25/7/18

Καψίδια

Καταζητείται για εμπρησμό ο Σπυραντώνης Γεωργιάδης που Κυριακή βράδυ από τα Γεράνεια εξακόντισε τουήτ με αντικυβερνητική δήλωση φωτιά.

Ο Κούλης είπε ότι φύσηξε άνεμος αλλαγής και όρμησαν οι εμπρηστές να πετάνε αναμμένα στουπιά όπου βρουν.

Ο Κύρτσος δήλωσε ότι αν ήταν αυτός υπουργός δημόσιας μη στάξεις και μη βρέξεις θα είχε δώσει εντολή πάμε ΜΑΤ άλλοτε να σπάνε στο ξύλο αλύπητα κάθε προκλητική εστία πυρκαγιάς που βλέπουν μπροστά τους και μετά να τη συλλαμβάνουν.

Πιάστηκα εξαδίψης με τις πυρκαγιές. Έπρεπε να το έχω καταλάβει ότι θα ξεσπάσουν, αφού είδα στον ύπνο μου τον Μητσοτάκη ν’ απλώνει πρωί-πρωί ρούχα στην ταράτσα, αλλά σκέφτηκα ότι θα πιάσει βροχή.

Οι εθελοντές της ΝΔ που όρισε ο Κούλης να βοηθήσουν στις πυρκαγιές συνέλαβαν κουκουνάρι που εθεάθη να πετά φλεγόμενο από Μύκονο στη Ραφήνα, μετά από ηλεκτροκόλληση που έκαψε τον ανασχηματισμό που ΣΚΑΪ κάθε τόσο χωρίς το απαραίτητο αξεσουάρ τις πρόωρες εκλογές.

Παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου σε ΣΚΑΪ, γιατί μεταδίδει πλάνα μόνο από φωτιά και όχι από πυρόσβεση. Όσοι βλέπουν Σκάι νομίζουν ότι οι φωτιές θα σβήσουν το δεκαπενταύγουστο  για μια μόνο μέρα.

Εμπρηστές καταγγέλλουν ΕΜΥ και Πυροσβεστική
«Βάλαμε μια φωτίτσα για να φτιάξουμε μερικά οικοπεδάκια και να ενισχύσουμε την πεθαμένη αγορά ακινήτων στη χώρα μας που δεινοπαθεί. Όμως η Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν είχε ενημερώσει για τους θυελλώδεις ανέμους που έρχονταν από Γερμανία και η Πυροσβεστική δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Εμείς δε μπορούμε να τα κάνουμε όλα, δεν είναι δική μας η ευθύνη για την εξάπλωση της πυρκαγιάς που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ζητούμε άμεσα έρευνες στην ΕΜΥ και στην Πυροσβεστική για δίκαιη και αμείλικτη απόδοση ευθυνών. Τα οικόπεδα που γίνανε είναι πια τόσο πολλά που αποδυναμώνει την επένδυση, αφού το τεράστιο μέγεθος ρίχνει άτσαλα την τιμή στην αγορά».

Μαρτυρία Ψινάκη: «Άργησα να εμφανιστώ στα κανάλια και να κατακεραυνώσω την πυρκαγιά, γιατί είχα ανέβει στο βουνό να βοηθήσω στην κατάσβεση, όμως ένα σούργελο Σινούκ έριξε θαλάσσιο νερό παραδίπλα μου και πετάχτηκε ένα βρωμερό σκυλόψαρο και με δάγκασε στο γκώλο».

Όπως θα έλεγε και ο Κωστής Παλαμάς: «Στ’ αποκαΐδια μας κι εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: