5/7/18

Περσινά ξινά καρύδια

(Οι γυναίκες λένε για μένα ότι είμαι δημοσιογράφος με γάμα κεφαλαίο)
5η Ιουλίου, θλιβερή επέτειος, σαν σήμερα το 2015 παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από επίσημος πρόεδρος της ΝΔ.

Η κατακεραυνώδης πρωτομιλία του φερόμενου ως προέδρου της ΝΔ -Νεοναζιστική Δεξιά- Κούλη συντάραξε γη και ουρανό. Έτοιμη να παραιτηθεί ήταν η Μέρκελ, το ανέβαλε για λίγο, μέχρι να λύσει το προσφυγικό. 

Ο Κούλης γι' άλλη μια φορά με το ταξίδι του στο Βερολίνο κατατρόμαξε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το ΝΑΤΟ, μη χάσουν την ΠΓΔΜακεδονίας. Τους έκανε Κουληφοβικούς, ως απόλυτος κυρίαρχος των εξελίξεων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ο Τραμπ ανησυχεί.

Με χίλια ζόρια και χίλιες συγκυρίες βγήκε στην Ελλάδα μια αριστερή κυβέρνηση και οι κατ' επάγγελμα επαναστά(χ)τες γραφείων νομίζουν ότι είναι ευκαιρία με αφορμή την (μετ)ονομασία της ΠΓΔΜακεδονίας να διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, με πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη να διαλύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βρίσουμε τον Τραμπ, δεν μεταδίδω άλλο.

Δεν του βγαίνει ούτε το Μακεδονικό του Κούλη, δεν του βγαίνει ούτε το "μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο", σε λίγο τον βλέπω να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δίνει τους υδρογονάνθρακες σε πολυεθνικές.

Φώφη και Κούλης έδειξαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι διεθνώς κάτι περιττό: κατέθεσαν πρόταση νόμου η μία, τροπολογία ο άλλος, ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Να καταθέσει νομοσχέδιο σκέφτεται ο Τσακαλώτος ότι τα πλεονάσματα θα είναι 1,5%.

Κούλης και Φώφη θέλουν απεγνωσμένα 4ο μνημόνιο γιατί ξέρουν καλά, έχουν πείρα σ' αυτό, ότι δεν θα καταφέρουν να συγκρατήσουν τους υπουργούς τους από σπατάλες προς όφελος ας μην ανοίγουμε πληγές. Βέβαια θα καταφέρουν να ελέγξουν τους υπουργούς τους αν πολύ απλά δεν κυβερνήσουν. Ίσως συμφέρει όλους αυτή η εξέλιξη.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Δεν είναι μόνο που τσιρίζει η Φώφη, αλλά έτσι που τα λέει δεν ξέρω ποιος μπορεί να την καταλάβει, ειδικά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην ηλικία τους. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι λέει δεν μπορεί και να το πει κατανοητά.

Ποια σύνορα άνοιξε η κυβέρνηση; Τα θαλάσσια; Δεν έχει νόημα. Τα χερσαία σύνορα της χώρας μας πάντα ήταν κλειστά. Κάποιος να πει στον Κούλη ότι οι πρόσφυγες έρχονται από τη θάλασσα. Η Ουγγαρίαπου έχει μόνο χερσαία σύνορα πολύ απλά δεν αφήνει να μπαίνουν πρόσφυγες. Εμείς δε μπορούμε, υπάρχει και διεθνές δίκαιο θαλάσσης για τους ναυαγούς.

Ο Μοσχοβισί δεν κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες, φοβάται μην τον πετύχει πουθενά ο Κούλης και τον πλακώσει στο ξύλο. Τον Κούλη.

ΕΚΤΑΚΤΟ
Από την υπηρεσία καθαριότητας εντοπίστηκε λαμόγιο παλαιάς κοπής που άρπαξε χρήμα του δημοσίου, αλλά παραδόξως δεν εμφανίζει σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη. Το μυστήριο βασανίζει καφενεία και ουρητήρια της πρωτευούσης.

Δεν μιλά καλά ελληνικά. Δε λέει σωστά ούτε το τουίστ.

Τώρα το ρεζιλέ, συγνώμη, το ρεζουμέ της πρωτομιλίας Κούλη.

ΑΡΓΚΟ
Τρίζουν τα ζάρια του Μητσοτάκη.

Θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές ως δημοψήφισμα με ερώτημα: “Θέλετε στο σβέρκο σας την παρέα του Μητσοτάκη;
Ναι / ΟΧΙ

Ο κοτρονόλιθος της πολιτικής Τζαβάρας και πωρόλιθος του πολιτισμού ως διατελέσας υπουργός κι εκεί, δήλωσε ότι ο Μοσχοβισί είναι ψεύτης.

Ο Κούλης κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος τέως πρωθυπουργός που όμως δεν έγινε ποτέ κανονικός πρωθυπουργός και θα μείνει τέως εν αναμονή πρωθυπουργός. Δεν κατάφερε να γίνει επόμενος.

Η συζήτηση στη Βουλή έγινε κουτσά-στραβά με μια σημαντική απώλεια για το προεδρείο, που έχασε ένα σημαντικό της κεφάλαιο. Παραιτήθηκε ο Δημητράκης ο Κα(η)μμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια: