9/5/17

€-βύζιον

Όταν βαριέται ο διάολος βαράει φιλοσοφία
9η Μαΐου, 72 χρόνια από τη μέρα παγκόσμιας συντριβής του ναζισμού ο πρώτος ημιτελικός της Γιουροβίζιον.

Αν τελικά βγούμε εμείς πρώτοι θα κάνουμε τον τελικό της Γιουροβίζιον του χρόνου στον Βόλο.

Ελπίζω μην αποκλειστούμε στον ημιτελικό, γιατί τότε πού να τολμήσω ως παλιοέλληνας να πάω να πιω καφέ στις Βρυξέλλες; Με τι μούτρα να πάω σε ιππόδρομο ή σε δημοπρατήριο στο Λονδίνο ή σε μπαρ της Ρώμης ή κρεπερί των Παρισίων; Θα με (κωλο)δαχτυλοδείχνουνε οι ευρωπαίοι και θα γελάνε. Ευτυχώς δεν έχω ούτε μισό ευρώ να πάω έξω.

Γιατί ακούμε πρωί-μεσημέρι-βράδυ με το ζόρι το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει η ΕΡΤ στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αφού δεν μπορούμε εμείς να το ψηφίσουμε;


Ευτυχώς δεν συμμετέχουν στον ημιτελικό της Γιουροβίζιον τα νησιά Φερόε.

ΝΔ: “Πιθανή αποτυχία μας στον ημιτελικό της Γιουροβίζιον θ' αποφέρει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό μας. Ποιος θα πληρώσει να έρθει στη χώρα μας για ν' ακούσει τόσο κακό τραγούδι; Να παραιτηθεί από τώρα η υπουργός Τουρισμού”.

Ο Σόιμπλε δεν αισθάνεται καλά με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον. Ο αντιγερμανισμός θεριεύει. Δεν θεωρεί κανείς τυχαίο που πέρσι η Γερμανία δεν πήρε ούτε ένα πόντο, ούτε άσσο, έτσι χαριστικά, από καμία χώρα. Ούτε καν από την Αυστρία ή την Ελβετία. Βέβαια και η Αυστρία μηδέν πόντους απεκόμισε, αλλά τι ψάχνεις τώρα; Είναι όμως δυνατόν να μην τους ψήφισαν ούτε οι Γερμανοί; Θα τρελαθούμε.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ελλάς – Κύπρος: Τουέλβ πόιντς.


Κάθε χρόνο χαιρόμαστε τα διαλείμματα στους ημιτελικούς και στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Τότε ακούμε καλή μουσική από τις διαφημίσεις.

Πρόταση: στην επόμενη διοργάνωση της Γιουροβίζιον καλύτερα να μη στείλουμε τραγούδι, αλλά τυρί φέτα. Πιο καλά θα τα πάει, θα αρέσει σε όλους. Θα τρώνε και δε θα βγάλουν μιλιά εναντίον μας. Η ΝΔ προτείνει φυσικά να στείλουμε φέτα Καναδά.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ: Εγώ δωδεκάρια πόιντς παίρνω μόνο στο δίπλωμα οδήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: