5/7/18

Ομοφωφικοί και Φωφικούλης

Εθνικάρας
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κυβερνήσουν χωρίς μνημόνια. Ας το λάβουμε υπόψιν μας αυτό, γιατί ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Η Δεξιά -πρόσφατα και το ΠΑΣΟΚ- δεν μπορούν να κρατήσουν κόσμο χωρίς επίκληση εθνικών κινδύνων.

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν ν' αντιπολιτευθούν μόνο ο ένας τον άλλο.

ΑΛΗΘΕΙΑ
Όποιος διεθνής οικονομικός παράγοντας, ευρωπαϊκός φορέας κι Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν λέει για την κατάσταση στην Ελλάδα αυτό που συμφέρει το κομμωτήριο “Κυριάκος-Φώφη”, είναι ψεύτης. Ψεύτης όποιος δε λέει την αλήθεια μου.

ΜΟΣΧΟΒΙΣΙ: “Δεν υπάρχει καθαρή μείωση των συντάξεων, ούτε καθαρή μείωση του αφορολόγητου”. Μαζί κι ο Τσακαλώτος που βγαίνει και λέει ότι δεν υπάρχουν ούτε καθαρά πλεονάσματα, μπορεί και να μειωθούν κι έτσι έρχεται πονοκέφαλος στην Πειραιώς Μοσχάτου.

ΦΥΣΗ
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή της Σπυράκη, εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς, του υποχρεωτικού 12ωρου, δεν είναι ακροδεξιός, ούτε σκέτος δεξιός, αλλά κεντροδεξιός. Άρα δεν ξέρουμε πού πια χέζουν οι αρκούδες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βρεθήκαμε τις προάλλες σ' ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ, εκεί που κάνουν διακανονισμό γι' απλήρωτους λογαριασμούς. Ρωτήσαμε τους καταναλωτές ποιο είναι το θέμα που τους απασχολεί περισσότερο τις τελευταίες ημέρες και μήνες. Μας απάντησαν όλοι μαζί ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν, επειδή δεν θέλουν βόρεια τη σκέτη Μακεδονία.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
Η πείνα κι η πενία / ζητούν Μακεδονία.

Ζητούν δημοψήφισμα ή πλειοψηφία 180 ψήφων; Το 1995 ο Ανδρέας Παπανδρέου πρωθυπουργός και ο Κάρολος Παπούλιας υπουργός Εξωτερικών. Η Ελλάδα υπογράφει την ενδιάμεση συμφωνία, με την οποία δεχτήκαμε το όνομα (FYROM) Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κατόπιν σκέτη Δημοκρατία της Μακεδονίας κι ακόμα πιο σκέτη Μακεδονία, δεν πέρασε καν από τη Βουλή. Τότε κανείς δεν απαίτησε τίποτα και δεν πάθαμε και τίποτα.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
Έχουμε Βόρεια Ελλάδα, είχαμε και υπουργείο Βορείου Ελλάδος, αλλά όχι Νότια Ελλάδα. Έχουμε Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά δεν έχουμε Ανατολική Ελλάδα. Από τους Βαλκανικούς Πολέμους όλη η Ελλάς γνωρίζει το όνομα “Βόρια Ήπειρος”, αλλά δε μιλάει κανείς για καμία Νότια Ήπειρο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δραπέτες από το ΚΙΝΑΛ: “Δεν είμαστε ομοφωφικοί, αλλά δεν γουστάρουμε τον Φωφικούλη”.

ΓΛΩΣΣΑ
Καρκατσουλιό, από το αλβανικό karkacul (https://sq.wiktionary.org/wiki/karkacul) Κακοντυμένος, ρακένδυτος, κουρελής· κατ' επέκταση γυμνός. Το καρακατσουλιό πρέπει να επηρεάστηκε από λέξεις τουρκικής προέλευσης με καρα-. Ακόμα: Η τσούλα, και μάλιστα η πολύ κακόγουστη ή μια γυναίκα χάλια μαύρα. Η λέξη χρησιμοποιείται και με άλλες σημασίες που δηλώνουν φτήνια και αθλιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: