24/7/18

Η Αττική ακόμα καίγεται

Άντε και του χρόνου
Καίμε δάση σε περιοχές με εξοχικές κατοικίες, γιατί στο τέλος κανείς δεν θα παραπονιέται. Δεν θα πάψουν να γουστάρουν την κρανίου τόπου εξοχή τους, γιατί θα έχει καλά μαγαζιά, ειδικά το βράδυ, έστω με ποτά μπόμπες, καλές ομπρέλες στην παραλία, καλό σήμα τα κινητά τους...

Πενήντα οι μέχρι στιγμής νεκροί από τις πυρκαγιές. Πανηγύρι διοργανώνει στην Πειραιώς ο Σκάι.

Δύο νέες πυρκαγιές στην Αττική, η μία στο Σκάι Νέο Φάληρο και η άλλη στη ΝΔ Πειραιώς Μοσχάτου. Και οι δύο από γόπες αποτσίγαρα που πετάχτηκαν σε κοινόχρηστους χώρους ένεκα των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι που καλύπτει πόντο-πόντο τη φωτιά που άναψε η Δούρου στην Κινέτα απέσπασε από την πυροσβεστική υπηρεσία την υπόσχεση ότι η πυρκαγιά δεν θα φτάσει στις εγκαταστάσεις του καναλιού στο Πέραν Νέο Φάληρο Μπαξέ.

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Κούλης δεν χτενίζεται; Δύσκολη νύχτα και όλη η Ελλάδα αναρωτιόταν: “Ο Κούλης πού βρίσκεται;”  Έκανε πρόβα ορκωμοσίας πρωθυπουργού. Κανείς δεν ήξερε πότε θα τελειώσει το φροντιστήριο του Κούλη για τις πυρκαγιές να σώσει να κάνει μια δήλωση.

Πύρινη αντιπολίτευση"πυρανάλωμα" της φωτιάς. Κάποιος να ξυπνήσει τον Κούλη να κάνει έστω μια δήλωση κατά των πυρκαγιών, του Τσίπρα και των οικοπεδοφάγων. Ζητάω πολλά, ε;

Βρέθηκε τελικά στ' αποκαΐδια μια μη αναμενόμενη δήλωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πυρκαγιές. Είπε ότι θα στείλει στην πυρόσβεση εντεταλμένους εθελοντές απλήρωτους υπαλλήλους της ΝΔ μπας και καούν κι απαλλαγεί από την υποχρέωση.



Η Γερμανία δήλωσε επίσημα ότι δέχεται να φιλοξενήσει τρεις πυρόπληκτους Αττικής για μία εβδομάδα με τιμές λογικές

Οι πυρόπληκτοι της Αττικής σε χοτ-σποτ στα Σπάτα. Διαμαρτύρονται κάποιοι κάτοικοι. "Χίαρ ιζ Σπάτα"

Να φύγουν οι πυρόπληκτοι της Αττικής από την πόλη μου. Να πάνε κι αυτοί στη Λιβύη.

Από την Πυροσβεστική μαθαίνουμε ότι οι φωτιές στην Αττική έπιασαν σε περιοχές μικτής ζώνης αστικού και δασικού περιβάλλοντος. Να το στείλουν αυτό στους ηλίθιους Τζήμερους και άλλους τέτοιους που λένε να νοικιάσουμε τα δάση σε ιδιώτες, να χτίζουμε μέσα τους για να τα σώσουμε.



Κούλης: "Παλεύουν όσο μπορούν και ομολογουμένως είναι το μόνο που καταφέρνουν: να παραλάβουμε καμένη γη και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε. Εμείς όμως δεν είμαστε χθεσινοί, είμαστε περσινοί. Θα κάνουμε οικόπεδα όπως παλιά για μόνιμες εξοχικές κατοικίες".

Οι φωτιές στα δάση της Αττικής δεν καθυστέρησαν εξαιτίας του Μουντιάλ, αλλά επειδή τόσο καιρό δεν φυσούσαν δυνατοί άνεμοι.



Εκτός έλεγχου οι πολύ παλιές κακές συνήθειες, οι δασικές πυρκαγιές. Ας παραιτηθεί επιτέλους μια φορά η αρμόδια αντιπολίτευση πριν τον Σκάι.

Αργούσαν πολύ να το σκεφτούν, δε μπορούσα να περιμένω άλλο και το έγραψα εγώ: "Οι πυρκαγιές στην Αττική ήταν άλλη μια υποχώρηση της κυβέρνησης στο πάρε-δώσε ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις. Στα καμένα θα χτίσουν σπίτια γερμανικές κατασκευαστικές εταιρείες."

Μην ακούσω άλλες ανοησίες ότι για τις πυρκαγιές φταίει που δεν έχουμε παιδεία και άλλες τέτοιες πίπες. Τα δάση προστατεύονται μόνο με νόμους.

Πάλι απροετοίμαστη η Δουρου, δεν μπορεί και δεν ξέρει πού να κατευθύνει την επερχόμενη καταιγίδα, στην καιόμενη Πεντέλη ή στην επίσης καιόμενη Κινέτα, έτσι η βροχή θα πέσει στη σβηστή Αθήνα μες στο κέντρο και σε κάποια προάστιά της, κάτι που καταγγέλλουν Καμίνης και Πατούλης.

Εμείς στην Κινέτα Αττικής βάλαμε φωτιά στα τρένα, αλλά στην αναχρονιστική Κεντρική Μακεδονία τα κάνανε θάλασσα με πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: