1/10/14

Καραούλι εμείς, αφέντη

Οι τροϊκανοί είναι εδώ. Συζητούν με Γκέκα Χαρδούμπεη και Χρυσάνθεμο Λαζακρίδη πώς με τα νέα μέτρα θα βρεθούμε εκτός ζορίων. Πάντως πριν παρθεί κάθε νέο μέτρο θα γίνεται διαβούλτεψη.
Και μια πουτάνα φέραμε…
…καλέ κυρα-Τούβλεψη, ναι, δίπλα στους Ρομάδες μένουν άνθρωποι, δίπλα σε σένα όμως μπορούν να ζήσουν άνθρωποι ή Ρομάδες;
Παραμύθα
Και τότε ο Τζιτζής Κώστας αναρωτήθηκε. «Ποιος επιχειρηματίας φίλος το Αντωνάκη δεν είναι κρατικοδίαιτος;» σκέφτηκε να πει, αλλά το απέφυγε λόγω ιδεολογικής τοποθετήσεως. Μετά ως εκπρόσωπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Τζιτζής ζήτησε να παραιτηθεί ο Αντωνάκης υπέρ κάποιου προσώπου κοινής αποδοχής. Τα πολιτικά πρόσωπα όμως και γενικά όσοι ή όσες θα μπορούσαν να γίνουν με το ζόρι πρωθυπουργοί αποδέχονται τα πάντα εκτός από τα κοινά.
Ρεπορτάζ 
Ο υδραυλικός του υπουργείου Οικονομικών αποχώρησε εις ένδειξιν διαμαρτυρίας από το κτήριο, αφού απογοητεύθηκε από τις εκεί τουαλέτες όπου όλους τους Έλληνες τους έχουν χεσμένους. «Με το (μη) φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα», είπε ο υδραυλικός στον κάβουρά του, «…και οποιοδήποτε άλλο σημείο ανύπαρκτου κυβερνητικού έργου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».
Χίλια προαπαιτούμενα μνημονιακά δεσμά
Εκπληρώσαμε μόνο 2.500 από τα προαπαιτούμενα μέτρα. Δυόμισι χιλιόμετρα. Τελευταίο χρονικά ημίμετρο είναι η εθελοντική έκτακτη εισφορά για τους εφοπλιστές. Αν την έβαζαν υποχρεωτική θα τους προσέβαλαν ότι και καλά τους έχουν για τζαμπατζήδες μάγκες.
Λυπητερή
Εμείς οι φτωχοί πληρώνουμε όλα τα έκτακτα υποχρεωτικά γιατί, σύμφωνα με τον Αντωνάκεν, εμείς φταίμε για την κρίση επειδή ψηφίζαμε εθελοντικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με άλλον, πλην αυτού, ηγέτη.
Ομολογία
Εγώ δεν πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ όχι για αντίσταση, αλλά για το αντίθετο. Θεωρώ μικρό το ποσόν και περιμένω με το πρόστιμο 0,75% το μήνα να μαζευτεί κάνα σοβαρό ποσόν σε 5-6 χρόνια και τότε θα σώσω να πάω να πληρώσω και να σώσω πραγματικά τη χώρα από την κρίση.
Συγγρού-σεις κεμπάπ
Τελευταίο επιχείρημα καταφύγιο των αποκαμωμένων νεοδημοκρατών: δεν κατάφεραν ακόμα να κυβερνήσουν γιατί δεν τους αφήνει το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο όμως ακούγονται απειλές ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θ’ αποσύρει από τις τράπεζες τα στελέχη του
Αδωνία της ημέρας
«Αν βγουν οι δημοσκοπήσεις θα σηκώσω τα χρήματά μου από την τράπεζα», είπε ο τσιρίδας. Ο Χοντριζελος σκέφτεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ως ΠΑΣΟΚ και ως άνθρωπος αμέσως μόλις προκηρύξει εκλογές ο Αντωνάκεν.
Αποπνιχτικό
Μόλις πέσει η κυβέρνηση οι συνταξιούχοι θ' αποσύρουν από τις τράπεζες τις συντάξεις τους.
Απονυχτικό
Η Τουβλεψη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική ανωμαλία. Σίγουρα εννοεί ανωμαλία πιο προκλητική από το πρωτογαμές πλεόνασμα, πλεόχασμα, κλαιώνασμα.
Apoliping ο Θεός Αντώνιον
Σα βγεις στον ερχομό από Μαξίμου να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος. Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα.
Όχι άλλο Σαμαρά
Οι εκλογές θα γίνουν 28 Οκτωβρίου. Η ιστορία θα γράψει: Το ΟΧΙ το είπε ο λαός
Μουσική τώρα
Στις διαβουλτέψεις με τους τροϊκανούς δεν έχουμε το πάνω χέρι. Ούτε το κάτω. Για το πρόβλημα που προκύπτει από τη διαφορά χιλίων μέτρων που έχουμε η λύση έρχεται από τραγούδι Πυθαγόρα-Νικολόπουλου «Πέντε πάνω, πέντε κάτω / στο φινάλε θα τη βρούμε / η καρδιά δεν είναι ΝΑΤΟ / έτσι να αποχωρούμε». Χίλια πάνω, χίλια κάτω / ως το Μάρτιο θα τη βρούμε / εκλογές και πιάνεις πάτο / τότε εμείς αποχωρούμε.
Αστείο
Ο Μπένι ξεκίνησε δίαιτα. Τρώει από το πρωί ως το βράδυ λιποφαές. (Χα-χα-χα, α στο καλό πώς τα λέω, γελάσαμε και σήμερα, χα-χα κ.τ.λ)
Χρυσά γράμματα
Ο Αντωνάκεν θα μείνει στην ιστορία ως εμβληματική ή εγκληματική προσωπικότητα της Δεξιάς;
Άδωνις άδων
Ως άλλος Σίμων Γκαρφάγκελος. Τους στίχοι τους γράφουμε στα ελληνικά για να δηλώσουμε σπαστά αγγλικά.
«Μπάι μπάι μπανκ / μπάι μπάι τα ’πινες / χελόου έφτυνες / άι θινκ άιμ γκόινγκ του ράιχ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: