10/6/18

Κυριακή φτηνή γιορτή

Θα ψώνιζα τις Κυριακές μόνο με τουλάχιστον -20% εκπτώσεις. Δεν ασχολούμαστε, πάω στην εκκλησία ν' ανάψω ένα στυλό για το καλό των εξετάσεων.

Πείστηκα επιτέλους ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση διαπραγματευόταν χρόνια με τη ΠΓΔΜακεδονίας, αλλά ποτέ δεν τους πρότεινε όνομα.

Ίσως, απ' ό,τι κατάλαβα μετά τις τελευταίες δηλώσεις της Ντόρας, εκείνη τους πρότεινε το όνομα “Δημοκρατία Γεωγραφικού Προσδιορισμού”, κόντρα στη σημερινή μειοδοτική πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη “Αμετάφραστη Μακεδονία”.

Με την κουβέντα για την οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Ελλάδας πείθομαι ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ σε κυβερνήσεις. 

Πείθομαι ότι δεν θα καταφέρουμε να πείσουμε κανέναν ότι εκεί πάνω δεν είναι Μακεδονία να τρέχουμε να φυλάμε σκοπιά. Πρέπει να το υποστούμε κι αυτό, Μακεδονία κι εκεί, άρα να το πάρουμε κι αυτό το κομμάτι, να διώξουμε τους Σλάβους και τους Αλβανούς και να στείλουμε εκεί ελληνικό πληθυσμό, ακόμα και γιατρούς που δεν πηγαίνουν ούτε μέχρι το Νοσοκομείο της Λαμίας.

Οι Έλληνες τα πηγαίνουν καλά με τις μετονομασίες:

  • Οικογενειακή ταβέρνα “Τα τρία αδέλφια και μία αδελφή”. (Πρώην “Τα τέσσερα αδέλφια”)
  • Διπλή ονομασία, έχουμε στην οδό 28η Οκτωβρίου, όπως ισχύει μεταπολεμικά διεθνώς μέχρι την Αγίου Μελετίου, αλλά η συνταγματική της ονομασία είναι Πατησίων. Το ίδιο με την μεταπολεμική Ελευθερίου Βενιζέλου, που οι Αθηναίοι εξακολουθούν να ονομάζουν “Πανεπιστημίου”.
  • Τα μνημόνια μας έμαθαν και άλλα κόλπα με τις μετονομασίες. Π.χ. τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικού κράτους, εργασιακών δικαιωμάτων και άλλα τόσα τα λέμε πια “μεταρρυθμίσεις” ή τις αυξήσεις τιμών που τις λέμε αναπροσαρμογές. 

Ο υιός Βαρβιτσιώτης πίστεψε ότι οι αναρχικοί δεν πήγαιναν στον οικοδομικό συνεταιρισμό των δικαστικών και των εισαγγελέων, αλλά στο γραφείο του, που ήταν κλειστό, αλλά δεν το είχαν προσέξει. Είναι ξεφτίλα να μη σου επιτίθενται, έστω με με τρικάκια, ούτε τα φρικιά της πολιτικής. Τι πρέπει να κάνεις ώστε να σου δώσει κάποιος κακός σημασία;   

Πιστέψαμε όλοι, όλες και όλα ότι θα μας λείψουν τα μνημόνια και για να μην ανησυχούμε θα φέρουμε τον Κούλη πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του θα τα ξαναφέρει ξεκινώντας με το “Μνημόνιο 4”΄, για να φτάσει τον αριθμό των Ράμπο. Θα έχουμε κάτι να βρίζουμε, να του ρίχνουμε τα πάντα, μια δικαιολογία γιατί είμαστε αραχτοί και δεν κάνουμε τίποτα να βελτιώσουμε τη χώρα μας. Όπως όταν βρίζαμε τα Ράμπο, πριν και αφού τα βλέπαμε.

Αν κάναμε ρεπορτάζ-γκάλοπ θα καταλήγαμε: “Θέλω νέα μνημόνια για να μπορώ να μην πληρώνω τα κορόιδα που απασχολώ στη δουλειά μου”.

Εγώ θέλω νέα μνημόνια. Θα με βοηθήσουν να προετοιμάσω την προλεταριακή επανάσταση”.

Ο φασίστας θέλει νέα μνημόνια για να δείξει ότι όλοι οι πολιτικοί είναι πουλημένοι. Και οι δικοί πουλημένοι είναι, αλλά σε καλύτερη τιμή.

Στη Μανωλάδα με φυσιολογική κυβέρνηση οι (προσωρινοί) μετανάστες θα πλήρωναν αποζημίωση στον φραουλάρχη για τις ζημιές που προκάλεσαν στις εγκαταστάσεις του μ τη φωτιά.

Οι αντιμετανάστες που δηλώνουν νοσταλγοί του Χίτλερ αγνοούν ότι η Γερμανία γέμισε μετανάστες μετά την εποχή Χίτλερ κι έγινε η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.

Κάνουν πως ξεχνούν ότι ι ναζιστές κουβάλησαν εκατομμύρια μετανάστες και τους έβαλαν να δουλεύουν με το ζόρι σε εργοστάσια κλεισμένοι σε στρατόπεδα. Ας ρωτούσαν τον Ιάκωβο Καμπανέλλη από το Μαουτχάουζεν.

Υπάρχουν δύο τρόποι να σταματήσεις την παράνομη μετανάστευση. Είτε τη νομιμοποιείς, είτε βοηθάς τις χώρες προέλευσης.

Η παλιοπαρέα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιά κάνει επίδειξη ευφυΐας: “Αν διώξουμε όλους τους μετανάστες δεν θα έρθουν άλλοι”.

Πράγματι, εξάλλου μόνο η καταστολή θα εξαφανίσει την εγκληματικότητα, αρκεί να πιάσουμε όλους τους ενεργούς, τους επίδοξους και τους δυνάμει εγκληματίες. Απλό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: