonging to a country) εθνικότητα, ιθαγένεια, υπηκοότητα.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΑΣΙΟΝΑΛΙΚΑ

Φασίστες είναι οι μπράβοι των αφεντικών. Απλά τα πράγματα στη Δεξιά. ΝΔ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ της κατάργησης του 8ωρου στις μεταφορές. Έσωσαν τη Μακεδονία.

Για να μην ξεχνιόμαστε, οι Μακεδόνες επί Φιλίππου κατέκτησαν τις συνασπισμένες ελληνικές πόλεις-κράτη με τελευταία αντίστασή τους στη μάχη της Χαιρώνειας το 338πΧ. Οι Μακεδόνες κράτησαν τον ελλαδικό χώρο, ανατολικά της Ηπείρου, μέχρι να κατακτήσουν κι αυτούς και τους Ηπειρώτες οι Ρωμαίοι ως το 1453 όταν ήρθε η σειρά των Οθωμανών.

Διαμαρτύρονται για τις δεκα χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών ενώ πάνω από 30 εκατομμύρια πρόσφυγες περνούν κάθε χρόνο από την Ελλάδα. Από αυτούς δεν κινδυνεύει ο πολιτισμός μας; Τι να κάνουμε; Να καταργήσουμε τον τουρισμό στη χώρα μας;

Θα πεις, οι τουρίστες δεν είναι επικίνδυνοι, επειδή μένουν για λίγο στα εδάφη μας. Ναι, αλλά για λίγο ο καθένας. Κάθε μέρα όλο το χρόνο είναι συνεχώς περισσότεροι από τους πρόσφυγες και κυκλοφορούν παντού, κυρίως στα καλά μέρη της χώρας, ενώ οι πρόσφυγες είναι κρυμμένοι σε λίγα μέρη. Άσε που κι αυτοί δεν θέλουν να κάτσουν καιρό στην Ελλάδα, όπως αναγκάζονται να κάνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: