24/10/14

Εθνικός (χ)ήρως

Οι εθνικοί μας ήρωες, το 1% του ελληνικού πληθυσμού κατέχει το 56,1% του εθνικού πλούτου μη φύγει στο εξωτερικό. Πριν την κρίση αυτό το 1% του πληθυσμού μας κατείχε «μόνο» το 48% του εθνικού πλούτου. Πώς άραγε αυξήθηκαν οι περιουσίες τους εν μέσω κρίσης; Η κυβέρνηση τους υποστηρίζει, αλλά όχι λαϊκίστικα ψηφοθηρικά. Οι κυβερνητικοί υποστηρίζουν τους πλούσιους για να κονομήσουν κι αυτοί κάτι, έστω μία θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όποιος διαφωνεί να πάει να πηδηχτεί. Συγνώμη, παρασύρθηκα.

Μπήκαμε στα μνημόνια γιατί το χρέος μας ήταν 120% του ΑΕΠ κι έπρεπε να μειωθεί. Αντί γι’ αυτό όμως το χρέος μας αυξήθηκε στο 175% γιατί η Ελλάς κοιτάζει πάντοτε ψηλά. Δε μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια ούτε ο εθνικός ήρως Σαμαράς, ούτε φυσικά ο μικρός ήρως, το παιδί φάντασμα ο Γιώργος Θαλάσσης και φοβάμαι ούτε ο μικρός καουμπόης-μικρός σερίφης-μικρός αρχηγός Τζιμ Άνταμς, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος. Ούτε η αγαπημένη του Θαλάσση Κατερίνα, ούτε ο Σπίθας Μπένι μπορούν να κάνουν κάτι για την Παιδεία και την Υγεία. Ούτε η Ντιάνα Μόρισον του μικρού σερίφη μπορεί να φορολογήσει τους λίσταρχους, ούτε ο Τσιπιρίπο (Κομάντσι) να φορολογήσει τους εφοπλιστάς, ούτε ο (Μεξικανός) Πεπίτο Γκονζάλες με τον γάιδαρό του τον Πελεγκρίνο μπορούν να ρίξουν τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Αυτά που λες, γιατρέ μου, ένα κατακλείδι τώρα,  τα τούρκικα γεράκια προβαίνουν σε ιταμή πρόκληση με την εισβολή του Μπαρμπαρόσα στο οικόπεδο υδρογονανθράκων Κύπρου-Ισραήλ. Του Μπένι όμως δε λέει ν΄ανοίξει ο στόμας του να το καταγγείλει αυτό μη νευριάσει τους Τούρκους και ξεκινήσουν τις προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: