4/4/18

Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φασισταίοι

ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΑΒΓΟΥ της ΤτΕ. Εισαγγελική Έρευνα για συγκάλυψη φοροδιαφυγής στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το κυλικείο της τράπεζας του Στουρνάρα έκλεψε από την εφορία 1 εκατομμύριο €. (Πάρ' τ' αβγό και τόκισ' το)

Ο Κούλης ανέβαλε για μετά τις πρόωρες εκλογές άλλη μία υπόσχεσή του: την Ανάσταση του Κυρίου. Εις ένδειξιν διαμαρτυρίας παραιτήθηκε ο Πόντιος Πιλατίδης.

Κούλης: “Εκλογές ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα του 2019, όχι για να φύγει ο Τσίπρας, αλλά για να έρθω εγώ”.

Η Αρχιεπισκοπή -Μητρόπολις Α' Αθηνών- συμμετέχει στο λαϊκόν θείον δράμα: “Ενισχύσατε την αποπεράτωσιν των ιερών πρόωρων εκλογών”.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
  • “Ποτέ Βούδας, ποτέ Κούδας, θάψε μόνο τον Ιούδα σ'”. 
  • “Με-λα-γχολία - ντι Μοσχάτο”, που λέει το Ιταλικό τραγούδι. Είδαμε να περνά από μπρος μας η Κυριακή των Βάι-Βάι-Βαΐων, μετά η Μεγάλη ΝΔευτέρα, Τρίτη και λοιπά και άλλη μια Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς Κούλη στο Μαξίμου.
  • Θα χαλάσει ο καιρός, όπως πολύ σωστά προβλέπει ο Γέροντας Πάει Ίσιος. “Με μπουνάτσες και μποφόρια, θα τουγκρίσουμε βαπόρια”. 
  • Μετά τα τραγούδια της τάβλας τα τραγούδια της τέζας. Ξεκινάμε με το “Η ζωή εν μπάφω”.
  • Ευχαριστούμε τον χορηγό μας: “Κυριακή Βα-ΙΟΝ αμυγδάλου”

ΑΓΟΡΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ

  • Αφού σκαρφιστήκαμε Τρίτη του Πάσχα και Δευτέρα του Θωμά, να μην έχουμε και Παρασκευή των Βαΐων;
  • Ο Κούλης καταγγέλλει που την Kυριακή του Πάσχα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και υπόσχεται να μεταφέρει αυτή την αργία στην Κυριακή του Θωμά. 

ΑΙΣΧΟΣ
Ο νόμος Παρασκευόπουλου απελευθέρωσε τον Βαραββά στη θέση του Ιησού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγοράστε ομόλογα Λαζάρου, αυτού που έσωσε την Ελλάδα με την ανάστασή του, “Λάζαρε, δ-€ έξω”, ανάσταση με πολύ μικρότερο κόστος από την μεγαλοπρεπή ανάσταση του Ιησού, για την οποία κανείς Ευαγγελιστής δεν τόλμησε να γράψει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρε, η Ανάληψη του Χριστού θα γίνει από ΑΤΜ;

Είναι σαφές πως ένας από σας πρόδωσε τον μυστικό δείπνο στους παπαράτσι
ΕΚΤΑΚΤΑ
  • Ν΄ απελευθερωθεί και το επάγγελμα του ΙούΝΔα ζητά το ΔΝΤ. Λευτεριά στα τριάντα αργύρια ζητά το κάπιταλ κοντρόλ.
  • Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε περιφορά πλοίων σε λιμάνια.

ΠΟΙΗΣΙΣ
Πάσχα Ελλήνων είδα / λάσκα Ελλήνων βίδα. Δε λασκάρει ακόμα τη λιτότητα, αλλά βίδα είναι θα γυρίσει καλοκαίρι θα μυρίσει.

ΚΟΥΪΖ
“Ευτυχές ο νέος Πάσχας” θα πει η Μενεγάκη. Τι είναι το “ευτυχές”;
α) Σωστό
β) Λάθος
γ) Τίποτα από τα δύο
δ) Και τα δύο
ε) Είναι

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Δυο καρπούζια στον Πασχά Αλή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
“Μ’ εμάς στην κυβέρνηση”, είπε ο Μεμάς ο δεξιός, “...δεν έκανε τόσο κρύο ούτε τα Χριστούγεννα”.

ΛΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ
Φτωχό τ’ αρνί παχιά ουρά, του φτωχού τ’ αρνί κριάρι δεν γίνεται.

ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δεν είναι ακριβό το αρνί. Εμείς είμαστε φτωχοί.

ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο Κούλης σκέπτεται να περιλάβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τους αγίους Πάντες στο Επικρατείας, τον Πόντιο Πιλατίδη στη Β' Αθηνών και τον Πι Πιλάτο στη μονοεδρική νομού Κεφαλληνίας. 

ΔΡΑΜΑ
Ο Ιούδας ζει. Δεν άντεχε να φιλήσει έναν κομμουνιστή, έτσι θα βάλει ένα πουλάκι να μαρτυρήσει στους Ρωμαίους. Εξού και η έκφραση: “Το πουλί του Ιούδα”.
   
Ο Πέτρος ζητά για κάποιο άγνωστο λόγο παραίτηση του Ιούδα και άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την εκλογή δωδεκάτου Αποστόλου. Ο Γκλέτσος απείλησε ότι αν το ξαναπεί θα το μπλακώσει στις μάπες. 

Ο Σαμαράς μηνύει: «Απασχαλίζονται βαρελότα εναντίον μας».

Τίτλος για αθλητική εφημερίδα των Ιωαννίνων: “ΠΑΣ χάλι νο τραπέζι”.

Το ΔΝΤ περιμένει την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει στον κήπο της Γεθσημανής στους πρόποδες του όρους των Ελαιών και του ελέους. Οι ευρωπιστωτές θα παριστάνουν τις αδελφές του ελαίου.

Κάποιος πρέπει να δείξει φιλώντας την Ελλάδα πριν τη νέα σύλληψή της, προκειμένου να βγάλει το ΔΝΤ από πάνω του το τηλεοπτικό και ιστορικό κόστος. Ποιος όμως θα κάνει τον Ιούδα; 

Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη Γεσθημανή  προέρχεται από τα αραμαϊκά ως Γαθ-Σμανή, που σημαίνει ελαιοτριβείο. Γι' αυτό τον Ιούδα θα τον παίξει ο Έλληνας εκπρόσωπος της οικογενείας που είναι πρώτη στο λάδωμα.

Ο Κούλης ετοιμάζεται για τον κήπο της Yes-θύμα-Νι (Νέος στην οδήγηση κάποιας χώρας υπό επιτροπεία)

Το ΔΝΤ ζητά της Χριστοπαναγιάς τα μάτια, αλλά μη σε αΠασχαλεί πια το θέμα των διαπραγματεύσεων. Σαν πρόβατο πας και πληρώνεις. Το αρνί 'σαι;

Ντάισελμπλουμ: (Τα ρέστα του) “Οι Έλληνες χρεοκόπησαν γιατί το Πάσχα δεν τσούγκριζαν αβγά, αλλά αρνιά”.