27/7/18

Πρασινομπλέ Αυθαίρετα Πυρότουβλα

Επιτέλους κατάλαβα τη συναισθηματική φόρτιση που δεν κατάφερε να μου μεταδώσει το σχολικό βιβλίο στην "Κύρου Ανάβασις", το αίσθημα του "Θάλαττα θάλαττα".

Ο Σκάης καταγγέλλει επίσημα τις περιφερειακές αρχές στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι που στις 6 Αυγούστου 1945 δεν ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι θα έπεφταν ατομικές βόμβες και και δεν εκκένωσαν έγκαιρα τις πόλεις με αποτέλεσμα την τραγωδία για την οποία δεν ευθύνονται οι ΗΠΑ

Αν δεν φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση τι θα γίνουν οι οικοπεδοφάγοι; Κλέφτες; Οι υπάλληλοι υπηρεσιών που δίνουν άδειες, φως νερό, τηλέφωνο στα αυθαίρετα πώς θα ζήσουν; Με το μισθό τους; Ρώτα και τους έφορους που ψάχνουν δεύτερη δουλειά, ρώτα και τους πολεοδόμους. Αυτή η κυβέρνηση οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σύμφωνα με τον Αμβλώσιο Καραβλήτων όταν ο πρωθυπουργός είναι άθεος το αφεντικό του ρίχνει φωτιά και μας καίει.

Προφανώς και ο Πατούλης είναι άθεος και τη δεύτερη μέρα ο Θεός έριξε νερό κι έπνιξε αυτοκίνητα στο Μαρούσι.

Ο καμένος τη βροχή μόνο φοβάται. Ευτυχώς έσωσαν το πλημμυρισμένο Μαρούσι Αιγύπτιοι ψαράδες και λιμενικοί. Το πολεμικό ναυτικό δεν πρόκαμε.

Για κακό συντονισμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σκάης. "Καθυστέρησε", κατά τη γνώμη του η βροχή, ενώ "έπρεπε να πέσει ταυτόχρονα με τη φωτιά". Δεν μεταδίδω άλλο

Η κυρία στο κομμωτήριο το είπε και τα σεσουάρ έμειναν εμβρόντητα: “Δεν είναι δυνατόν σε πυρκαγιά να μας σώζουν ψαράδικα καΐκια και μάλιστα με Αιγύπτιους, δηλαδή γύφτους, ψαράδες. Αίσχος. Εγώ καλύτερα να καώ ή να πνιγώ, ό,τι προλάβει πρώτο”.

Φυσικά και δεν φταίνε αυτοί που φτιάξανε το Μάτι με αντάλλαγμα ψήφους. Φταίνε αυτοί που δεν πρόλαβαν να το γκρεμίσουν και κάηκε.

Ο Σκάης φταίει για τις πυρκαγιές, επειδή πονηρά-πονηρά κάνει αναδασώσεις.

Ο Κύρτσος, ξενιτεμένο παλικάρι μας στις Βρυξέλλες μας εξηγεί πως όταν έχουμε πυρκαγιές πρέπει κάποιοι να παραιτούνται. Βλέπει πως δεν τον ακούει κανείς σκέφτεται να παραιτηθεί ο ίδιος ελπίζοντας να γίνει δεκτή η παραίτησή του από τον Τσίπρα.

Αν οι ερωτήσεις που απευθύνθηκαν -κυρίως- στον Τόσκα αντικατοπρίζουν το επίπεδο της δημοσιογραφίας μας, προτιμώ την Διάπλασιν των Παίδων.

Όχι πως η ευρηματικότητα δημοσιογράφων δεν μας έκανε να νοιώσουμε περήφανοι με το “Μάτι του Κυκλώνα”, όπου βρέθηκε ο παραθεριστής με το αυθαίρετο. “Κάλλιο να σου βγει το Μάτι παρά το όνομα”, λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μια ζωή κλείνανε το Μάτι στην αυθαιρεσία. Η μακρόχρονη πολιτική ευθύνη βγάζει Μάτι και λοιπά και λοιπά.

Ποτέ με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δεν κάηκε δάσος και δεν πέθαναν άνθρωποι.

Ποτέ με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν καταπατήθηκαν καμένα.

Ποτέ κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποίησε αυθαίρετα.

Ποτέ κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν έθαψαν σε ντουλάπες τους δασικούς χάρτες.

Με κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν καίγονταν δάση περνούσαμε καλά.
Στη δεκαετία του '70 κάθε ραδιοερασιτέχνης ευχόταν να του δώσουν λεφτά για να διαφημίζει -συνήθως από το πατάρι πάνω από το μπάνιο- οικόπεδα σε καμένα.  Στη δεκαετία του '80 αυτό γινόταν από νόμιμους σταθμούς που ακόμα δεν έχουν άδεια.

Στις 16 Ιουνίου του 2007 μια φωτιά ξεκίνησε στα Δερβενοχώρια από πυλώνα της ΔΕΗ. Δύο πυρότουβλα, αρμόδιοι υπουργοί Πολύδωρας και Σιούφας δεν αποφάσιζαν να πέσει νερό εκεί γιατί φοβούνταν μη γίνει βραχυκύκλωμα. Ούτε ο ηλίθιος, ούτε ο πανηλίθιος σκέφτηκαν να ρωτήσουν τη ΔΕΗ να τους πει κάποιος ότι σε περίπτωση φωτιάς αυτομάτως κόβεται το ρεύμα από τους πυλώνες. Έτσι κάηκε η Πάρνηθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: