4/2/17

Ο ΓΕΛΩΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

Μορίας Εγκώμιον
Για να μπει στο χώρο προσφύγων της Μόριας ο Κούλης απαίτησε συνοδεία από δύο διμοιρίες ΜΑΤ, αλλά δεν το έκανε γιατί, όπως ισχυρίστηκε μετά, δεν ήθελε να επιβαρύνει τόσο την αστυνομία.

❒  Ποιος μαλάκας τον συμβουλεύει να πει τέτοιες πίπες; (Προφανώς όταν ο άνθρωπος του Κούλη ζήτησε δύο διμοιρίες ΜΑΤ εισέπραξε ένα απλό “Δε μας χε, ρε Νταλά;”)


Θα ήταν ανεπίτρεπτο για πολιτικό ηγέτη να μην επισκεφθεί όλα τα τουριστικά μέρη της Λέσβου.

❒  Ο Κούλης μας βοήθησε να διακρίνουμε τον (κεντρο;)δεξιό από τον ακροδεξιό: ο Κούλης φοβάται τους μετανάστες πόσο; Δύο διμοιρίες ΜΑΤ προστασία. Οι ακροδεξιοί σίγουρα τους φοβούνται τους μετανάστες με απαραίτητες περισσότερες διμοιρίες ΜΑΤ. Εγώ φοβάμαι μόνο τις γυναίκες και τη γοητεία μου. Για να προστατευτώ από αυτές απλά δεν τους λέω ποτέ όχι.

Αν είχαμε ακόμα τον Σαμαρά θα είχαμε καθαρίσει τώρα με τους δανειστές”. Ναι, συμφωνώ, αυτά τασ καψόνια που κάνουν στον Τσίπρα δεν θα τα έκαναν στον Σαμαρά, δεν θα προλάβαιναν να του τα κάνουν, γιατί θα τα είχε ήδη κάνει μόνος του, πχ ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο και σάλιο.

❒  Η βουλευτής των Σερρών με τη ΝΔ κ. Αραμπατζή είπε ότι δανειστές έχουν δίκιο. Ποιο το πρόβλημα; Αυτό πιστεύει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το ότι η γυναίκα είναι λίγο αγαθή -ή κακίστρω- και διατυμπανίζει αυτή τη θέση δεν είναι δική μας δουλειά. 

Αυτό το πρωινάδικο θα σώσει τη χώρα.


❒  Οι ανησυχίες μας μέχρι να βαρεθεί ο Τραμπ να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως συμβαίνει με όλους τους ερασιτέχνες. Ειδικοί περιμένουν να γίνει αυτό σε έξι μήνες,δεδομένου ότι ο Μπους ο ηλιθιότερος βαρέθηκε μετά από έξι μέρες στον Λευκό Οίκο. Μετά οι ΗΠΑ γίνονται πάλι η γνωστή "Αμερική".


Πλάκα έχει. Ο Τραμπ λέει ότι με το δίκιο του θεωρεί εχθρούς ανθρώπους από χώρες που οι ΗΠΑ βομβάρδισαν. Βέβαια, πριν τους βομβαρδίσουν τους ανθρώπους δεν τους θεωρούσαν εχθρούς τους. Απλά τα πράγματα.  

❒  Παιδιά, μη σας πιάνει απελπισία. Όπως οι εργοδότες απαιτούν μέγιστο κέρδος με βία, το ίδιο μπορούν να κάνουν -με το δίκιο τους πια- και οι εργαζόμενοι.

Πώς γίνεται στο “κόκκινο” Πέραμα να δέχονται τις διώξεις προσφυγόπουλων από σχολεία; Μα και στη Γερμανία το 1918 παραλίγο να επικρατήσει η αριστερή επανάσταση των Σπαρτακιστών, το 1019 καταπνίγηκε στο αίμα και η ίδια Γερμανία δέχτηκε τον Ναζισμό. Όταν λέμε Γερμανία, εννοούμε τους κατοίκους της, αφού τόπος είναι οι άνθρωποι.

❒  Για τον Κορκονέα ο 15χρονος Αλέξης ήταν αντιεξουσιαστής κι έπρεπε να πεθάνει. Λογική πολιτική αντίληψη των πραγμάτων για το χώρο του δολοφόνου.

Για τον τίτλο:  Σαν σημερα, στις 4 Φεβρουαριου του 1843 πεθαινει ο Θ. Κολοκοτρωνης. (Ο Γέρος του Μοριά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: