15/11/17

Στον πολιτικό νάνο βιογιλέκα

Γεια σου, ρε Νανοβιονογκιουλέκα
Ποιος πολιτικός assτέρας είναι ικανός να διαφημίσει προφυλακτικά που τα φοράς και στον σηκώνουν; Ξέρω, είναι τόσο εύκολη η απάντησή της που μοιάζει ερώτηση παγίδα.

Για να σας βοηθήσω λίγο. Ξέραμε τον χαρακτηρισμό "βαψομαλλιάς". Μετά ήρθε ο ρουφοκοιλιάς, μέχρι που χώθηκε στο λεξιλόγιό μας και ο νανοβιογιλεκάς. Τι άλλο θα καταφέρει ο σεβαστός πολιτικός ηγέτης που τον έχει ακόμα αντιπρόεδρο;

Ό Άδωνις είναι καλό όπλο, αλλά για κάποιο λόγο λένε η χρησιμοποίησή του είναι καθαρή αυτοκτονία.

Κάτω από άλλες συνθήκες απλώς θα είχε καταλάβει θέση τηλεοπτικού γραφικού τύπου. Τώρα για κάποιο λόγο είναι κάτω (;) από τον επόμενο (;) πρωθυπουργό της χώρας μας κι ενσαρκώνει τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

ΓΛΩΣΣΑ
Λέω ξελέω, φτίλας ξεφτίλας.

Τα νανοβιογιλέκα βγήκαν από το ΕΜΠ απάτη και το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο δεν προκάμει. 

Μετά από το παραπάνω είναι αδύνατον να μας φανεί παράξενο το παρακάτω. Εξάλλου δεν ζητούν τίποτα παράλογο οι τσαμπαλάρχες. Υγιή επιχειρηματικότητα ζητάνε οι άθρωπες.

Άλλη μία ΝΔ (Νέα Δημοσκόπηση) ευγενής προσφορά του ΠΑΜΑΚάριστου: 
ΚΟΥΛΙΚΟ: 48%
ΦΩΦΙΚΟ: 26%
ΣΟΒΑΡΗ ΧΑ: 18%
ΤΣΙΠΡΙΖΑ: 6%
ΚΚΕ: 17%
Λεβέντης: Δεν μας ενδιαφέρει%.
ΛΟΙΠΑ: -15%

ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ
Χαρακτηριστικό λάθος που η καθολική (και μη ορθόδοξη) χρήση του το έκανε σωστό: το κτήριο που λέμε «η Νομική» είναι πολύ απλά το «Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών». Η Νομική σχολή στεγάζεται στο ΜιΘιΕ.

ΚΟΝΟΜΟΓΡΙΦΟΣ
-Αν τρεις ελεγκτές της εφορίας πιάνουν τρεις φοροκλέφτες σε τρεις ώρες, πόσοι ελεγκτές εξίσου  ικανοί θα χρειαστούν για να πιάσουν 100 φοροκλέφτες σε 100 ώρες;
-Ένας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Μπαμπά, τι σημαίνει ΔΝΤ;
-ΔίΝε Του.
-Να φύγω;
-Λεφτά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο οφσόρ της Ντόρας ντεκλαρέ.

ΥΓΕΙΑ
Κάποια αυτοκίνητα της Σύμης δυσαρεστήθηκαν ή απογοητεύθηκαν από τα αποτελέσματα των εκλογών για την επανεκλογή της Φώφης ως κατακεφαλής του ΠΑΣΟΚ και ένα-ένα έπεφταν στη θάλασσα.

Απίθανη είδηση: Ο Βενιζέλος μίλησε τηλεγραφικά για τη Φώφη.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Επειδή με κατηγορούν ως πολυλογά, μία λέξη μόνο θα σας πω: λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών...»
(Η μεγαλύτερη λέξη του κόσμου, με 172 γράμματα, από τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στίχοι 1169-1175)

ΚΟΣΜΟΣ
Τι κάνει ο Ομπάμα τώρα που δεν είναι πρόεδρος; Βλέπει πολύ τηλεόραση.

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ
Δεν θέλουμε άλλους σωτήρες. Σωτηρία θέλουμε.

 «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ελντοράντο για τους επενδυτές» επισήμανε το 2012 στους Financial Times ο τότε επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος.

Όσοι όμως χρησιμοποιούν το όνομα αυτό αποδεικνύονται τελείως άσχετοι. Όχι μόνο επειδή κοιτώντας απλώς στις κινηματογραφικές ταινίες του «Ελντοράντο» θα βρεις μόνο τυχοδιώκτες και εγκλήματα, αλλά κι επειδή ακόμα και ο μύθος αυτής της «χώρας» είναι μια ιστορική απάτη. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία που βγάζει τους άσχετους ψεύτες.

Πάν’ απ΄ όλα υγιής επιχειρηματικότης

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Εμφανίστηκε σε αστυνομικός τμήμα των Πετραλώνων συνταξιούχος, ο οποίος ομολόγησε ότι ψήφισε Λεβέντη. Η επιχείρηση εξιχνίασης της υπόθεσης με εντοπισμό και άλλων μελών συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: