25/7/18

Πύρινη αντιπολίτευση "πυρανάλωμα" του πυρός

Είμαστε συνηθισμένοι μετά από ήττα ομάδας να έχουμε πολλά εκατομμύρια προπονητές καφενείων. Μετά από πυρκαγιές έχουμε εκατομμύρια ειδικούς στην πυρόσβεση και γενικότερα στις μαζικές καταστροφές, προφήτες παρελθόντος. Από τα καφενεία κάποιοι παρακολουθούν συναδέλφους τους στην τηλεόραση.

Για πρώτη φορά σημαντικότεροι διασώστες πυρκαγιών ήταν λιμενικοί.

Και μια διάψευση. Με βίντεο που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ μάθαμε ότι ο απών δήμαρχος Μαραθώνος Ψινάκης δεν αγνοείται, απλώς αγνοεί.

Οι οικοπεδοφάγοι ανακοινώνουν: “Καταλάβατε τώρα για ποιο λόγο πρώτα καίμε και μετά χτίζουμε;  Το ανάποδο είναι αυτοκτονία”. Μαζί με τους εμπρηστές και τους εργολάβους νύχτας μας εξηγούν ότι τα δέντρα καίγονται το μπετόν όχι.

Πράγματι, λέει ο νεοφιλελές, οι καταστροφές αυτές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες στο χώρο της οικοδομής. Η νέα δραστηριότητα θα ενισχύσει τη σχετική αγορά. Σκέφτεται ν' ανοίξει μάντρα με υλικά οικοδομών στο Μάτι. Η πυρκαγιά έκλεισε Μάτι.

Με τους πυρόπληκτους πήραμε επιτέλους μια πρώτη γεύση τι είναι το δράμα του πρόσφυγα.

Ο Κουτσούμπας μας εξήγησε με λίγα λόγια σε μια εξάωρη ομιλία του ότι δεν θα είχαμε φωτιές αν δεν είχαμε καπιταλισμό. Ο Κύρτσος μας εξήγησε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι λανθασμένη επειδή είχαμε φονικές πυρκαγιές.

Από τον εμφύλιο που παίζει ακόμα Στρατέγκο ο διάολος Καλαβρύτων μας εξηγεί ότι έχουμε τον εκδικητή θεό των Εβραίων, της παλαιάς Διαθήκης, που είναι τιμωρός. Ο Τσίπρας σκέφτεται να δηλώσει φανατικός χριστιανός για να μην έχουμε άλλες πυρκαγιές. Άλλοι απορούν γιατί ξυρίστηκε η γη και όχι ο Καρα-βλήτων.

Μέχρι στιγμής δεν άνοιξε κανένα μοναστήρι για τους πυρόπληκτους.

Κάποιοι εξηγούν στον τσάμπα Χάρβαρντ Κούλη πως όταν λένε ότι θα παραλάβουν καμένη γη από τον Τσίπρα, χρησιμοποιούν σχήμα λόγου, δεν εννοούν τις πυρκαγιές.

Δικηγόρος ομολογεί ότι τέτοιες μέρες νιώθει απαίσια που σαν δικηγόρος είπε “...τις μεγαλύτερες μαλακίες στα δικαστήρια για ν' απαλλαγούν πολλοί που έχουν αποψιλώσει και καταπατήσει δασικές εκτάσεις”.

Οι καταστροφές είναι χαρά για κάποιους. Ο Πορτοσάλταρε την επομένη της λαίλαπας αποκάλυψε περιχαρής ότι ο Σκαι είχε τηλεθέαση 24% σε σχέση με την ΕΡΤ που είχε 6%. Κάτι άλλο και στην κάλυψη δεν αποκάλυψε, γιατί μέχρι εκεί φτάνει.

Ο Ιούνιος μας έδωσε ειδήσεις, περάσαμε καλά, ο Ιούλιος μέχρι το τέλος του τροφοδοτεί τα ΜΜΕ, αγωνιούμε τι μας επιφυλάσσει ο Αύγουστος.

Σίγουρα περιμένουμε τις πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: