9/5/17

Εκλογές τον Ιούνιο

Η ΝΔ αποφάσισε εικονικές εκλογές στην Ελλάδα, μαζί με τις γαλλικές βουλευτικές. Πρώτος γύρος 11η Ιουνίου, δεύτερος 18η. Αν πάνε καλά παρατείνεται εκλογική περίοδος γι' άλλες δύο Κυριακές. Είσοδος 10 € γι' απόσβεση χρεών του κόμματος. Έξοδος ελεύθερη.

Ξεκίνησε η πρόωρη προεκλογική περίοδος. Ο Κούλης υπόσχεται 20% αύξηση μισθών και συντάξεων. Η καταβολή τους προαιρετική.

Ο Κούλης ζητά πρόωρες εκλογές από την πρώτη μέρα ανάδειξής του σε πρόεδρο της ΝΔ, γιατί ο πατέρας του ζητούσε από το 1984 το ίδιο, έχασε το 1985 και από τότε, εν μέσω σκανδάλου Κοσκωτά, από Ιούνιο 1989 μέχρι Απρίλιο 1990  χρειάστηκαν μέσα σε σχεδόν από 9 μήνες άλλες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις για να καταφέρει, ο γηραιός Μητσοτάκης, να γίνει πρωθυπουργός στο τσακ των 151 εδρών, μία εκ των οποίων, αυτή του Κατσίκη, ανήκε στη ΔΗΑΝΑ στου Στεφανόπουλου και εκλάπη. Κόλαση. Και σε λιγότερο από τρία χρόνια τον έριξε ο δικός του Σαμαράς.
  • TELEυταία νέα από λεωφόρο Πειραιώς: Μπλόκαρε πολιτικά το σύστημα της ΝΔ, γι' αυτό τα επικοινωνιακά της στελέχη  γυρνούν τη μνήμη του υπολογιστή πριν το 2012. Έτσι: Ξεκινούν οι υποψήφιοι πρόεδροι της λεωφόρου τα αλλεπάλληλα Ζάππεια. Πρώτο σύνθημα: “Όχι στο μνημόνιο του Τσίπρα που ψηφίσαμε κι εμείς το 2015. Ήταν το τρίτο ή το τέταρτο”.
  • Απάντηση από πλατεία Κουμουνδούρου: “Στ' αντίμετρά μας κι εμάς, Κωστής Παλαμάς”.
Κούλης: “O Τσίπρας ας μη διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή. Αυτό είναι δική μας δουλειά.”Όπως καταλαβαίνουμε, αν η κυβέρνηση Τσίπρα απέλυε δημόσιους υπαλλήλους ο Κούλης ίσως έβγαζε αφρούς και ζητούσε την παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο. (Όχι των υπαλλήλων)

Ο Κυριάκος υπόσχεται επιστροφή στην οδό Ρηγίλλης. (Όχι “Ρεζίλης”) Τίτλος στο αφήγημά του: “Έλα ΝουΔού στον τόπο σου”.

Τα στελέχη της ΝΔ δε μπορούν πια να υποσχεθούν απολύτως τίποτα σε κανέναν. Ούτε σωτηρία σε όλη την Ελλάδα, ούτε βόλεμα στα δικά τους παιδιά. Δε μιλά κανείς πια για περασμένα μεγαλεία, θέσεις εργασίας στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Η Δεξιά δε μπορεί να υποσχεθεί καν ότι θα αφήσει ήσυχη αυτή τη χώρα.

Σύμφωνα με κομμένο ρεπορτάζ τα ράφια των σούπερ-μάρκετ δεν είναι άδεια, διαθέτουν ακόμα και χαρτί υγείας. Τις οδοντόκρεμες δεν τις τρίβουν στο ψωμί, στα τζάμια των σπιτιών αντί για κουρτίνες δεν βλέπουμε κολλημένες εφημερίδες, αλλά κουρτίνες. Στις πλατείες και στις διασταυρώσεις λεωφόρων δεν γίνεται μαύρη αγορά δολαρίων και ευρώ αντί δραχμών και δεν έχει αρθεί ακόμα η μη απαγόρευση εξόδου Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό. Αυτά για την ώρα, χειρότερα αργότερα.

Ο ΑδΌνειδος υπόσχεται μια βραδιά ακατάσχετου sex με τη Μέρκελ ή τον Ντάισελμπλουμ.

Κούλης: “Η παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα θα πυροδοτήσει για την Τουρκία διεκδίκηση και του θησαυρού του Αλί Πασά”.

Αν ο λαός δεν ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα η Μέρκελ θα ζητήσει αποζημίωση από τις οικογένειες των θυμάτων Διστόμου – Καλαβρύτων και όπου αλλού ολοκαύτωμα των Γερμανών κατακτητών.

Αν δεν πέσει ο Τσίπρας η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει την ήττα της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και να ζητήσει πίσω εντόκως τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις που κατέβαλε.

Ο λαός με τον Τσίπρα δε μπορεί να κοιμηθεί. Φοβάται ότι θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία και τα μισά Σκόπια τα αλβανικά ή τα σλάβικα, δεν ξέρω, αλλά δεν έχουμε ουρές στα σούπερ-μάρκετ για μακαρόνια, εβαπορέ και χαεριτιά υγείας, επειδή δεν έχουμε λεφτά. Όλοι φοβούνται ότι θα έχουμε έλλειψη βαζελίνης, αλλά δεν κάνουμε ουρές στα φαρμακεία, ούτε στα χρωματοπωλεία για γράσο.

Παπαρα-λάκια διαδίδουν ότι αν δεν γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα για χάρη του Κούλη η Γερμανία θα φύγει από την Ευρωζώνη και η Ελλάδα θα επιστρέψει στη χρυσή λίρα Αγγλίας.

Κούλης: "Αν φορολογηθούν κι άλλο οι πλούσιοι θ' αναγκαστούν να φέρουν χρήματα από το εξωτερικό, κάτι που θα νευριάσει τον Σόιμπλε και θα κάνει κακό στη χώρα μας”.
Άλλος: "Και ποια είναι η χώρα σας;"

Πιστωταί: «Δεν θέλουμε χρήματα από φορολόγηση πλουσίων. Δεν θα τα ευχαριστηθούμε, στο λαιμό θα μας κάτσουν».

Μόνο ο Κούλης πρωθυπουργός μπορεί ν' αποτρέψει υποβιβασμό σε ερασιτεχνική κατηγορία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ψηφίστε ό,τι Κούλη θέλουν οι εργοδότες σας που σας απειλούν ότι δε θα σας πληρώσουν.

Με Κούλη πρωθυπουργό πάλι δε θα σας πληρώνουν, αλλά τότε δε θα φοβούνται.

Με Κούλη πρωθυπουργό δεν φοβάμαι τόσο που δεν θα φύγουμε από το ευρώ, δεν φοβάμαι που δεν θα μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φοβάμαι που δεν θα μας διώξουν ούτε από το ΝΑΤΟ. Φοβάμαι που θα με αγαπάει ο Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: